Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 14:27 - От какво ни "освободи" Съветската армия
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 22698 Коментари: 39 Гласове:
23

Последна промяна: 09.05.2014 16:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По повод на дискусията за премахването на паметника на Съветската армия в София искам да споделя някои факти за присъствието на наша територия на тази “армия –освободителка” и резултатите от това присъствие за нашата страна.

На първо място може да се каже че Червената армия ни “освободи” от Вардарска и Егейска Македония.

Ето какво показват фактите –
На 7 септември 1940 година в румънския град Крайова се подписва Крайовската спогодба между България и Румъния, по силата на която Южна Добруджа се връща на България. Това става възможно благодарение на германския дипломатически натиск оказан на Румъния, а не на “Соболевата акция”, както ни лъжеха доскоро в учебниците по история.

След навлизането на германските войски в Югославия и Гърция са ни върнати и земите населени основно с българи във Вардарска и Егейска Македония. Така на 19 април, наречен “Българския Великден”, българските войски навлизат в Югославия, а на 20 април и в Гърция и то без да се налага да водят активни бойни действия.

По този начин българското правителство, съгласувано с Германия и Италия, изпраща войскови подразделения в редица територии населени с българи. Българската армия е посрещната на повечето места като освободителка.

Малко по-късно, след допълнителни преговори, Охрид също е предаден на България от италианците на 24 май 1941 г. В резултат под българска администрация попадат по-големия дял от Вардарска Македония, източния дял на Егейска Македония, Западна Тракия, Западните покрайнини и Поморавието при западна граница със Сърбия по Санстефанския мирен договор и така се осъществява националният ни идеал за обединение на българите в една държава.

Ето и един клип за посрещането на българската армия през 1941г. в Охрид -
www.youtube.com/watch                     

По спомени на възрастни хора живяли по това време, германските войници са се държали изключително любезно към местното население, няма регистрирана нито една кражба или изнасилване или друго престъпление.
Моята баба ми е разказвала, че в тяхната къще е имало настанени германски войници, които са си плащали за всяко нещо, което са консумирали.
При друг случай те са и поискали една тава за да си приготвят някакво ястие , след което тавата и е върната измита.

За разлика от тях, поведението на “армията–освободителка”, в нашата страна е описано
достатъчно красноречиво от Чарлс Ланиус , специален кореспондент на авторитетното американско списание “Рийдърс Дайджест”, който по време на деветосептемврийския преврат се е намирал във България:

“ Червената армия започна операции за събиране на храна. Селяни, които допреди часове развяваха червени знамена и крещяха приветствия, сега протестираха, когато съветските войници им грабеха прасета, говеда, коне и си присвояваха храната и фуража им.
След няколко злополучни случая, обаче селяните разбраха, че е най-добре да оставят войниците да вземат каквото си искат”.


“ Обикновени престъпници – убийци и крадци – бяха освободени от затворите и назначени на постове в полицията на Югов. Те често арестуваха хора просто защото са добре облечени. Решаваха с куршуми стари лични спорове с хора, на които имаха зъб. Българи ми съобщаваха, че почти навсякъде бившите полицейски началници, кметове, бирници и някои техни заместници са били разстрелвани или пребивани до смърт”.

След 1944 година, руските войски "освобождават" по подобен начин и цяла Източна Европа, включително и държави, които са били техни съюзници.

В интервю за Радио Свобода историкът Борис Соколов разказва:

" Но там в Белград още веднъж се проявява типичното поведение на Червената армия в Европа: войниците извършват 119 изнасилвания и 113 жени са били убити. Само за месец след като на територията на Сърбия има само няколко съветски дивизии това поведение предизвиква голям отзвук.

Когато делегация на югославските комунисти пристига в Москва и се опита да получи от Сталин някои разяснения и извинения, той казва, че станалото е нормално и никакви претенции не трябва да има.


Често са били изнасилвани момичета от армията на Тито. Известен е следният случай: Батальон от югославската армия изпраща девойка на доклад в щаба на съветска дивизия. Момичето е изнасилено многократно от руснаците. По време на посещението си в Москва, Тито и Джилас повдигат този въпрос пред Сталин, но той защитава насилниците: „…не ви ли е жал за нашите войници изминали хиляди километри … позабавлявали са се малко …” ( по спомените на Джилас)

За зверствата на руските войски в Германия може да се напише цяла книга. Може спокойно да се каже, че Червената армия "освободи" цяла Източна Европа, налагайки и дивашки комунизъм.

В така наречената “Отечествена война” около 30000 млади българи загинаха в една напълно безмислена за нас война, срещу довчерашният ни съюзник, върнал ни обратно изконните български земи в Македония и Добруджа.

Твърденията че нямаме териториални загуби
/ спрямо териториите , които сме имали преди началото на войната /, защото сме дали тези жертви, са доста наивни и смешни, защото едва ли "Бащата на народите" - Сталин, който преди войната е избил милиони свой сънародници "без да му мигне окото" , се е интересувал от нашите жертви и от това че сме били обявили война на Германия в последния момент преди да нахлуе Червената армия във България - на 8 септември 1944г.

Той се е интересувал единствено от това, в Съветската сфера на влияние / договорена на Ялтенската конференция през 1945г., в която влиза и България /  да попадат повече територии, а не заради братска си любов към нас.

А за така често цитираният от комунистите довод, че и във Виена има подобен паметник, искам да вметна ,че австрийската държава Е ЗАДЪЛЖЕНА да поддържа всички съветски паметници и гробове на своята територия по силата на договор от 1955г. , според който на Австрия се дава статут на постоянен неутралитет, като в замяна на това всички съюзнически войски се изтеглят от нейната територия.
А и този паметник е построен от руснаците / а не от австрийците /, веднага след войната.

На второ място възпитаниците и последователите на “великия Съветски съюз” - българските комунисти ни освободиха и от националния ни елит и издигнаха на власт селяни, дошли от най - затънтените български села.

Резултатите от тази политика са известни - България се превръща в едно “царство” на простотията и долните човешки страсти, последиците от които тегнат върху нас и до днес.

Националния нихилизъм достига до такива граници, които човек трудно може да си представи - в цялата страна се веят само червени знамена и нито едно българско, хора са арестувани и пребити, защото са поставили български флаг на домовете или магазините си вместо съветския, отрича се всичко направено преди преврата, българските офицери воювали за Родината са обявени за “царски офицери” и по-голямата част от тях са избити без съд и присъда или са изпратени по лагери.

Политиката спрямо Югославия става изключително угодническа и нагаждаческа, дори и без следа от някакво национално достойнство.

В Пиринска Македония са изпратени за “учители” сърби, които да наложат “македонско” самосъзнание на чисто българското население живеещо там, за да се осъществи проекта наречен " Балканска федерация " - доминирана от Сърбия измислена федеративна държава, включваща и Пиринска Македония в територията си.

Добре че през 1948г. настъпва разрив в отношенията между Сталин / един от главните архитекти на "македонската нация" / и Тито и договора е разтрогнат, иначе в противен случай щяхме да се "освободим" и от Пиринския край.


Изброяването на фактите може да продължи още дълго, но мисля че и тези са предостатъчни за да убедят всеки нормално мислещ българин в необходимостта от премахването на този паметник на националното унижение и нихилизъм. И нека когато някои тръгне да защитава Съветската окупация на България се замисли и над тези неща.

Повод за размисъл е и въпроса защо в София няма достоен паметник на българският войник пролял кръвта си в няколко войни за обединение на Отечеството, а на входа на Южния парк има бюст на сръбския крал Милош Обренович, баща на крал Милан - инициатора на Сръбско-българската война.

Да се говори че премахването на  паметника на окупаторската Червена армия е невъзможно, поради очаквания натиск от страна на Русия е глупаво и израз на национален нихилизъм, защото Естония например, премахна паметника на съветския войник от столицата си преди няколко години, въпреки протестите и погромите от страна на на етническите руснаци / които са около една трета от населението на страната, а тя цялата наброява едва около 1 400 000 души / и въпреки всичките заплахи от страна на руското правителство.

Ето и малко кадри от събитията в Талин през 2007 година.





Гласувай:
23




Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - " Непобедимата съветска армия"
29.12.2010 14:51
ни освободи от свободата ни, освободи ни от свободата на българския дух.
И така ни "освободи", че И днес нямаме нито свобода, нито дух.
цитирай
2. bachym - Мечтая за деня в който българите
29.12.2010 15:49
ако сме останали ще поискаме официално от ВеликаБритания и Франция да се
извинят на България за геноцида който са упражнили особено над нас българите .
Те трябва да се извинят и на Сърбия и на Гърция за това което са ни причинили като
подкрепяха Османската империя .
Нас ни наказаха най-жестоко с "ньойския" договор .
Нечовешки жестоко .
По-жестоко и от тези които запалиха войната .
България след това "олевя" и логично "падна" в съветската зона на влияние .
И от 1957 до 1977 примерно беше нелоша държава .
Даже доста добра за гражданите си .
Е за някои не е била - тези дисидентите .
То пък едни дисиденти - мен ако питаш .
Георги Марков - лека му пръст .
НЯМАЛО е никакъв чадър - ако ме питаш .
БЪлгария през този период "извади" добри филми добри рок групи доби заслужена международна известност .
Това от което ни "освободи" съветската армия и моделът на Българското Общество , мисля е чувството на родова принадлежност .
БЪлгария затвори всички пътища които са ни давали простор и пари .
И докато работеше Варна-Иличовск това не се усещаше .
Но има още шанс за Нас

:)
цитирай
3. krivoshapkova - В моя град,
29.12.2010 18:46
между пожълтелите страници на спомени и писма , се откриват снимки на населението с немски войници от времето на Втората световна война, но снимки с руски войници няма...няма!
Още много може да се разказва... и според мен - трябва, защото тихомълком се подменя историята ни. За 20 години почти нищо не се промени в учебниците. Моето поколение е израстнало с една парадигма- общоприетата, която изучавахме през 70-те-80-те, а поколенията след нас израстват с хаос от факти, но не и с история. Така или иначе - всички се чувставаме излъгани.
цитирай
4. andrei - Подкрепям те напълно!
29.12.2010 19:28
Този паметник на националният нихилизъм,трябва незабавно да бъде разрушен.
цитирай
5. анонимен - ТОЧНО ТАКА , "ДРУГАРЧЕ"....ОТ №2
29.12.2010 19:42
СОЦ-ДЪРЖАВАТА "НРБ",СИ БЕШЕ МНОГО ДОБРА ЗА ТЕБЕ....И ХОРАТА ОТ ТВОЕТО ЧЕРВЕНО КОТИЛО!
ЗА КОМУНИСТИ И РУСКИ ДУПЕДАВЦИ/КАТО ТЕБЕ/....."НРБ", СИ БЕШЕ "КОМУНИСТИЧЕСКИ РАЙ"!
КЪДЕ ДРУГАДЕ ,НЕКАДЪРНИЦИ И СЕЛСКИ ЦЪРВУЛИ, КАТО ВАС-КОМУНИСТИТЕ.....МОЖЕХА ДА СИ ЖИВЕЯТ ТАКА БЕЗМЕТЕЖНО И РАХАТ НА ГЪРБА НА НАРОДА!?????!!

...И СЕГА НЕ СТЕ ЗЛЕ----ВЕЧЕ СТЕ "ЕЛИТНИ КАПИТАЛИСТИ"....НЕ "КОМУНИСТИ"!
КОЛКОТО , "ВАРНА-ИЛИЧОВСК".....ТОЙ СИ РАБОТИ И СЕГА ,...АМА ЩЕ ПОЧНЕ ДА СЕ УСЕЩА ОТ БЪЛГАРИТЕ ---АКО ПОЧНЕ ПАК , ДА СЕ ИЗНАСЯ ЗА РУСИЯ/..АКО ИМА "КАКВО"-РАЗБИРА СЕ/
АКО ПИТАШ МЕН.....НАЙ-ДОБРЕ Е ДА "СЕ ИЗНЕСЕШ" ТИ ДРАГИ И ВСИЧКИ ,КАТО ТЕБ.....!
ЩЕ Е "СУПЕР", ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!
цитирай
6. kocil - lubomir33, и аз съм чувал много пъти ...
29.12.2010 20:11
lubomir33, и аз съм чувал много пъти от очевидци какво е останало след минаването на немците оттук, и какво става при преминаването на "братската" червена армия...за германците всички стари хора, които съм питал, все хубави неща говорят - не само са плащали на хората за квартири, но и за храна, цигари и други неща, да не казвам, че са строили и пътижа, и ж.п.линии...а за пияните диви мужици, минали оттука през 44-та нищо хубаво не съм чул - грабежи, изнасилвания, мародерства, убийства...и не само у нас и при сърбите са правили същото - в Полша, Финландия, Прибалтийските републики, Чехословакия, Австрия, Унгария - картината е същата...а за Пиринска Македония - понеже родата ми е от Гоцеделчевския регион - от дядо ми и баба ми знам, че след войната, в края на 40-те години при първото преброяване са ги карали нарочно да се пишат не "българи", а "македонци". Това разбира се е по идея и почин на "великия" ни коминтерновски вожд Гошо Тарабата - най-големият национален предател в съвременната ни история. Искал да прави Балканска Федерация с Югославия. Готвел се е да даде Пиринска Македония на Тито, и го спира единствено Сталин. Той всъщност затова и "му помага да умре". Тито е бил поканен по същото време в Москва, но излиза далеч по-хитър от нашия пияница. А в Прибалтийските страни определено има защо да мразят руснаците и да бутат паметниците. Никой никога в никоя страна по света не е искал да го "освобождават" Червената армия и съветските политкомисари. Знаели са хората какви "хубости" ражда червената чума. Още тогава.
цитирай
7. rpatel - Ох, по-добре да не говорим за това ...
30.12.2010 11:10
Ох, по-добре да не говорим за това "освобождение", че още не можем да се съвземем от него. Така са ни "освободили", че 45 години сме били по средата на нищото. И сега 20 години уж правим някакви опити да се измъкнем от блатото, ама дали и кога ще успеем, само Господ знае. И всичко това благодарение на "армията-освободителка"! А, не,благодаря! Ама по-добре да не ни бяха "освобождавали"! Вярно Хитлер щеше да ни прегази за 1 нощ, ама колко други народи са го преживели и сега си живеят живота и отдавна са забравили и за Хитлер и за СС. А ние още не можем да се измъкнем от сянката на "големия брат"! Какъв ти брат, бе! Дошли и ни ограбили, а ние тука глупаците още си въздишаме "за доброто старо време когато всичко беше евтино!". Хора, отворете си очите! Никакъв брат е нямало! За Сталин сме били просто поредната лесна плячка. Все пак макар и победители са излезли от войната в досталошо положение и ние и съседните народи сме били идеални за целта "дойна крава"! А тия глупости за братство и т.н. ги забравете! Нали по някакъв начин е трябвало да обяснят на хората цялото това ограбване? Ами как, ето сега ние помагаме на големия брат в знак на благодарност, че ни спаси от чичко Хитлер! Дрън-дрън! Така са ни оскубали, че ви е бедна фантазията! А за благодарност са ни построили 2-3 завода и простия народ се е радвал, че братът се грижи за него! Ами, грижи се! Всичко е било правено и планирано така, че да му е удобно на Големия брат при една евентуална нова война. Ако не вярвате, позайнтересувайте се.
Така, че хайде стига вече с тия приказки за големия брат освободител, че направо вече е смешно в 21 век да иматолкова заблудени хора, които да си вярват, че чичко Сталин дошъл да ни спасява само ей така, защото сме му били симпатични. Дори номерът със славянството не става, защото чичко ви Сталин не е руснак, а грузинец!
цитирай
8. pukamuli - Пичове!
30.12.2010 12:19
Мнооого сте прави!Къде,къде е по-европейско едно паметниче на американските летци,бомбардирали София!
цитирай
9. анонимен - Че някой казал ли е, че паметникът на ...
30.12.2010 12:36
Че някой казал ли е, че паметникът на съветската армия трябва да бъде заменен с паметник на американските летци? Лично аз смятам, че в София няма място нито за единия нито за другия паметник. И в двата случая България е имала само вреда, така че защо да имаме такива паметници? Не е логично.
цитирай
10. анонимен - Олекваш, та олекваш
30.12.2010 13:06
pukamuli написа:
Мнооого сте прави!Къде,къде е по-европейско едно паметниче на американските летци,бомбардирали София!

Направо използваш аргументите на тези, които твърдят, че Държавна сигурност е защитавала България. И я сравняват с ЦРУ. Значи, титаничните битки на съветската армия с прасетата, ракията и жените в България, не може да се сравни с полетите на пилотите, които са изпълнявали заповеди. Не ги приравнявай. И понеже си многознайко, питам те, къде е паметникът на българските пилоти, бранели българия? Къде е паметникът на пилотите, бранели България, но избити от комунетата? Къде е паметникът на българските граждани и офицери, избити от същите комунета? Защо няма паметна плоча на убитата и изнасилена германка при Жабокрек? А на изкланите и ранени германци, пак там?
цитирай
11. анонимен - Изясняване
30.12.2010 14:29
САЩ и Великобритания въобще нямаше да позволят съюзник на нацистка Германия да запази териториални продобивки, за сметка на техните съюзници Гърция и Югославия. Териториите във Вардарска и Егейска Македония са дадени само за временно администриране от Германия, а не по силата на международен договор. Българите са наречени за жестоки окупатори и масови убийци.

Axis occupation of Greece during World War II
The Bulgarian occupation zone
The Drama uprising
http://en.wikipedia.org/wiki/Axis_occupation_of_Greece_during_World_War_II

Паметниците ли са най-големият проблем, когато хората умират от болести и глад?
цитирай
12. анонимен - Пояснение на изясняването
30.12.2010 14:42
анонимен написа:
САЩ и Великобритания въобще нямаше да позволят съюзник на нацистка Германия да запази териториални продобивки, за сметка на техните съюзници Гърция и Югославия. Териториите във Вардарска и Егейска Македония са дадени само за временно администриране от Германия, а не по силата на международен договор. Българите са наречени за жестоки окупатори и масови убийци.

Axis occupation of Greece during World War II
The Bulgarian occupation zone
The Drama uprising
http://en.wikipedia.org/wiki/Axis_occupation_of_Greece_during_World_War_II

Паметниците ли са най-големият проблем, когато хората умират от болести и глад?

Не те знам на колко си години, но от както се помня, едно и също слушам. Зададат ли се остри въпроси, все се появява някой който пита " Това ли е важното, когато... и следва глупаво сравнение. Абе, онзи, задаваш ли си въпроса кой и къде е причината да мре народа от болести. Всъщност, колко хора са умрели от глад? Ще посочиш ли числа?
Колкото до "жестоките български окупатори" на своите си територии, влез в статистиката на Царство Бължария. Какво са правили на "окупираните територии". След това поразрови историяа(та /има и литература/ и виж какво са правили с българите човечните и хуманни гърци и сърби. И най-накрая, вземи, че се гръмни.
цитирай
13. анонимен - Германците
30.12.2010 14:43
Вижте какво правят любимите ви германци с бившите си италиански съюзници, избиват хиляди пленени войници и офицери в Гърция и на Източния фронт.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cephallonia_massacre

Германия и България са съюзници на Османската империя, която провежда геноцида на арменците през Първата световна война.
цитирай
14. анонимен - Факти и въпроси
30.12.2010 14:56
Показвам какво пише в най-популярната енциклопедия по света, може би е гръцката гледна точка, има и други източници, медиите на любимите ви the USA and the UK. BBC също постоянно реве срещу България по време на войната.

Катана, май не минават номерата, че уж комунетата и лошите рушнаци са виновни за всички злини?

GREECE: Hungriest Country
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,777595,00.html

"Secret Not for Publication: Famine and Death Ride into Greece at the Heels of the Nazi Conquest" - списание LIFE, 3 авг. 1942
http://books.google.com/books?id=gU4EAAAAMBAJ&lpg=PA28&ots=ULy7iZxxBp&dq=%22Famine%20and%20death%22&pg=PA28#v=onepage&q&f=false

Какви репарации плаща България и защо след Втората световна война на Гърция и Югославия?
цитирай
15. анонимен - Глупоста за разлика от Вселената е без край.
30.12.2010 18:15
В така наречената “Отечествена война” около 30000 млади българи загинаха в една напълно безмислена за нас война,
На 40 години и толкова малко мозък е рядко срещано явление.
30 000 българи са загинали ,но за това след войната от България не е рязано нищо а на Югославия не плащаме и репарации
Гърците са искали преместване на границата защото сме ги окупирали ,а репарации сме плащали като попове до към 80 те години.
И сме се спасили точно със жертвите дадени срещу немците.
Всички други са загубили .Италия е рязана и от към Словения и от Франция.
Германия губи земя .
ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ ЧЕТИ КАКВО Е СТАВАЛО.БИЛИ СМЕ НА СТРАНАТА НА ГУБЕЩИЯ .
цитирай
16. анонимен - ЗАЩО ДА НЕ ВДИГНЕМ ПАМЕТНИК НА ЛЕТЦИТЕ ОТ САЩ...??!
30.12.2010 18:20
ТЕ , ПОНЕ СЕ БИХА ,....СРЕЩУ ФАШИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ...!!
ПОНЕ ГИ БОМБАНДИРАХА....!
ТЕХНИТЕ "СЪЮЗНИЦИ ОТ РУСИЯ" .....ДОЙДОХА И ПРОСТО ИЗПИХА ОДЕКОЛОНА ОТ БРЪСНАРНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И СЕ УСРАХА ОТ ПЛЮСКАНЕ ,НА АВАНТА...!
РУСНАЦИТЕ, НЯМАТ НИТО ЕДНА ЖЕРТВА В БЪЛГАРИЯ,ОСВЕН ОТ ......ПРЕЯЖДАНЕ И ПРЕПИВАННЕ ОТ ЛАКОМИЯ И АЛЧНОСТ........!!!

ПАМЕТНИКА Е ......АБСОЛЮТНА ГАВРА СЪС "БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ"!
ТОВА СИ Е ЧИСТА, ПАРТИЙНА ИЗГЪЗИЦА НА БКП!!!!
цитирай
17. анонимен - Бутач на Паметници
30.12.2010 20:31
Чета и плача ,ама и се смея . . . къде бехте бе "юнаци " - до 10 11 89г.
къде се криехте ,като Лалугери и се подмазвахте на Комунягите .
Сега голям го вадите . . . . ама - не ви става .
Я се скрийте в черупчиците си и си трайкайте . . . .че ,ако се завърти историйката . . . .друга песен ще запеете . . . Знам Ви аз вас .
Всички сте от 13-та зодия - ПУ*КИ.
цитирай
18. анонимен - От такива фашисти като тебе!
30.12.2010 20:40
От такива фашисти като тебе!
цитирай
19. анонимен - МЪКА ЛИ ТИ Е...№17?
30.12.2010 20:54
МАЙ ,МНОГО ТИ Е МЪКА ...№17, ЧЕ СИ ПРОПУСНАЛ ТИЯ "ЮНАЦИ"...ПО ВРЕМЕТО НА ...."ТАТО", ХА,ХА,ХА,АААА....!

МЪКАТА Е ВЗАИМНА...17!
...И МЕНЕ МИ Е МЪКА ,ЧЕ НЕ СТАНА "МУРАБЕ", СЛЕД 10.11.89г, ...ШЕ ЗНАЕШ....!
МАМКА МУ НА ТОЯ ..."МИРЕН ПРЕХОД"!
ТОЙ НИ ЕБА МАЙКАТА И ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ ЕБАВА....И СЕГА!
АКО НЕ БЕШЕ "МИРЕН", А КАТО В ЮГОСЛАВИЯ.....ДА СМЕ БЯЛА ДЪРЖАВА ДНЕС...!
АМА ,...НЕЙСЕ!
НАЛИ СИ ,..ЧАТ???!
цитирай
20. анонимен - уточнение
31.12.2010 09:53
Италианците отказват да върнат Македония на България,и Дучето произнася поредната си бомбастична реч за новия Рим!Нашата делегация изслушва мълчаливо словоизлиянията му и казват на германците,че българската армия ще изхвърли италианците от полуострова точно за една седмица!След това се прибират.След седмица италианците се оттеглят от Македония!Между другото,на мой приятел,яростен комунист,пияните"братя-освободители",са гонили майка му да я чукат,и тя едва се спасила!Но това не му пречеше да се прехласва пред "великия Съветски съюз"!Това ако не е робщина и помиярщина,не знам кое е!
цитирай
21. kocil - Що не провериш повечко източници, преди да пишеш глупости!
31.12.2010 18:43
анонимен написа:
САЩ и Великобритания въобще нямаше да позволят съюзник на нацистка Германия да запази териториални продобивки, за сметка на техните съюзници Гърция и Югославия. Териториите във Вардарска и Егейска Македония са дадени само за временно администриране от Германия, а не по силата на международен договор. Българите са наречени за жестоки окупатори и масови убийци.

Axis occupation of Greece during World War II
The Bulgarian occupation zone
The Drama uprising
http://en.wikipedia.org/wiki/Axis_occupation_of_Greece_during_World_War_II

Паметниците ли са най-големият проблем, когато хората умират от болести и глад?

"Жестоките окупатори и масови убийци" построяват само в Македония над 900 училища за по-малко от 4 години...посрещат ги с хляб и сол през 41-ва и ги изпращат със сълзи на очи през 44-та...такива "жестоки окупатори" са били българите...а ако прочетеш какво са правили сърбите след това там, ще ти се изправят косите...
цитирай
22. kocil - А ти от коя зодия си, специалисте?
31.12.2010 18:48
анонимен написа:
Чета и плача ,ама и се смея . . . къде бехте бе "юнаци " - до 10 11 89г.
къде се криехте ,като Лалугери и се подмазвахте на Комунягите .
Сега голям го вадите . . . . ама - не ви става .
Я се скрийте в черупчиците си и си трайкайте . . . .че ,ако се завърти историйката . . . .друга песен ще запеете . . . Знам Ви аз вас .
Всички сте от 13-та зодия - ПУ*КИ.

Имало е доста хора у нас преди 89-та, които не са били съгласни с режима. И са го заявявали. И са ги съдили и пращали по затворите. Имало е и немалко опити да бъде съборен Тошо и да се ориентираме към запада...за Горуня да си чувал например? Далеч не всички бяха п-тки, дори и тогава...
цитирай
23. анонимен - Joro
31.12.2010 20:22
kocil написа:
анонимен написа:
САЩ и Великобритания въобще нямаше да позволят съюзник на нацистка Германия да запази териториални продобивки, за сметка на техните съюзници Гърция и Югославия. Териториите във Вардарска и Егейска Македония са дадени само за временно администриране от Германия, а не по силата на международен договор. Българите са наречени за жестоки окупатори и масови убийци.

Axis occupation of Greece during World War II
The Bulgarian occupation zone
The Drama uprising
http://en.wikipedia.org/wiki/Axis_occupation_of_Greece_during_World_War_II

Паметниците ли са най-големият проблем, когато хората умират от болести и глад?

"Жестоките окупатори и масови убийци" построяват само в Македония над 900 училища за по-малко от 4 години...посрещат ги с хляб и сол през 41-ва и ги изпращат със сълзи на очи през 44-та...такива "жестоки окупатори" са били българите...а ако прочетеш какво са правили сърбите след това там, ще ти се изправят косите...


Напълно си прав - за разлика от т.нар. освободителка, която след 1878 не е дала нито лев/рубла за училища, докато е давала хиляди такива за атентати и дестабилизиране на младата бг държава (е - като изключим опита за налагане на пияница/продажник грузински принц начело на бг държавата). Помня как един приятел, от руски произход (от 20-те години) разказваше как майка му е била възмутена от "техните", които за разлика от немците са изнасилвали и крали нашето население.

Колкото до ам. и др. източници за Гърция и Сърбия - разбира се, че като съюзници на тези страни много американци робуват и слугуват на политически цели да представят своите приятели според техните си интереси.

Тъжното тук е, че има българи, които слугуват на сръбски, гръцки и (очаквано и логично, макар и ужасно тъжно за нашето национално съзнание) руски национални интереси, а в паспортите им пише ... българи. Те такава нация рядко се среща. Уникални сме. ЧНГ!
цитирай
24. staler - да кажеш част от истината, в пове...
01.01.2011 07:14
да кажеш част от истината,в повечето случаи означава да излъжеш.и аз съм чувал че немците си плащали,пък руснаците крадели.хитлер ни върнал територии.но после дошли лошите-червената армия и неините подлоги-наште си комунисти. аиде сега да попитаме:1.чули ли сме какви са ги вършили немците в русия,полша,украина,беларус?2.били ли сме им съюзници?3.каква е причината да ни бомбардират американци ?4.каква е причината да ни рисуват по салфетки бъдещето?5.не е ли всичко това следствие от същата авантюристична политика на сакскобурготите,забъркали ни в подобни лаина и през 1та световна?има в европа малки държави,спазващи неутралитет и работещи тихо и кротко за своите си интереси.благодарение на това ,са изградили много подредени общества и чудесен стандарт....та на въпроса---дали дивите руснаци,дали възпитаните немци или пък още по възпитаните американци и англичани,всеки един ни клати и ще ни клати,докато не се научим да си налягаме парцалите и да си гледаме наште си вътрешни дела.
цитирай
25. анонимен - Махнете цялата държава
02.01.2011 15:03
Все на някой нещо му пречи или е оправил баба му на времето пък сега той си връща та чак езика си обръща.Разделиха ни,подмениха ни системата,ограбват ни всеки ден и ни ограничават свободата с знайни и незнйни закони,а ние тук като кокошки в бунище ровим и все вмирисани идеи вадим.На който му трябва паметник да си го взима и да си го носи у тях!Зад това има друго-или на някой му е харесало местенцето или все още агентите на чуждите държави смятат,че така могат да наливат омраза между народите!Тая измет е от шепа продажници, които ще им резнат тикветат в първия ден от революцията.Или си мислите, че това е невъзможно!Мечката се събужда и ще доживеем да видим как днешните лизодупци имигрират в Америка!:)
цитирай
26. анонимен - НАЙ-ПАГУБЕН Е МИТЪТ ЗА ДЯДО ИВАН.
02.01.2011 16:01
ВСЯКА СУТРИН ВИЖДАМ МОНУМЕНТА НА АЛЬОША И...НЕ МЕ ДРАЗНИ,ВЪПРЕКИ ЧЕ СЪЗНАВАМ КАКВО ПОСЛАНИЕ НОСИ ТОЗИ СТРАЖ.МОЗЪКЪТ МИ Е ПРОМИТ.
цитирай
27. lubomir33 - lubomir33
03.01.2011 11:36
анонимен написа:
В така наречената “Отечествена война” около 30000 млади българи загинаха в една напълно безмислена за нас война,
На 40 години и толкова малко мозък е рядко срещано явление.
30 000 българи са загинали ,но за това след войната от България не е рязано нищо а на Югославия не плащаме и репарации
Гърците са искали преместване на границата защото сме ги окупирали ,а репарации сме плащали като попове до към 80 те години.
И сме се спасили точно със жертвите дадени срещу немците.
Всички други са загубили .Италия е рязана и от към Словения и от Франция.
Германия губи земя .
ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ ЧЕТИ КАКВО Е СТАВАЛО.БИЛИ СМЕ НА СТРАНАТА НА ГУБЕЩИЯ .

Каква Гърция сме окупирали?!!!
Егейска Македония си е чисто българска земя, населена с българи,моя род е от там, от Горни Порой
цитирай
28. анонимен - ИЗОБЩО НЕ СИ СТРУВА...
04.01.2011 00:13
ДА КОМЕНТИРАМЕ,ТИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТОТИЙ И БЕЗМИСЛЕНИТЕ ИМ ПАМЕТНИЦИ!
ТЕ СА СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ, КЪДЕТО НЕ Е ПАДНАЛ В ЖЕРТВА И ЕДИН РУСКИ ВОЙНИК!
ТОВА СИ Е ,...ЧИСТА КОМУНИСТИЧЕСКА СВИНЩИНА И ВЪРХА НА ДУПЕДАВСТВОТО!

ПО-ПРОДАЖНИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ --НЯМА!!!!
ДОБРЕ ,ЧЕ ИМ ИЗГОНИХА И ШПИОНИТЕ ОТ ДИПЛОМАЦИЯТА...АМА ,ЖАЛКО ЧЕ НЕ СА ВСИЧКИТЕ!
...СЕДНАЛИ ДА ЖАЛЯТ ЗА...ДЪРЖАВАТА...!!!???
....ДА СЕ СРИНЕ ДАНО ,ТАЯ СКАПАНА ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКА КОЧИНА И "КЕНЕФА" НА БАЛКАНИТЕ!!!!
МЕН ИЗОБЩО НЕ МИ Е ЖАЛ----ЖАЛЯТ ТЕЗИ ,КОИТО СИ БЯХА ПОСТРОИЛИ "КОМУНИЗъМА"....НА ГЪРБА НА ТИЯ ,КОИТО ИМ, БАЧКАХА ЗА ТЯХ-БЕЗ ПАРИ !!!
ЗНАМ КАК СЕ ПОЛУЧАВАШЕ "ЗЕМЕДЕЛСКА ПЕНСИЯ" ОТ 25лв., И КАК СЕ ХАРЧАТ ДЪРЖАВНИ И ДИРЕКТОРСКИ ФОНДОВЕ, КАК СЕ КУПУВА ОТ "КОРЕКОМ" И ПР.!
СЛЕД 9.09..44г., ИЗНУДВАХА И ПРЕБИВАХА ХОРАТА ДА СИ КАЖАТ ,КЪДЕ ИМАТ И КОЛКО СА ИМ ПАРИТЕ!
ДА ЦЕЛУВАТ ЗАДНИЦИТЕ НА РУСНАЦИТЕ ИМ Е МАЛКО----ТИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЦЪРВУЛИ СТАНАХА ГРАЖДАНИ, БЛАГОДОРЕНИЕ НА 9.09,44г.,!
ЗА ТЯХ---СОФИЯ ,БЕШЕ ЧУЖБИНА!
цитирай
29. анонимен - Стоян Дерменджиев
04.01.2011 06:56
Поздравления за автора за прекрасно оформения документ! Части от статията намирам, все едно слушам разказите на моите близки очевидци за черния за Българската история 9-ти сеп., когато ни окупират сталинските казаци. Много точна асоциация сте направили с годините и датите. Мога да добавя и още една обективна справка, че по време на престоя на германската Бундесвера в България (1 март 1941 г.- 6 септември 1944 г. - 3 г. 6 м.), български домакинства разполагали с неизползваеми, или излишни стаи в домовете си, са предоставяли квартири на германските офицери, срещу заплащане разбира се. Така решава и семейството на баба ми, след разпореждане и съгласуване с общината в с. Дюлино преди това, Варненска обл., като приемат на квартира двама техни офицери (единия Дитер запомних се казвал). През месеците пребивавали на квартира са останали положителни впечатлени и от двете страни, тоест хазяите (бабини) са нямали никакви оплаквания от тях, напротив впечатлени били от тяхната абсолютна дисциплина, външен вид, внимателно отношение и култура. Това е с което предимно са запомнени войските на Бундесвера у нас. И понеже "стабилния" мост над река Двойница (Дюлински проход) до него момент няколко пъти бил отвличан от силните пролетни води като се стопят снеговете от балкана, за щастие последното разваляне на моста става през престоя на германците у нас. Тогава ръководството на Бундесвера взима решение моста да се финансира и изгради с техни средства, пътищата и транспорта са били жизнено важни не само за тях, а и за местното българско население. Дядо ми, освен с животновъдство и ниви, е извършвал и кирии (транспорт), притежавал е едни от най-красивите и бързи коне в селото, и той се включва срещу заплащане, заедно с останалите мъже с каруци да извършват набавянето на материали от Бургас: цемент, желязо и др. материали за строежа на моста.Та така да се каже моста в Дюлино е спомен от германците, стабилен и се ползва надеждно до днес. А може-би някой са преминавали с колите си и знаят.
цитирай
30. lubomir33 - Абсолютно си прав Стояне, ще нап...
04.01.2011 09:44
Абсолютно си прав Стояне, ще направя само едно малко уточнение, че тогава германската армия се е казвала Вермахт, а сега се нарича Бундесвер
цитирай
31. анонимен - Поздравления за Любомир
04.01.2011 14:52
По-често трябва да се пише по тези въпроси, защото невежеството вследствие на промиване на мозъци е голямо.В българската история тълкуването на много събития е извратено така,щото българина да повярва,че този, който е искал да ни пороби(1878г.). или ни е поробил(1944г.)е наш освободител, на който вечно трябва да се кланяме.
Русофилството е особено вредно за страната.
Петър
цитирай
32. staler - освен че на стоян дедо му бил каруцар ...
04.01.2011 15:19
освен че на стоян дедо му бил каруцар и немците му платили да вози материали за мост които построили защото им бил необходим,нищо друго не разбрах.я да попитам още веднъж:някои тука да не си въобразява че немците много са обичали и уважавали.имали са заповед и са я спазвали.били сме им съюзници.за което сме си платили в последствие--червена армия,комунистическа власт,репарации,отнети територии и др.подобни екстри.
цитирай
33. анонимен - Стоян Дерменджиев
05.01.2011 00:01
Да Любомир, извинявам се за епитетната грешка, тогава (межу 1921 до 1945г.) германската воена армия се е наричала Вермахт (Wehrmacht). Аз нямам намерение да пренаписвам историческата памет наново, както налагаха комунистите тяхната история за правдоподобна през целия 45 г. натрапен на всички ни диктаторски репресивен режим, именно благодарение и с подкрепата на сталинската червена армия и неговите. А непослушните и тези които искаха да кажат истината бяха хвърляни по концентрационните лагери и политзатворите. Историята ни е нито червена, нито синя, нито жълта и т.н., а такава каквато е. Голяма част от която до 89 г. ни се спестяваше в учебниците и литературата, затова е важно тези неща днес да се кават и да се знаят, за да не се получава явление като нихилизъм. Относно деветосептемврийския кървав преврат не виждам как може да се ползва понятието отечество, тък като комунистическите терористични, нелегални и антинационални действия над народа и населението са били диктувани и финансирани от Сталин. Аз не славославя, нито подражавам на национал-социалистическия режим на Хитлер, а искам да посоча един пример, а мога да посоча хиляди подобни примери за придобити национални ползи и изградени блага през престоя на Вермахта у нас - нека някой да ми посочи един положителен пример след вандалското нашествие на сталинската армия у нас и окупирането ни.

Ето и справка базирана на данни от държавния архив за издръзката за двете армии.
http://decommunization.wordpress.com/2011/01/03/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B8-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1/

ОБЕЗГЛАВЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ
СЪВЕТСКАТА ОКУПАЦИЯ ПРЕЗ 1944-47г.
http://www.sarakt.org/okypatori.htm

А Станишев и комунистите къде и за какво до ден днешен празнуват, и това европейска партия?
http://frognews.bg/news_26359/Evropeetsat_Stanishev_chestva_godishnina_ot_aktsiia_na_teroristi/
цитирай
34. анонимен - ПРОМИТ
17.02.2011 19:54
анонимен написа:
ВСЯКА СУТРИН ВИЖДАМ МОНУМЕНТА НА АЛЬОША И...НЕ МЕ ДРАЗНИ,ВЪПРЕКИ ЧЕ СЪЗНАВАМ КАКВО ПОСЛАНИЕ НОСИ ТОЗИ СТРАЖ.МОЗЪКЪТ МИ Е ПРОМИТ.

цитирай
35. ykpaina - Поздравления за поста!
30.01.2012 06:37
"И нека когато някой тръгне да защитава Съветската окупация на България се замисли и над тези неща."
Казвам го с огромно съжаление, но това е изводът ми от години и години личен опит: тези, които защитават Съветската окупация на България, ИЗОБЩО НЕ СА СПОСОБНИ ДА МИСЛЯТ.Те може и да си мислят, че имат някакви самостоятелни мисли, но....уви...
Колкото до това, че кашата била забъркана още през 1 свет. война и да сме си налягали парцалите и да не се забъркваме в разни войни /коментар по-горе/ - не мога да си представя съществуването на неутрална държава НА БАЛКАНИТЕ.
цитирай
36. анонимен - митьо
08.10.2012 18:30
Братя българи, отвсякъде ни удрят тесли! Стискайте зъби, защото борбата е безмилостно жестока, както казвал Вапцаров някога. Нашият преход безспорно е най-лошата гражданска война, която е правена в историята.
цитирай
37. shtaparov - Тя ни освободи и от други неща- на...
24.05.2014 15:17
Тя ни освободи и от други неща- например от целия национален валутен резерв,от 25 тона злато,от всички хтанителни запаси на населението и от почти цялата реколта от последните години. Освободи ни от патриоти а последиците от дейността й продължават и днес,като ни освобождават от Българи. Не можа да ни освободи обаче от турците,циганите и мафията,напротив- те бяха нейни най-големи съюзници по време на целия й престой!
цитирай
38. ganini - Резил
30.12.2020 12:14
Този паметник на окупатора е срам за българите!
цитирай
39. krumbelosvet - Бяхме ли ние СЪЮЗНИЦИ на Хитлер? Загуби ли Хитлер ВСВ?
09.01.2021 21:26
"На първо място може да се каже че Червената армия ни “освободи” от Вардарска и Егейска Македония." Вика авторът.
Всъщност:
Хитлер ни върна ЮРИДИЧЕСКИ южна Добруджа. Това СССР не ни отне.
Хитлер НЕ НИ ДАДЕ Македония, Гърция и Сърбия. Там НЯМАШЕ наша юрисдикция. Затова не спасихме евреите извън "стара България". Ние там бяхме ОКУПАТОРИ, които освободиха немски войски за Източния фронт. Но няма вина цар Борис ІІІ, защото нищо по-добро не е било възможно. ПОДВИГ е, че устискахме да не изпратим войски на Източния фронт.
СССР НЕ МОЖЕШЕ да ни отнеме Вардарска и Егейска Македония, защото юридически НЕ СА БИЛИ НАШИ.
Напротив. Ако СССР т.е. Сталин не беше взел наши войски в състава на 3-ти украински фронт, щяха дя се изпълнят ТЕРИТОРИАЛНИТЕ ПРЕТЕНЦИИ на Гърция и Сърбия, а може би и искането на Чърчил "да се пресуши това блато" т.е. България да я няма. Чърчил е искал по-жестоко наказание и натяква на Сталин, че наказва Бългърия като "любим син" (според протоколите от срещите между "тримата големи" - Рузвелт, Сталин и Чърчил).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1376358
Постинги: 412
Коментари: 710
Гласове: 1948
Архив