Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2011 15:48 - Може ли човек да разгадае тайните на Бог
Автор: lubomir33 Категория: Други   
Прочетен: 2980 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 10.12.2015 14:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Напоследък с нарастването възможностите на техниката и технологиите на все повече хора им се струва, че човек може всичко, включително да контролира природата и всичко останало, да победи всички болести и дори да разгадае тайните на Вселената. Затова все повече се налага виждането, че едва ли не човек е по-силен от Бог или от Природата / ако повече Ви харесва / и затова въобще не се нуждае от него.

В покрепа на това становище са и теориите за "Големият взрив" и за случайността на Сътворението. На мен ми се струва обаче, че и така популярният напоследък Голям андронен колайдер, който търсел божествената частица и щял да ни даде отговор за тайните на Сътворението е поредната илюзия струваща милиарди долари.

Разбира се, тези теории не са нови, а са по скоро продължение на еволюционната теория на Чарлз Дарвин и на неговите последователи наричани еволюционисти.

Не искам да навлизам в подробности за глупостите, че човека бил произлязъл от маймуната и модерната напоследък хипотеза, че всички хора били произлезли от едно място някъде в Източна Африка.
Всички тези хипотези и теории са продължение на така нареченият еволюционен модел. Един такъв почитател на Дарвин и неговата теория е и Карл Маркс, който му посвещава „безсмъртното” си творение „Капитала”.

В немското издание на книгата той пише:

„На Чарлз Дарвин от един негов страстен почитател.”

Маркс обявил открито, че теорията на Дарвин е създала стабилна основа за материализма и оттам за комунизма.

Комунизма разбира се, отрича съществуването на Бог и комунистите смятаха, че те са едва ли не по-силни от природата. Към настоящият момент тази идеология се среща само в няколко държави, но и там не е ясно още колко дълго ще се задържи, а природата продължава да ни изненадва и да показва силата си.

Цунамито и земетресенията които сполетяха наскоро Япония, показват, че колкото и да е напреднала технологично една нация, тя на практика е безсилна пред силите на природата. Съвсем очевидно е, че ако Бог реши, може да заличи Земята / със всичките учени, комунисти и еволюционисти на нея :) / в съвсем кратък срок.

Няма народ или дори племе на нашата планета, които да не изповядват някаква религия, била тя и съвсем примитивна.

За да разберем дали  е възможно човек да излезе разгадае тайните на Бог , първо трябва да си отговорим на въпроса колко е голяма Вселената  и какъв е размера на планетата Земя спрямо нея.

Един кратък филм на НАСА
vbox7.com/play:6141f4b0  ни дава представа за това, с уговорката, че става дума само за познатият ни на нас досега Космос.

Въпроса дали сме сами във Вселената също ми се струва безсмислен - няма логика в такова огромно нещо като Вселената да има живот само на една нищожна част от нея.

Илюзиите, че човек може да бъде по-силен от Създателя си са направо казано смешни, защото учените  все още не са разгадали тайните на най-малката частица от човешкото тяло – клетката, а имат претенции, че ще разгадаят тайните на Създателя на Вселената.

Това е все едно една мравка, която има видимост само на няколко метра от мравуняка си, да си представя, че е опознала цялата Земя / която според нейните представи е нейният мравуняк и околността около него / и има контрол над нея.

Ето какво казва по този повод ученият  W.H.Thorpe :

 "Най-простият вид клетки съдържат "механизъм", който е невероятно по-сложен от която и да било измислена досега машина или такава, която човек би могъл да си представи."

Клетката е толкова комплексна, че дори високото технологично ниво, до което човечеството е достигнало, все още не може да произведе една - единствена клетка.
Всички опити да бъде създадена изкуствена клетка са завършили с неуспех. Днес намерението за произвеждане на клетка е захвърлено настрани и в тази насока не се извършват никакви опити.

Технологията на 20-ти век навлезе чак до най-малките частици на живота и разкри, че клетката е най-сложната система, която човечеството някога е срещало.

Днес ние знаем, че клетката съдържа енергийни централи, произвеждащи използваната от клетката енергия; фабрики, изработващи ензими и хормони, изключително важни за живота; банка с данни, където се съхранява цялата необходима информация за продуктите,които трябва да бъдат произведени; комплексни транспортни системи и тръбопроводи, по които се пренасят сурови материали и продукти от едно място на друго; развити лаборатории и рафинерии за разбиването на идващите отвън сурови материали и превръщането им в полезни частици; както и специализирани клетъчно-мембранни протеини, осъществяващи контрола върху входа и изхода.

Всичко това, което изброихме, е само една част от комплексната структура на клетката.

 Ето защо много известни учени навлизайки в тайните на науката,  от атеисти впоследствие стават религиозни – защото виждат сложността дори и на най-малките елементи в природата.

Друг пример за това е устройството на едно насекомо обект на доста вицове заради малкият си размер. Оказва се че и неговото устройство съвсем не е просто. Става дума за комара.

Всъщност това насекомо прекарва своите стадии на развитие във водата и излиза от подводния свят с изключителен "дизайн", със всички необходими за сухоземния живот органи. Комарът започва да лети, подсигурен със специални сетивни системи,с които да определя мястото на своята жертва.

С тези системи той прилича на военен самолет, оборудван с детектори за топлина, час, влага и миризма. Той дори има способността "да вижда според топлината", което му помага да намери жертвата си дори и в гробна тъмнина.


Техниката за "смучене на кръв" на комара е свързана с комплексна система, от която може да ви се завие свят. Със своята система за рязане, изградена от шест ножа, той реже кожата като бръснач. Докато продължава процесът на рязане, секрет, който се отделя върху раната, упоява тъканите и човек дори не осъзнава, че кръвта му се смуче.

Този секрет същевременно предотвратява съсирването на кръвта и осигурява продължителността на процеса на смучене. Дори липсата дори на един от тези елементи комарът няма да може да се храни с кръв и да отгледа поколението си. Със своя изключителен дизайн, дори това малко същество е ясен знак за Сътворението.

Да не вярваш във Бог означава да не знаеш за какво живееш и да смяташ, че появяването ти на този свят както и целият ти живот са всъщност една случайност.

Ако това е така, то тогава и самият живот е безмислен - той би бил просто една поредица от случайности.

Когато човек вярва той наистина разбира, че има далеч по-важни неща от материалните придобивки, че живота е кратък и  човек трябва да се стреми и към по-висши цели освен придобиването на материални блага и оцеляването.

 

 

 





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - от Севт Непримиримии
20.09.2011 16:06
Поздравления!

"Да не вярваш във Бог означава да не знаеш за какво живееш и да смяташ, че появяването ти на този свят както и целият ти живот са всъщност една случайност."

Не искам да съм случайност в Божия Промисъл!
Искам да живея с Христа и чрез Христа.

Хубава вечер!
цитирай
2. shtaparov - Отговор
21.09.2011 01:48
Може,ако Бог пожелае!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377947
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив