Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2012 16:46 - Някои факти за църквата на адвентистите от седмия ден и нейната "пророчица"
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 25191 Коментари: 26 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
„Папеса“ Елън Уайт и адвентизмът image22 Август 2011 | imageНаписано от Мария Димитрова | image | image | image

 

image

Адвентизмът представлява секта от протестантски тип, за която се твърди, че е особено фанатична и агресивна. Той е сред най-успешно установилите се в православна България и умело вербува адепти за своя, считан от мнозина, небезопасен култ. Свързван обикновено с фанатичното почитане на съботата и омразата към всичко, свързано с католицизма, адвентизмът всъщност сам представлява авторитарен култ.

Адвентистката секта атакува папството и католицизма, за да наложи в своите редици същия огледален култ, но към самозваната „пророчица” Елън Уайт. Основната разлика между католицизма и адвентизма е в това, че докато католицизмът поставя на пиедестал папската власт и всеки следващ папа, адвентизмът обожествява и почита именно по този фанатичен начин компрометираната бизнесдама Елън Гулд Хармън Уайт.

Печален принос към историята на адвентизма има родената през 1827 г. в САЩ Елън Гулд Хармън. На деветгодишна възраст момичето бива ударено с камък по главата от своя съученичка и остава в кома на легло цели три седмици. Елън излиза от комата и се възстановява бавно и мъчително. На лицето й остава огромен белег, появяват се епилептични припадъци. Жизнерадостното и ученолюбиво момиче се променя пред очите на своите близки и става тъжно и замислено, параноично и гневно; от чувството й за хумор също не остава и следа - все симптоми, характерни за епилепсия на слепоочния мозъчен дял. Елън прекъсва своето образование, а когато става на 13 години, семейството й попада под влиянието на фанатичните последователи на самозвания адвентистки пророк Уилям Милър.

Деветнадесети век е времето, когато в САЩ процъфтяват всевъзможни секти. Това е век на атеизъм и религиозни лутания, време на небивали религиозни смутове и скандали. И докато в едни области процъфтява буренът на мормонизма, то в други нашумяват групи с подчертан апокалиптичен характер. Такава е и групата на неукия фермер Уилям Милър, който от 1831 г. започва да разпространява своите убеждения. Скоро хиляди американци се присъдиняват към това ново движение, продавайки имуществото си и скъсвайки с всичко светско и земно. Причината е твърдението на Милър, че Второто пришествие ще настъпи в края на 1843 г. Очаровани от него са и най-близките му сътрудници - Елън Хармън и Джеймс Уайт, станали малко по-късно съпрузи.

Новото движение започва да се нарича адвентизъм. Краят на 1843 г. идва и си отива, а Христос не пристига. Елън умело измъква Милър от настъпилата конфузна ситуация с обяснението, че Христос все пак ще дойде, но на 21 март 1844 г. И тази дата идва и си отива, а напрежението сред очакващите хора достига критична точка. И отново адвентисткото ръководство невъзмутимо назначава нова дата – 22 октомври 1844 г. Група начело с Г. Едсън излиза на полето и се моли за разяснение. „Откровението идва като по поръчка - бързо, удобно, лукаво и гласи: Христос наистина е дошъл, но не на Земята, не в земен храм, а... в небесния храм, за да го... очисти.

Този път търпението на самия Уилям Милър се изчерпва и следва скандал между него и Елън Уайт. Младата пророчица има нужда от откровение, от легитимиране на своята власт и претенции. Тя се отправя във видение на небето и получава справка, че Христос наистина е влязъл в небесния храм.

От този момент нататък изгрява звездата на Елън Уайт - дългогодишен ръководител и властен лидер на адвентистката секта. Бавно, но с желязна методичност, Уайт налага своите видения и идеи като основа на адвентизма. Думата й е решаваща за всеки адвентист, а личните й войни с бивши адвентисти и опоненти съсипват много съдби и семейства.

Уайт е активна проповедничка и заповядва на редовите адвентисти почти аскетичен начин на живот, свързан с ограничения от всякакъв характер. В същото време самата тя води луксозен живот с лична медицинска сестра, готвачка и шивачка, 14 сътрудници, работници в семейната ферма, няколко секретари и преписвач. Печалбата от авторските й права възлиза на тогавашни 100 хиляди долара, сума, която за 2005 г. е равна на 2,2 милиона долара! Имението й до Сан Франциско се оценява на сегашните 10 милиона долара! Елън и съпругът й Джеймс получават отделно заплати като проповедници, идващи от задължителните за всеки обикновен адвентист десятъци. Разкошният начин на живот кара Джеймс Уайт да сподели в писмо: „Нашите финансови дела са добре и има още много богатство в нашите писалки! Скандализирани от противоречията във виденията й и от деспотичния й характер, с адвентизма скъсват окончателно почти всички негови основатели - Д. Кенрайт, Дж. Гайнс, А. Фелпс, Дж. Литч, Дж. Кук, Т. Пребъл, професорите Рамзи, Гейлсън, Спраг, д-р Лей, д-р Ръсел, д-р Келог, д-р Феърчайлд, д-р Фелоус, д-р Смит, д-р Ламзън и много други.

Честолюбивата Елън преживява тежко напускането на толкова много мислещи и интелигентни хора и в повечето случаи отговаря на критиките с лични обиди и проклятия. Седем години, в качеството на секретарка и редактор, за нея работи младата и ерудирана Фани Болтън. Фани и другата помощница Мери Ан Дейвис имат за задача да преписват цели книги на религиозни автори, размествайки пасажи и думи и представяйки крайния продукт за „слово Божие, изляно върху пророчицата Елън Уайт. Фани е натоварена и със задачата да пише статии на религиозни теми, които госпожа Уайт представя за свои. Младата жена споделя своите притеснения с някои адвентисти. Следват безброй скандали между нея и Елън, която дори си позволява да я удря. Фани е уволнявана и назначавана отново няколко пъти, докато след седем години, прекарани в описване на лъжливи видения, е злепоставена и окончателно прогонена от авторитарната пророчица. Младата жена огорчена напуска САЩ, за да си отиде от света в приют, съсипана от преживения стрес.

Въпреки наличието на много редактори и секретари, участващи в голямата измама, не всичко в книгите бива проверено и редактирано. В най-популярната творба на Уайт Великата борба се откриват множество чисто фактологически грешки-твърдения, че папството е установено през 538 г., че валденсите* били съботяни и много други.

Междувременно Уайт и семейството й продължават да управляват сектата с желязна ръка. В поредното си псевдовидение от 24 март 1849 г. Елън Уайт лети до небето, влиза в небесния храм и вижда златен ковчег с Десетте Божи заповеди. „Вижда”, че именно заповедта за празнуването на съботния ден свети особено сияйно. Цели 10 години адвентистите празнуват съботата, започвайки от 18 часа в петък. Но след случаен разговор с адвентиста Бейтс, който я подсеща за Левит 23:32 [от вечерта на деветия (ден) от месеца; от вечерта до вечерта (на десетия ден от месеца) празнувайте вашата събота], „пророчицата веднага получава видение, че досега всички са празнували съботата неправилно и им е наредено да я празнуват от залез слънце до залез слънце.

По друг повод самообожествилата се Елън пише до адвентиста Балинджър: „Старейшина, Божиите доказателства не са надеждни. Ако ги приемем, те ще унищожат вярата на Божия народ в истината, която ни е направила това, което сме , а в книгата си „Великата борба“ твърди: «Спасителят не е могъл да види какво Го очаква зад прага на смъртта. Знаейки, колко отвратителен за Бога е грехът, Христос се е страхувал, че ще бъде завинаги разделен от Отца».

Елън Уайт забранява футбола, пикниците, тениса, крикета, състезанията с велосипеди, книгите Чичо Томовата колиба и Робинзон Крузо(поради симпатиите й към робството), театъра, билярда, боулинга, цирка, содата бикарбонат, оцета, кафето, чая, горчицата, черния пипер, канелата, туршиите. Забранен е и хининът, в резултат на което от малария умира син на адвентист. Баща му, позовавайки се на заповедта на Елън Уайт, просто отказва да му даде хинин. Лъжепророчицата настоява, че няма противоотрова срещу стрихнина. Не след дълго медицината изброява като доказани противоотрови въглена, магнезиевия окис, танина, калиевия перманганат и др. На Елън Уайт принадлежат и твърденията, че лекарствата трябва да бъдат изоставени завинаги и лекарствата, които обикновено се използват, са проклятие. На адвентистките за дълъг период е наредено да носят панталони под специално моделирани от Елън поли, чиито кройки тя им продава по време на многобройните си турнета из САЩ. Обявена е й единствената разрешена поза за молитва - на колене. Забранено е посещението на лекар. В напреднала възраст обаче самата Елън Уайт посещава лекари и различни санаториуми. Ненапразно тя се грижи така фанатично за здравето си, защото публично е предсказала, че ще доживее Второто пришествие. Според свидетелството на Лусинда Бурдик, Уайт „пророчества“, че Христос ще се върне през юни 1845 г., а после и през септември 1845 г.; че през 1846 г. семейството й ще бъде хвърлено в затвора. Нищо от посоченото не се случва. Но Уайт не спира с „пророчествата“ си. През 1849 г. тя „предсказва“ страшна епидемия: «Скоро умрелите и умиращите ще бъдат навсякъде около нас». САЩ, напук на това „пророчество“, навлизат в период на стабилност и разцвет. На адвентистката конференция през 1856 г. Елън „пророкува“, че някои от присъстващите ще доживеят Второто пришествие, а през 1864 г. настоява, че скоро земята ще бъде обезлюдена. Не е подмината и темата за робството, чието възстановяване щяло да настъпи в южните щати. Робството обаче не само е заклеймено, но и законодателно забранено на цялата територия на САЩ.

През 1847 г. Елън Уайт говори за 2 предстоящи възкресения, през 1858 г. за 3, а през 1884 г. вече за цели 4 възкресения. Всички тези изявления са плод на получени по време на епилептичните припадъци „видения“. Нека цитираме Лусинда Бурдик: «Запознах се с Джеймс Уайт и Елън Хармън (сега госпожа Уайт) през ранните месеци на 1845 г. По време на първите ми срещи с тях, поведението им бе див фанатизъм - седяха на пода вместо на столове и пълзяха на него като малки деца. Тези странности бяха възприемани като белег на смирение. Те не бяха женени, но пътуваха заедно. Елън получаваше това, което нарича «видения». Тя твърдеше, че Бог й открил във видение, че на десетия ден в седмия месец на 1844 г. Иисус Христос е станал и затворил вратата на милостта, като е напуснал посредническата си служба и целият свят е обречен и изгубен, и повече никой грешник не може да бъде спасен.» По-нататък Лусинда пише: «Но след известно време нейните видения започнаха да си противоречат. Това беше потвърдено от мен и от други, които я бяхме видели, докато получаваше видения. Тя можеше да изпадне в това състояние, когато си поиска (сама го призна!), и Джеймс Уайт можеше да ги контролира, тоест да прекъсне видението, когато пожелае.»

image

По описания на очевидци, това е характерната атмосфера по време на "виденията" на Елън Уайт - масова истерия, странни целувки, транс и т.н., силно напомнящи изстъпленията и беснуването на съвременните „харизматични” движения.

Виденията на Елън Уайт са придружавани от изпадане в транс, треперене, вцепеняване, тя лежи неподвижна на земята. Всеки, който ги оспорва има, според Елън, «петна по дрехите» и не е в изправни отношения с Бога. В тези видения адвентистката лъжепророчица посещава Юпитер и Сатурн, които се оказват... населени: Живеещите там (на Сатурн) са високи и величествени, много различни от населяващите Земята. Грехът не съществува на тази планета.” На Сатурн Елън се среща и с праведния Енох, който бил там... на посещение!

Едно от най-скандалните си изявления Елън Уайт прави относно хората с различен цвят на кожата. Тя настоява, че такива хора са продукт на амалгамация, тоест сексуална връзка между хора и животни: ”Всички видове животни, които Бог е създал, бяха запазени в ковчега. Обърканите видове животни, които Бог не е създавал, и които бяха в резултат на амалгамацията, бяха унищожени от потопа. След потопа съществуваше амалгамация на хора с животни, както може да се види в безкрайните видове животни и определени раси от хора.”

Близкият до Елън Уайт пастор Урия Смит допълва: „Амалгамацията е създала ... такива видове като дивите бушмени в Африка, някои от племената на хотентотите и може би индианците в нашата собствена страна САЩ.”

В други пламенни въззвания до редовите адвентисти, лъжепророчицата ги предупреждава да избягват мастурбацията, защото тя води до заболявания на черния дроб и белите дробове, невралгия, ревматизъм, бъбречни заболявания, тумори и смърт.”

Любопитно е, че към края на живота си Уайт заболява именно от остър ревматизъм и е принудена да се придвижва в инвалидна количка.

През 1873 г. К. Карлстед, редактор на шведското издание на Advent Herald, се разболява от коремен тиф. Посетилата го Елън Уайт тържествено обявява, че той ще оздравее. След седмица Карлстед умира.

Светият кръст е табу за адвентистите и техните храмове, но по нареждане на своята гуру, ги декорират с пищно украсени коледни елхи за Коледа.

Забранени са месото и маслото. През 1869 г. Елън пише: «Аз спрях да ям месо!» В писмо от 1873 г. без притеснение споделя: Уили отиде до езерото за вода. Ние чухме пушката му и видяхме, че е застрелял две патици. Това беше истинско благословение! Част от друго нейно писмо от 1878 г. гласи: «Сготвихме сърна с плънка. Месото беше крехко като пилешкото. Всички му се насладихме!»

image
Елън Уайт със скъпа брошка и верижка на себе си – документално доказателство, че е носила бижута, което забранявала на обикновените адвентистки.

Докато обикновените адвентисти не вкусват месо и масло, и страдат от различни заболявания, свързани с липсата на витамин А и други важни вещества, от писмата на самата Елън до нейни близки и от много свидетели разбираме, че тя предпочита стридите и херингата, а пърженото пиле редовно присъства на нейната трапеза. Доктор Келог свидетелства за следния случай по време на палатков адвентистки лагер, когато синът й - Едсън Уайт стои пред палатката на майка си и се провиква след каруцата, доставяща храна в лагера: «Хей, вие там! Имате ли прясна риба?» - Не! - отговаря човекът от каруцата. - А прясно пилешко? Отговорът отново бе отрицателен. Тогава Едсън Уайт силно изкрещя: Мама иска пилешко! Погрижи се да го доставиш бързо!

Подобна е и ситуацията с маслото, което Елън забранява на всички адвентисти, но в същото време сама го консумира, а после им го разрешава отново чак през 1901 г. Думите й Аз не проповядвам едно нещо, практикувайки обратното! не се нуждаят от коментар на фона на приведените факти.

Елън Уайт смята, че безсмъртната душа не съществува, но след като й се явява починалият й вече съпруг, под влияние на думите му от видението, отказва да присъства на насрочена адвентистка конференция.

Елън Хармън Уайт умира през 1915 г., страдайки през последните години от мъчителна и прогресираща деменция. Погребението е забавено и се понасят слухове, че това е така, тъй като е нужно време да бъде взет за изследване мозъка й. На гроба й е поставена украсена с цветя Библия - книгата, която Е. Уайт през целия си живот изопачава и подменя със своите лъжи, измами и измислици.

И до ден днешен именно тази жена остава върховен авторитет за адвентистите по цял свят, а думите й за тях са закон. Елън Уайт е краеъгълният камък на адвентизма и негов символ. Символ - лъжлив и измамен, както е лъжливо и гибелно всичко, стоящо извън Светата Православна Църква и воюващо против Бога.

 

*Валденси – последователи на средневековно еретическо движение, възникнало през 12 век във Франция и разпространявано в Северна Италия, Германия, Чехия, Испания с основател търговецът Пиер Валд. По характер движението на валденсите представлява социално-политически протест на селяните срещу феодализма и много напомня движението на богомилите и катарите. Валденсите отричали правото на римокатолическата църква да има собственост, да събира десятък, протестирали против претенциите на римския папа да е наместник на св. апостол Петър, отричали духовенството, католическите таинства, поклонението на иконите и почитането на кръста, догмата за чистилището, не приемали служението във войската, отхвърляли смъртното наказание и пр. Много от техните идеи били реализирани по време на Реформацията. Католическата църква и феодалите жестоко преследвали валденсите, а учението им е осъдено на IV Латерански събор (1215).

Свещ. Йоан Уайтфорд пише в Sola Scriptura, че всички секти от петдесетниците до свидетелите на Иехова претендират да са техни последователи и гледат на тях като на истинно вярващи протестанти, заселили се в пещери след края на гоненията срещу християнството и живели там в продължение на хиляда години. Доказателства за такова твърдение обаче няма. Ако те наистина бяха последователи на древните християни, как тези "истинно вярващи" са понесли жестоките преследвания на древния Рим, а щом християнството станало позволена религия, се оттеглили в планините и защо са го направили? И как това общество е просъществувало 1000 години, без да остави никаква следа за себе си? Видно е, че чрез валденсите протестанството иска да легализира себе си, представяйки се за продължител на ранното християнство и отричайки последващия византийски период на Църквата, нещо което правят и съвременните протестанстващи сред православните – бел. ред.

 




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. bojiislujitel - И искам да съм напълно ясен, сестри и ...
04.07.2012 16:53
И искам да съм напълно ясен, сестри и братя: тази църква съвсем не е единствената, която под прикритието на части от Библията-които са избрали за да отговарят на ученията им-си е направила учение!! Всичките като се започне от майката-Римо католическата църква са такива! Едни лъжат за едно-други за друго. Но във всичките има честни хора които ще излязат от тях, когато чуят гласа на Исус! Защото никоя лъже не е от истината и всички лъжи ще бъдат ударени в земята! Въпрос само на време е и явно0кратко! Адвентистите от седмият ден твърдят, че пазят Закона на Бога-Царският Закон, 10те заповеди, но не го пазят както трябва. Защо? защото си празнуват Коледата-пагански празник и Великдена-пагански празник! Е не може човек да бъде и така и иначе в същото време! После-твръдят, че пазят Диетичният закон, но са изкривили и него-никога Исус не е забранявал яденето на месо! Забранил е яденето на нечисто!! месо, но не на месо като цяло. Адвентистите от седмият ден не познават Божиите Празници-Левит 23 глава и не пазят Пасхата! Това, което правят е причастието на Римските католици... Доста тъжно-нали? С две думи-те не са нищо повече от римски католици, но просто при тях измамата е много по-финна! С това също казвам, че православните също не се отличават! И те са Римски католици и това може да се види дори и при бегло вглеждане! Но ще представя някои материяли и за други църкви-но те до една са от Римските католици-майката църква и те са дъщерите й! А знаем какво казва Исус за майката и за дъщерите й в Откровението! Времето е много-много близо, сестри и братя и нека всеки сам избере, дали иска да живее вечно или да се мъчи вечно! Личен избор! Слава на Бога в името на Исус! Амин!
цитирай
2. antoninus - Хора, проверявате ли си източниците?
04.07.2012 17:15
Имам 1 въпрос - като копирате нещо, проверявате ли източника? Тази статия е пълна с неистини, напр.
“Живеещите там (на Сатурн) са високи и величествени, много различни от населяващите Земята. Грехът не съществува на тази планета.” На Сатурн Елън се среща и с праведния Енох, който бил там... на посещение!

В това обвинение е пълно с погрешно приписвани на с. Уайт видения. Напр. за това, че "На Юпитер живеят високи хора". Тук става дума за две съвършено различни видения, които по неразбираеми за мен причини някой е смесил и ги е превърнал в едно противоречиво свидетелство. Ако ползвате английски, следните разяснения по въпроса от Настоятелството на Елън Уайт ще са ви от полза:

Inhabited Planets in our Solar System

Contrary to some reports, Ellen White did not identify by name any of the "worlds" that she was shown in vision. Joseph Bates, a retired sea captain with a special interest in astronomy, was present during at least one of these visions, and he is reported to have identified the planets Jupiter, Saturn, and Uranus as being among those described. Some have mistakenly linked Elder Bates' remarks to Ellen White's description of a "place" inhabited by "noble" and "majestic" beings. In Ellen White's own account of her vision, however, she says only that she was taken to "A PLACE" that was bright and glorious" (emphasis supplied). She does not identify "the place" as Jupiter, Saturn, or any other planet in our solar system. Here is her description: "The Lord has given me a view of other worlds. Wings were given me, and an angel attended me from the city to a place that was bright and glorious. The grass of the place was living green, and the birds there warbled a sweet song. The inhabitants of the place were of all sizes; they were noble, majestic, and lovely. They bore the express image of Jesus, and their countenances beamed with holy joy, expressive of the freedom and happiness of the place." Early Writings, pp. 39, 40.


цитирай
3. antoninus - 2
04.07.2012 17:15
Astronomical statements

Attention has been called to statements that seem to show that Ellen White made grievous errors regarding scientific issues. Prophets are not called to update encyclopedias or dictionaries. Nor are prophets (or anyone else) to be made "an offender by a word" (Isa. 29:21). If prophets are to be held to the highest standards of scientific accuracy (every few years these "standards" change, even for the experts), we would have cause to reject Isaiah for referring to "the four corners of the earth" (Isa. 11:12) and John for writing that he saw "four angels standing at the four corners of the earth" (Rev. 7:1).

Some point to the phrase, "As the moon and the stars of our solar system shine by the reflected light of the sun," charging that Ellen White was untrustworthy in scientific matters. [Education, p. 14 (same statement, The Desire of Ages, p. 465).] But most readers would recognize this use of "stars" for "planets of our solar system" as a non-technical description easily understood by laymen.

Some have declared Ellen White was in error when she allegedly said that she had visited a "world which had seven moons," [Early Writings, p. 40. This vision was first described in the Broadside, To those who are receiving the seal of the living God, first published Jan. 31, 1849.] and that the planets visited were Jupiter and Saturn. In point of fact, she never named the "world which had seven moons." But there is more to the story.

цитирай
4. antoninus - 3
04.07.2012 17:24
Less than three months after she and James were married in 1846, she had a vision at the Curtis home in Topsham, Maine, in the presence of Joseph Bates. Although Bates had seen Ellen White in vision on several occasions, he still had doubts about her prophetic gift; but through the Topsham vision he was convinced that "the work is of God." [A Word to the Little Flock, p. 21, cited in F. D. Nichol, Ellen G. White and Her Critics, p. 581.] James White reported that, in this vision, Mrs. White was "guided to the planets Jupiter, Saturn, and I think one more. After she came out of vision, she could give a clear description of their moons, etc. It is well known, that she knew nothing of astronomy, and could not answer one question in relation to the planets, before she had this vision." [Ibid., p. 22. Ellen White wrote: "I was wrapped in a vision of God's glory, and for the first time had a view of other planets" (Life Sketches, p. 97; see also Spiritual Gifts, vol. 2, p. 83). No evidence exists that this is the same vision described in Early Writings, p. 40. See pages 144, 145.]

What was it that convinced Bates, the old sea captain and amateur astronomer, that Ellen White was "of God"? After the vision, she described what she had seen. Knowing that she had no background in astronomy, Bates said, "This is of the Lord."

Obviously, what Bates heard corresponded to his knowledge of what telescopes showed in 1846. Almost certainly this vision was given in Bates's presence to give him added confidence in Ellen White's ministry. If she had mentioned the number of moons that modern telescopes reveal, it seems clear that Bates's doubts would have been confirmed. [Further information regarding this 1846 vision is found in Loughborough, The Great Second Advent Movement, pp. 257-260. For a discussion of how Loughborough's memory of his conversation with Bates many years earlier fits into this memorable moment for Bates, see Nichol, Ellen G. White and Her Critics, pp. 93-101.]
цитирай
5. antoninus - 4
04.07.2012 17:27
Ако пробваш с някой апостол и след това да напишеш "Apostol.... exposed" пак ще излязат измислени обвинения. Ако искаш и с "Jesus exposed" пробвай - пак ще намерят изопачени факти. Разбира се не сравняваме с. Вайт с апостолите, а да не говорим с Исус. Точно обратното - щом Господ е хулен, какво остава за 1 негов пророк, каквато е с. Вайт.
Това отношение не обезсърчи апостолите. Те си спомниха думите на
своя Учител: “Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас
лъжливо всякакво зло заради Мене. Радвайте се и веселете се, защото
голяма е наградата ви в небесата, понеже така гониха пророците, които бяха
преди вас” (Матей 5:11, 12).
цитирай
6. bojiislujitel - Ако Елън Уайт е пророк, то и Ванга ...
04.07.2012 22:05
Ако Елън Уайт е пророк, то и Ванга също е...
Нека бъдем сериозни-възможни са разбира се някои неправилни преводи или неточности, но като цяло-учението на Елън Уайт си е нейни няма общо с Бибията! Нима някъде в Библията пише, че освен нас има други населени светове в космоса? Или какво ще кажете за снимките-и те ли са лъжа? Или за вегетариянтството? Или какво да кажем за Римо католичесото причастие, което вие адвентистите взимате по няколко пъти в годината и мислите ,че пазите Пасхата? И ако оставим настрана Елън Уайт, не е ама никакъв проблем да ви докажа чрез Библията, че сте Римски католици, каквито са и всички други днешни църкви без едната, която е на Бога. Та нека не се хващаме за ед-две грешки, а да гледаме цялата картина! Ако ще сме по истината-нека сме по истината! Ако ще я изопачаваме за да съвпадне с нашите си учения-какво има да говорим?
цитирай
7. imbe - църкви ли ... ?
05.07.2012 12:18
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
8. vazmushtenia - Аз съм Православен християнин. За ...
05.07.2012 14:09
Аз съм Православен християнин. За мен беше интересно да науча повече за тази секта, с чиито досадни и фанатични последователи съм се срещал. В интерес на истината познавам и хора, които са се отскубнали от адвентизма и понастоящем са Православни християни. Светът е пълен с какво ли не и е трудно да се ориентира човек, но който търси - намира. И то намира каквото е търсил. Който истина - истина. Който утеха за егоизма си - утеха за егоизма си...Милостив Господ.
цитирай
9. stoian11 - Тръгне ли жена да се прави на духовен ...
05.07.2012 14:31
Тръгне ли жена да се прави на духовен водач става лошо.
цитирай
10. antoninus - Не си прав
05.07.2012 16:33
bojiislujitel написа:
Ако Елън Уайт е пророк, то и Ванга също е...
Нека бъдем сериозни-възможни са разбира се някои неправилни преводи или неточности, но като цяло-учението на Елън Уайт си е нейни няма общо с Бибията! Нима някъде в Библията пише, че освен нас има други населени светове в космоса? Или какво ще кажете за снимките-и те ли са лъжа? Или за вегетариянтството? Или какво да кажем за Римо католичесото причастие, което вие адвентистите взимате по няколко пъти в годината и мислите ,че пазите Пасхата? И ако оставим настрана Елън Уайт, не е ама никакъв проблем да ви докажа чрез Библията, че сте Римски католици, каквито са и всички други днешни църкви без едната, която е на Бога. Та нека не се хващаме за ед-две грешки, а да гледаме цялата картина! Ако ще сме по истината-нека сме по истината! Ако ще я изопачаваме за да съвпадне с нашите си учения-какво има да говорим?

Първо - няма 1-2 грешки, а е цялото е с грешки. Незнам дали има 1-2 верни неща.
Второ - ние сме единствените, които се противопоставят на католицизма - адвентист възпрепятства въвеждане на неделния закон през XIX в.
Трето - не взимаме причастие като католиците.
Ванга не е пророк, тъй като пророците величаят Исус. Няма друг писател, който да насочва вниманието към Исус както Е Вайт.
Но аз спирам дотук - от Христос насам истинските вярващи са винаги гонени, хулени и обвинявани. Нека някой прочете Животът на Исус Христос, известна и като Копнежът на вековете и да прецени дали Е. Вайт е боговдъхновен писател или тя "от себе си говори".
цитирай
11. bojiislujitel - Както вече писах, не е ама никакъв ...
05.07.2012 22:14
Както вече писах, не е ама никакъв проблем да ти докажа, че адвентистите от седмият ден не са нищо повече от Римски католици, точно както са и другите църкви-да не помисли някой, че имам предпочитания за критикуване само на адвентистите! Можем да започнем дори с Коледата... Или ако желаеш-с причастието-на което му казвате "Господна вечеря"... Кажи само, от къде да започна, сравнявайки Библията с ученията ви! И дори и да не желаеш да го направя-сега вече ще го направя. Защото аз-за разлика от тебе-служа на Бога и не съм политически корект-не гледам на лице. А дори и що се касае до Елън Уайт-чел съм лично някои неща от нея. Пак казвам-ако тази е от Бога, то нашата Ванга още повече... Никоя лъжа не е от Бога! Елън Уайт е служителка на Сатана, но с нея те съвсем не свършват! Такива са и много от основателите на разни църкви-да не кажа всичките! Но отново-човек трябва да се запознае с историята на Римо католическата църква и с Библията, за да може да разбере тези неща.
Нищо лично, но пак ще кажа: най-опасният култ, в който човек може да попадне е именно църквата на адвентистите от седмият ден. Защо ли? Защото при тях измамата на Сатана е най-финна! Те са авангарда на Римо католическата църква! И да-скоро ще се върнат под крилото й. Дори има данни, че лидерите й са вече там...
цитирай
12. antoninus - Пак си в грешка
06.07.2012 16:55
Относно Господнята вечеря (ГВ). Разликата е огромна с ГВ при Католическата Църква и при ЦАСД. За тях това е жертвоприношение при което се консумира в действителност тялото и кръвта на Исус, т.е. ние сме като човекоядци.
ЕГВ не заповядва аскетичен начин на живот (!!!).Тя препоръчва диета, която лична тя е приложила и с която е укрепила слабото си здраве от младини.Дотолкова, че колкото повече остарява, толкова е по здрава.Имай предвид, че нейния живот е на показ повече от 100 г.пред целия свят.Много хора са е опитали да пускат "компромати" по нейн адрес, но в крайна сметка, истината е излизала на яве.Доколко ще се приеме , е личен избор.
Мога да ти кажа само, че никога не е водила луксозен живот.Да, получавала е много средства от издадената литература, които още в аванс, е влагала в делото си.Изключително съзнателен, работлив и отговорен човек.
За това, какво и как е печелила, потърси и прочети 4 книги от Дж.Найт:"Светът на Елън Уайт, Как да четем Елън Уайт, Живеене с Елън Уайт, Среща с Елън Уайт".Те са безценно съкровище, относно всичко свързано с нея.Има разбира се и "Живот и дейност на ЕГВ", както и "История на Адвентната църква" , ИВ, т.1,2,3 и мн.други.
По въпроса за бижутата, становището на църквата не се е променяло спрямо Словото. Ела в наша църква и огледай жените и ще се увериш сам за какво става въпрос. Естествено има изключения, но виж мнозинството.
Относно ЕГВ и бижутата, много се спекулира.Става въпрос за снимки, които са направени на един тихоокеански остров/ не съм сигурен дали не е Таити/, където местните туземци в знак на радост и за добре дошли, са и сложили огърлица от някакви морски раковини и миди.Тъй като са се снимали, това е останало за историята.Има обаче десетки снимки, от които личи, че хората по нейно време са се обличали изключително скромно.Не само тя , но и жените по нейно време.Такава е била епохата.
цитирай
13. bojiislujitel - Ама разбира се-представените ф...
06.07.2012 20:57
Ама разбира се-представените факти и снимки са чиста лъжа и манипулация... Това ама напълно ме убеди, че вие имчате нещо общо с Бога от Библията!
Виж, брате-или сестро: ти ме предизвика да ви поставя ама напълно на място и ако все още мислиш, че служиш на Бога, следните въпроси никак няма да те затруднят...
Като начало: отговори ми, какво пазите-Пасхата или Божията вечеря?
Второ-познавате ли Исус дето е Христос от Библията?
Трето: защо пазите Коледата и знаеш ли какво е Коледата? Защо имате елхички и защо Елън Уайт ви е наредила да ги украсявате пищно?
Четвърто: познавате ли Библията?...
Този последният въпрос-внимавай добре, акво ще ми отговориш, защото ако кажеш "да", ще има въпроси за които дори и не си предполагал/а, че отговорите им са в Библията.
Пето: колко дни и колко нощи е бил Исус в гроба? Кога е починал и бил погребан и кога е бил възкресен-и защо?!
Шесто: защо не пазите Празниците на Бога-Левит 23 глава?
Седмо: вие кръстени ли сте по Бога? Братята адвентисти-веднага заявявам открито и директно-изобщо не са кръстени по Бога! Потопени са във вода-някои от тях, но не са кръстени по Бога! Какво е кръщението?
Осмо: колко пъти още ще идва Исус на тази земя?...
Девето: какво ще направи Исус, като дойде отново?
Какво ще става със земята за 1000 годин наречени Милениум?
Кой е Отец? Какво е името му?
Що се отнася до бижутата-тук напърлно сте изкривили Библията: Павел не виказва да не носят бижута жените ви-казва ви бижутата им да не са това, което ги краси, но да характера им. И във връзка с това-започнал съм с адвентистите от седмият ден. Познавам всичките ви лъжеучения! И се познавах с адвентисти които лъжеха-често... Също и сестри-адвентистки, които не носеха бижута, но пък характерите им-да не дава Господ да си им под ръцете...
И така-ти ме предизвика-сега имаш само две възможности: да отговориш директно на моите въпроси и ти обещавам интересно "пътуване" или да престанеш да пишеш. Избора е твой, но внимавай, защото ще представя всичките ви лъжи!
цитирай
14. antoninus - До "божий"служител
06.07.2012 22:56
Аз вече отговорих на част от твоите фалшиви обвинения, с което показах "достоверността им. Сега ще помоля ти да ми отговориш на едно нещо - защо твърдеше, че Светият дух е ангел и не е третото лице на божеството и се наложи да те предупредят с изключане в 1 ФБ група? Твоята църква не признава ли троичната сaщност на Бог?

Относно икуменизма виж
http://adventist.org/beliefs/other-documents/other-doc3.html
http://www.adventistbiblicalresearch.org/documents.htm#conversation

За бижутата виж:
http://www.ellenwhite.info/jewelry-contradiction-a.htm
Вижда се фалшификат същия (фалшива снимка), който ти си приложил. Ако искаш да азщитиш истината трябваше да приложиш и другата снимка. Но не би. А твърдиш, че обичаш истината.

За разликата между нашата господня вечеря и католическата литъргия:
http://sdabg.org/istoria.html
http://www.adventist.org/beliefs/fundamental/index.html
Господнята вечеря е участие в символите на тялото и кръвта на Исус като израз на вярата в Него, нашия Господ и Спасител. В преживяването на тази духовна връзка Христос присъства, за да се срещне със Своя народ и да го укрепи. С участието си ние с радост прогласяваме смъртта на Господа, докато Той дойде отново. Подготовката за обреда включва себеизпитване, покаяние и изповед. Учителят е постановил службата на измиване на краката, за да обозначи едно подновено очистване, да изрази готовността ни за взаимно служене със смирение, подобно на Христовото, и да свърже сърцата ни в любов. Господнята вечеря е достъпна за всички вярващи християни (1 Кор. 10:16,17; 11:23-30; Мат. 26:17-30; Откр. 3:20; Йоан 6:48-63; 13:1-17).
http://www.adventistbiblicalresearch.org/documents/for%20members%20only.pdf
Който иска да сравнява:
http://www.scborromeo.org/ccc/p2s2c1a3.htm

Дали Елън Уайт е била милионер? http://www.whiteestate.org/issues/faq-egw.html#faq-section-a6

Впрочем, внимавай да не се окажеш в ролята на "клеветникът на нашите братя, който ги клевети денем и нощем пред нашия Бог." (Откр.12:10)
цитирай
15. bojiislujitel - Нищо ново при адвентистите от се...
07.07.2012 00:00
Нищо ново при адвентистите от седмия ден: никога не отговарят на преки въпроси с преки отговори!!
Защо е така-мисля вскеки разумен човек с логично мислене знае...
Определено Библията е скрита за тебе книга! Иначе ако поне мъничко я познаваше, щеше да знаеш, че вместо да продължиш да пишеш безмислици по тази тема, трябва да изчезнеш както всички по-разумни от тебе с годините го направиха.
Забелязъл съм и друго при вас-вие сте нагли в много случай. С длуги думи-какво общо има наглостта и християнството?
Хайде-вместо да ми даваш връзки където едни лъжци подкрепят други, опитай се да отговориш на въпросите ми! А за сега се оказва-точно както и знаех, че ще стане-че вие нямате и понятие, какво е Пасхата и какво всъщност правите или кого следвате! И изобщо-от какво точно по Библията имате понятие? Вярно е-знаете доста повече неща от повечето християнски деноминации, но никога половината знание не е от полза на никого! Факта си остава-не си в състояние дори и на един от въпросите ми да отговориш ясно и точно-по Библията! И всеки, който чете-а са мнозина тук-разбра, че това, което представих в темата-не съм го писал аз, но е така-е факта! Вие сте авангарда на Римските католици!
цитирай
16. antoninus - Ще се моля да намериш Истината.
07.07.2012 15:03
Самият факт, че категоризираш всички адвентисти под 1 показател е достатъчен. Исус е казал в Йоан 10:16 И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир.
Смяташ ли, че Господ няма овце в адвентната или римокатолическата църква. И кой си ти за да категориизираш или да съдиш?

Аз ти показах няколко грешки в твоя материал (макар по съдържание най-прилича на парцал). Но ти вместо да се покаеш и да изтриеш поста като християнин, постъпи като "християнин" и "божии" служител и продължи да сипеш змии и гущери. Съветвам те да отвориш Яков и по-конкретно 3 глава: http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=45&g=3&тр%5Б%5D=1

5 Така и езикът е малка част от тялото, но много се хвали. Ето, съвсем малко огън, колко много вещество запалва!
6 И езикът, тоя цял свят от нечестие, е огън. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота, ни, а сам той се запалва от пъкъла.
7 Защото всякакъв вид зверове, птици, гадини и морски животни се укротяват и укротени са били от човечеството;
8 но езика никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен е със смъртоносна отрова.
9 С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие!
10 От същите уста излизат благословение и проклетия! Братя мои, не трябва това така да бъде.
11 Изворът пуща ли от същото отверстие сладка и горчива вода?
12 Възможно ли е, братя мои смоковницата да роди маслини, или лозата смокини? Така също не може солена вода да дава сладка.
13 Кой от вас е мъдър и разумен? Нека показва своите дела чрез добрия си живот, с кротостта на мъдростта.
14 Но ако в сърцето си имате горчива завист и крамолничество, не се хвалете и не лъжете против истината.
15 Това не е мъдрост, която слиза от горе, но е земна, животинска, бесовска;
16 защото, гдето има завист и крамолничество, там има бъркотия и всякакво лошо нещо.

Ще се моля да намериш Истината.
цитирай
17. bojiislujitel - А коя "истина" да нам...
07.07.2012 15:22
А коя "истина" да намеря-ваша ли? Опазил че Господ от вашата"истина"!! При това вече я зная таз "истина".
Ти как мислиш-самият факт, че не си в състояние дори и да "пипнеш" въпросите ми, какво говори на всеки, който чете тук?
Що се касае до това, че и в църквата на адвентистите от седмият ден и в Римо католическата църква, и други, както дори и при мормоните има хора които ще чуят гласа на Бога и ще излязат от тоз Вавилон-напълно вярно е! Но докато разпъват Исус в себе си, като следват идоли и лъжеучения-не е възможно да стане това! Ти ми "показа" грешки в написаното-със сигурност има, но фака е, че Елън Уайт-чието име дори и не поризнасяте както е..., е била Сатанински медиум си е факт! Имам книгата "Великата Борба"-чието заглавие дори вие не сте превели както е-защото заглавието в оригинал означава "Великото Противоречие"-и съм чел някои неща... Нямам време за губене да ти доказвам, че дори и само в тази книга човек, който познава добре Божието Слово ще намери почти веднага, че тази не е нищо повече от самозвана лъжкиня! Тя самата никога не е познавала Исус дето е Христос-от Библията и този, когото е познавала е друг, измислен Исус-трябва ли да ти обяснявам, кой й го е представил тоз, другият?
Ти можеш още малко време да продължиш да вярваш в басните в които си повярвал/а-дори нямаш и доблестта да се представиш, че да зная с кого говоря-типично за вас... Но истината ще удари в земята всичките басни-независимо, кой "пророк" или "пророчица" ги е измътил/а!!
Факта е явен-не можеш да отговориш на нито един въпрос от моите въпроси. Какъв е факта ли-Библията е скрита Книга за тебе! И ти си тръгнал/а да ме учиш, кое как било... Голям майтап.
Елън Уайт е препоръчвала горещо Коледната елха да се украсява с много подаръци! Тоест-Елън Уайт се е кланяла на слънцето и е карала и нейните последователи-щото са нейни, а не на Бога от Библията-да правят същото и ги е насърчавала дори да бъдат много старателни... в поклонението на бога Митра! Върха сте! И това ли не е вярно?
цитирай
18. bojiislujitel - И ето още за "пророчицата&...
03.12.2012 18:27
И ето още за "пророчицата" Елън Уайт-която прокламира расизма! А знаем, че никой расист никога няма да влезе в Божието Царство!!!

ПРОРОЧИЦА ЕЛЪНЧЕТО УАЙ Е ЗАВЪРШЕН И СЪВЪРШЕН РАСИСТ И ЧОВЕКОМРАЗЕЦ ..ето ти доказателствата:„В отговор на запитвания относно целесъобразността на смесените бракове между християни от бялата и черна раса, мога да кажа, че в ранната ми опитност, този въпрос ми е бил задаван, и светлината, която Бог ми е дал е, че тази стъпка не трябва да бъде предприемана, тъй като това ще създаде противоречия и бъркотия. Аз винаги съм давала един и същи съвет. Нашите хора не трябва да бъдат насърчавани да сключват такива бракове. Нека цветнокожия брат да се ожени за цветнокожа сестра, която е достойна, такава, която обича Бог и пази Неговите заповеди. Нека бялата сестра, която планира да се ожени за цветнокож брат, да се откаже от това, тъй като Бог не я води в тази посока.

Времето е твърде скъпоценно, за да бъде изгубено в противоречия, които ще се появят по този въпрос. Нека не позволяваме въпроси от този род да отделят нашите проповедници от тяхната работа. Предприемането на тази стъпка ще създаде объркване и пречки. Това няма да допринесе за напредъка на делото или за слава на Бог.” Писмо 36, 1912 г. (Избрани вести кн. 2 стр. 344, пар. 1, 2).ЕТО ЕДИН ЦИТАТ ЗА ТОВА КАК САМО БЕЛИ МОГАТ ДА ЗАЕМАТ РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ В ЦЪРКВАТА:„В южните щати непрекъснато изникват удобни случаи и много умни, цветнокожи мъже ще бъдат призвани в делото. Обаче поради няколко причини мъже от бялата раса трябва да бъдат избирани за ръководители.” (Свидетелства, том 9, стр. 202)ОЩЕ Е ДИН БИСЕР НА ПСИХЯСАЛАТА ЛЕНЧЕ:]„Цветнокожите хора не трябва да настояват за равноправие с бялата раса.” (Свидетелства том 9, стр. 214).ЕТО ВИ ЕЛЪНЧЕТО В РОЛЯТА НА ХИТЛЕР:„Никой не е в състояние ясно да определи точното място на черните хора” (Свидетелства том 9, стр. 213).[/quote]

„Делото за обявяване на истината за това време не трябва да бъде спъвано от опити за коригиране на позицията на негърската раса” (Свидетелства, том 9, стр, 214).ТОВА Е ИЗКАЗВАНЕ НА ЛУДА;ИЗВРАТЕНА И НЕНОРМАЛНА ЖЕНА С ЯВНИ УКЛОНИ КЪМ РАСИЗЪМ......ЩОМ ТОВА Е МОДЕЛА НА ПОДРАЖАНИЕ НА АДВЕНТИСТИТЕ ЯСНИ СА МИ......
цитирай
19. antoninus - Църквата на адвентистите от седмия ден (ЦАСД) не е секта, а деноминация
07.12.2012 13:07
Църквата на адвентистите от седмия ден (ЦАСД) http://antoninus.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/12/06/cyrkvata-na-adventistite-ot-sedmiia-den-casd-sekta-ili-cyrkv.1028151

Църквата на адвентистите от седмия ден (ЦАСД) определено отговаря на критериите за деноминация, а не за секта.
Църквата на адвентистите от седмия ден е християнска цъква като останалите християнски църкви, но не защото сме решили да е така. Християнският статут на нашата Църква е признат от неадвентистите.
цитирай
20. bojiislujitel - Ама разбира се, че всичките днешни ...
08.12.2012 03:46
Ама разбира се, че всичките днешни църкви казват, че те са единствената църква на Бога-правата църква...
Не е важно, кой или кои човеци какво казват за църквата на адвентистите от седмият ден.
Важно е какво казва Господ! Той е Болшинството-винаги!
А фактите са ясни. Вие сте най-опасната секта в която може да попадне човек. Поради една много проста и напълно ясна причина: при вас измамата е най-финна!
Казали са ви, че пазите Закона-10те заповеди. Ама наистина ли? Кланяте се на бога Митра и на богинята Естрате-Коледата и Великдена. И така-нарушавате поне!! една от 10те заповеди-нарушили сте ги всичките!!
Не пазите Божиите Празници!! Дори и поянтие нямате от тях-с някои малки изключения, защото четох нещо от ваш член-за Празниците и да, той имаше минимални понятия за тях и твърдеше, че трябва да се пазят.
Братята адвентисти дори и не са кръстени по Бога-защото само са ги потопили във вода и това е-но не са кръстени!
И да-пророчицата ви е расистка и вие я следвате.
Е, можете да мислите за себе си всичко-не е от значение щом не отговаря на истината от Бога!!!
Пак ще повторя-църквата на адвентистите от седмият ден е най-опасната секта в която може да попадне човек-там направо ви изпиват мозъците! Вие преставате да разсъждавате като логични хора.
Но разбира се-избора е личен и спасението-лично дело. А и от вас ще има спасени-тези които се отърват навреме от лъжите в които ви е уплел Сатана-щото на него служите-вярвате или не.
цитирай
21. antoninus - Я сподели
08.12.2012 16:43
Ама ти си като радио - без значение какво пиша, все едно и също повтаряш. В статията пише, че сме признати от големи световни организации за деноминация, а ти не та не.

Би ли споделил твоята църква от колко членове се състои и в колко страни я има, че току виж тя се оказала секта. Моля за линк с информация. И линк с информация от глеми протестантски църкви, признали, че сте деноминация, а не секта.

Впрочем защо се обрязвате - това е изрично отменено в Новия завет и защо не проповядвате тройната ангелска вест?
цитирай
22. bojiislujitel - И ето отново: ако не можете да раз...
19.12.2012 21:26
И ето отново: ако не можете да разберете, че Бог е мнозинството-то каквото и да ви обясня-не можете да го разберете!
Първото нещо е-вие не сте наясно, коя е Църквата на Исус-една е! Та дори и няма да си правя усилия да ви обяснявам. Няма полза-вашето съзнание е затворено-нищо не може да влезе там!
Второ-Римо католическата църква-от която и вие сте част, но дори и нямате понятие, че това е факта-е най-голямата църква. Това прави ли я да е от Бога?
Трето-истинските християни-не измислените като вас-винаги са били остатък-означава малцинство! Те ще съдят света! Да сте биил някога в съдебна зала-колко са съдиите там-цялото множество по скамейките или този дето стои най-отпред?
И последно-обрязваме се, защото Исус е заповядал това. Исус казвам-от Библията-когото изобщо никога не сте познавали.
Не ми губете повече времето! След като сте така убедени, че познавате Исус Христос и знаете как да спасите себе си-не ви е нужно напътствие! Докато разпъвате в себе си Исус-нищо не може да стане във ваша полза!
А ако един ден отворите ума си за истината-тогава елате да говорим за Бога и Библията-от която нямате и понятие!
цитирай
23. amity - Елън Уайт...А "черните евреи"?
25.12.2012 17:16
Георги,
Толкова години беше в абв и не научи дори най-елементарните неща, като това, че след огненото езеро от нечестивите няма да остане нищо, а си седнал да учиш кой е лъжепророк. Е, със сигурност черните евреи не са тези, които да са истинската църква, макарв да са те омаяли с безсмислиците си. Все още има благодатно време, но за всяка празна дума, която е казана от нас, ще трябва да се отговаря.
цитирай
24. bojiislujitel - Георги, Толкова години беше в абв и ...
20.01.2013 17:11
amity написа:
Георги,
Толкова години беше в абв и не научи дори най-елементарните неща, като това, че след огненото езеро от нечестивите няма да остане нищо, а си седнал да учиш кой е лъжепророк. Е, със сигурност черните евреи не са тези, които да са истинската църква, макарв да са те омаяли с безсмислиците си. Все още има благодатно време, но за всяка празна дума, която е казана от нас, ще трябва да се отговаря.

Вярно е, Ники-Очакване, или който и да си: не можах да науча лъжите на адвентистите от седмият ден. Ми дебела глава съм... :)) Но да ти призная-лъжите на адвентистите от седмият ден събуждат в мене само едно чувство-дълбоко чувство-пълно съжаление!
Виж сега, брате-Библията е напълно ясна по въпроса-Марко 9 глава, Исаия 66 глава, Откровението 14 глава, че дори и 19 и 20 глави. Неправедните ще са вечно в огненото езеро и вечно ще се мъчат там. Вие разбира се и понятие си немате от значението на думичките и за това не можете да разберете значението на думата "вечно"! Толкова са ви промили мозъците, че са ви отнели възможността да разсъждавате реално. Вие си живеете в един измислен от Ленчето Уайт свят. Свят в който тя е пророк на Бога-голям смях-и в който праведните ще отиват на небето, Исус ще идва още не един, но два пъти на тази земя..., а неправедните ще горят в огненото езеро за различно време: ако някой е бил много неправеден, ще гори повече часове-и ще изгори. Ако някой не е бил чак толкоз неправеден... ще гори няколко минути-да половин час. Много ми е интересно как вие определяте таз глупост, но както вече споменах-създава ми чувство на тъга-за вас и ви съжалявам много.
Тук дори и не говорим за лъжите ви, че Исус бил превърнал водата на гроздов сок-първото знамение в Кана Галилейска, нито дори и за лъжата, че Исус не е пиел вино. Та от където и да ви погледне човек като ви сравни лъжеученията с Библията-пълна скръб сте. Вие сте предният ешелон на Римските католици, но така са ви взели акъла, че дори и не разбирате този факт!
цитирай
25. vitalian4v - До авторът на постинга.
14.11.2015 14:54
Друже,не спори с тези сектанти,аз осем години едва издържах да живея в близост до адвентисти,особено фанатизирани са и дори Бог да им покаже,че са секта няма да се спрат!
Между другото,винаги ползват израза "само Библията",а или я четат в изопачен вид или прибавят техни измислици към "само Библията".
цитирай
26. allvin - ,,Знанието е Сила!"
11.12.2019 08:51
Препоръчвам ви да прочетете ,,Великата Борба"; ,,Патриарси и Пророци"; ,,Пророци и Царе"; а след това и ,,Диета и Храна" и ,,Дом и Семейство". Това са пет основни книги, в които са дадени много ценни уроци за живот. Лично съм ги чел. И още:години наред съм се занимавал със източните учения, будизъм, йога, Петър Дънов, теософия(Елена Блаватска, Рудолф Щайнер, екстрасенсите( бил съм и при Ванга) и още какво ли не в този аспект и лично съм установил накрая, че принципите на така наречената ,,Адвентна църква'' са тези принципи, разкрити в Библията от Бога за ръководство в живота, държавите и Империите от древността, които принципи за съжаление те не спазваха и им измениха също както древните израилтяни и това доведе накрая и до гибелта им. Достатъчно е да се прочете само първа глава от ,,Великата Борба"- ,,Предсказание от участта на Света" и умният човек веднага ще разбере кое какво е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172060
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031