Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2010 17:18 - Краят на българската държава
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 4820 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 01.08.2011 16:22



Преди няколко дни министър-председателят Бойко Борисов заяви - " Като изляза от политиката - това ще е краят". Според мен краят на държавата ни отдавна е настъпил и тя съществува като такава само на географската карта.
Каква е тази държава която счита за свой приоритет правата на циганите и гейовете, в която  здравеопазването и образованието са под всякакъв минимум, учителите ходят пияни на работа, половината от учениците се дрогират и въобще не влизат в час и според последните класации са на последните места по грамотност в ЕС.


Армията ни на практика прекрати съществуването си, а така наречените ни кадрови войници, които уж трябваше да са професионалисти приличат по скоро на клошари облечени във военни униформи. Основното занимание на полицията е да подслушва неудобните за властта хора, а резултатите от зрелищните "акции" са на практика нулеви - осъдени по тези дела няма.

По отношение на националните въпроси и интереси политиката на правителството си е направо предателска. Освен че се ръководи отвън, както се разбра от изказването на бившия вече министър Божидар Димитров, тя стига до такива абсурди каквито не е имало от времето на Александър Стамболийски - един от
най-големите предатели в историята ни. Както е известно по негово време се сключва договор със сърбите според който, българското правителство трябва да предава на Сърбия четници на ВМРО / пребиваващи във България/, които се борят против дивашкия режим наложен от сърбите в Македония по онова време.

Същия случай сега се повтаря със Здравко Здравески, който поиска убежище във България, защото се чувства българин и поради това е пребиван многократно в македонските затвори. Вместо да откликне на молбата му "българската" държава му постави ултиматум да напусне страната до 22.12.2010г., в противен случай ще бъде експулсиран в Македония, където най-вероятно ще го убият, както са направили с брат му и брата на жена му.
Само искам да вметна, че ако имаше подобен случай в Сърбия или Македония, техните правителства щяха да проглушат целия свят за потъпкване правата на техните сънародници.


Не е вярно че сме малка държава и затова не можем да имаме независима външна политика. Естония например е много по-малка от нас - само 1 400 000 души ,от които близо една трета са руснаци и въпреки това демонтираха преди няколко години паметника на Съветския войник от столицата си, въпреки едноседмичните протести и погроми предизвикани от етническите руснаци и всички заплахи от страна на Русия, с която граничат. По този начин те показаха, че когато една държава има управници с воля и желание да устояват националните интереси, външният натиск не е толкова непреодолим, за разлика от нашите дупедавци, които само се оправдават с него.

Поради тази причина в центъра на столицата ни все още се "извисява" паметника на Съветската армия донесла толкова много страдания и унижения не само на българския народ.
Затова тук се откриват паметници на американските пилоти бомбардирали българските градове по време на Втората световна война , убивайки хиляди невинни граждани и на това откриване присъстват и така наречените "български държавници".

За сметка на това паметника на българския герой - капитан Димитър Списаревски / загинал при въздушен таран срещу същите тези американски "герои", защитавайки небето над София/ тъне в забрава и мръсотия някъде между панелките в ж-к "Дружба".
Нека всеки сам да си направи изводите в каква държава живее и колко дълго още ще просъществува тя.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. balgarski7vinarki - taka e, mnogo greshki i to pri reshavaneto na osnovni vaprosi se natrupaha
22.12.2010 18:41
za poslednite..n..godini, ne e ot sled 1990- dosta predi tova i te se multiplizirat neprekasnato.Samo se govori,govori, a kakvo realno se pravi -razchita se na ovchedushieto, naivnostta, i tochno na tova - da se govori...
Dobre de kato znaem che e taka kakvo mojem da napravim- nie, obiknovenite hora- osven da tarikateem na drebno- ja s niakoi neplaten minimalen danak, ja s osigurovkite- drebni pobedi , koito pak slujat na sashtia nizhodiasht trend.
Nujni sa pari v chestni raze i umni glavi, tova e nujno- i kade da se tarsiat ne edin ili dvama, a ekip- da ne se unishojavat vzaimno i da ne si prechat - da imat avtoritet i da go zeniat- da mu misliat mladite- tazi zadacha mai shte e za tiah.
Veseli praznizi
цитирай
2. lambo - А в моя роден град Троян,
22.12.2010 20:01
демонтираха паметника на загиналите във войните за национално обединение, който бе в центъра на града и .....
и го преместиха в една отдалечена квартална градинка
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1376329
Постинги: 412
Коментари: 710
Гласове: 1948
Архив