Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2010 16:58 - ЮАР - един"светъл" пример
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 4240 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 04.04.2013 13:30


image

Напоследък по медиите твърде много се говори за дискриминация на малцинствата, за расизъм и други ужасни неща. Но нека да видим и обратната страна на медала. Какво се случва когато в една държава на власт дойдат негрите / или и аз не знам как да ги наричам според последните директиви на ЕС /.
Една такава "хубава държава" в момента е ЮАР. Ще се постарая да наблегна на фактите, за да не ме обвинят в расизъм и субективност.

В Южна Африка, вече не се говори за Кейптаун, а за Rape Town – буквално “града на изнасилването”
Според една актуална анкета, три-четвърти от мъжете са започнали да изнасилват, когато са били тийнейджъри, половината от тях вече са го правили няколко пъти и един на всеки двадесет го е правил преди по-малко от една година.
Жените не са единствените жертви на тези практики – един мъж на всеки десет вече е бил изнасилван. В повечето случай, изнасилването е извършено от познати на жертвата, или от членове на семейството. Жертвите не сигнализират за престъплението защото “ това няма да помогне с нищо” .

Джейкъб Зума, настоящият Президeнт на ЮАР, сам е бил обвиняван многократно за изнасилване.

По-голямата част от южноафриканците вярват също, че изнасилването на девственица би ги излекувало от СПИН.

В Индекса на човешкото развитие (HDI) на ООН, ЮАР е слязла надолу с 35 места след края на апартейда. Средната продължителност на живота е била 60 години през 1994 г., а сега е 43 години. Ширещата се престъпност се подхранва от галопираща бедност: 43% от населението днес живее с по-малко от два долара на ден и както писа един журналист от Mail & Guardian: “Една южно-африканка сега има по-голям шанс да бъде изнасилена отколкото да се научи да чете…”

Държавата се управлява от неграмотен, а някои от министрите са завършили едва четвърти клас.

Има черна престъпност, която е страшно тъпа – те първо те убиват и след това проверяват колко пари имаш в портфейла, ако въобще имаш такъв.

Престъпността в ЮАР е ужасяваща. По броя на убийствата и изнасилванията страната е на първо място в света, над 50 убийства на ден.

Най-ужасното е с изнасилванията, защото черните вярват, че ако правят секс с бяла жена СПИН от тях ще премине в бялата и те ще се излекуват. Голяма част от изнасилените бели жени са по този повод. Серопозитивните в ЮАР са 10-15%.
Въпреки че медиите всеки ден ни информират за нещастието на черното население от Централна Африка, те не намират много място да отразят един друг проблем етническото прочистване над бялото малцинство в Южна Африка, което за десетина години намаля от 9,6% за 1994 на 7,5% за 2007. За този период 1 500 000 бели африканера напуснаха родината си Южна Африка.

Понеделник, 10 ноември, Coligny ( северозападен Трансваал)
Банда от чернокожи атакува бели фермери. Собственикът Sias Stander, на 69 години е намушкан многократно с нож и умира няколко часа по-късно. Съпругата му също е ранена, но успява да се барикадира в една от стаите, взима семейната пушка и успява да убие един от мародерите, а друг ранява ….

Станало е много опасно да ти се развали колата по южно-африканските пътища:
Witbank, на запад от Йоханесбург. Млада двойка бели чака пътна помощ да оправи колата им. Забелязани са от група черни, които веднага ги атакуват. Един от тях започва да дърпа роклята на бялата жена натискайки я на капака на повредената кола. За тяхно нещастие белият мъж е бил въоръжен и в момента в който се е добрал до оръжието си, стреля в крака на черния опитващ се да изнасили жена му. Черните побягват. След това в полицията, те заявяват, че белият мъж е „гаден расист” и че е стрелял без никакво основание, напълно отричайки собствената си вина. В крайна сметка подложени на кръстосан разпит, черните насилници си признават опита да оберат младата двойка.

Изброяването на подобни инциденти може да продължи дълго. Но както се казва коментара е излишен.

По материали на
www.extremecentrepoint.com/





Гласувай:
2



1. syrmaepon - Пък аз си мислех, че българите добре ...
08.11.2010 08:42
Пък аз си мислех ,че българите добре живеят в ЮАР (.И какво според вас трябва или може да се направи? И според вас така ли е било преди да дойдат белите? Явно цивилизационните модели не работят...
цитирай
2. lubomir33 - Отговор
08.11.2010 10:50
Тази статия показва просто какво ще се случи когато на власт дойдат така наречените и ухажвани от политиците малцинства.
България също не е далече от такъв сценарий
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1383781
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив