Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2011 11:49 - Естонският Отбранителен съюз - млади патриоти в защита на Родината си
Автор: lubomir33 Категория: Други   
Прочетен: 2891 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.02.2011 11:26


  Отбранителният съюз "Kaitseliit" е доброволческа военна организация към Министерството на отбраната на Естония. Организацията е въоръжена и провежда военни тренировки. Главната и цел е на базата на гражданската свободна воля и инициатива да повишава готовноста на нацията да защити своята независимост и конституционен ред, включително и при военна заплаха.   Организацията е разделена на 15 регионални подразделения, чийто полета на отговорност съвпадат с окръзите в Естония. Сега Отбранителният съюз наброява над 12,000 члена. Със спомагателните организации числото нараства на 19,000 доброволци.Състои се от патриоти, които имат решимостта доброволно и без заплащане да работят за повишаване на отбранителните възможности на страната си и за осигуряване на вътрешният ред в нея.
                                                                                                  
image
 
Съюза играе важна роля за подпомагане на цивилните структури - помага при потушаването на горски пожари, на полицията и при осигуряване на сигурността при различни масови прояви.Части от Отбранителния съюз участват и в мироопазващи мисии включително и на Балканския полуостров. Има добро сътрудничество с подобни партньорски организации в Северна Европа, САЩ и Великобритания.

image image
image image
image image

Ежегодно организира едно от най-трудните
военни състезания в света - "Erna Raid" по трасе с дължина 130 км. По време на похода въпреки противодействието на "противника", участниците трябва да се ориентират на терена, да преодоляват водни препятствия, да стрелят в дневни и нощни условия, да преминат през минни полета. Състезанието завършва в базовият лагер,на мястото, където през 1941г. са се сражавали диверсионната група "Ерна" и войските на НКВД.

Дамската младежка организация е основана с цел да повишава любовта към родните традиции и език и готовността да се защити независимостта на Естония.
Възпитава девойките в честност, отговорност и готовност да поемаш рискове, уважение към природата и родителите.
   Младежката организация включва около 3,500 юноши и младежи от цяла Естония. Целта и е възпитанието на тези млади хора като добри граждани със  здрави тела и дух. Предлага обучение и в допълнителни дисциплини като парашутни скокове, управление на безмоторни самолети, ориентиране, стрелба и т.н. Младежката организация участва и в най-различни прояви като
най-популярната, но и най-трудна е разузнавателното състезание Мини-Ерна с 35 километрово  трасе.

Сайта на съюза е
www.kaitseliit.ee  
 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1384919
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив