Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2011 16:01 - Честито!!! Затвор за подбуждане към дискриминация и расова омраза
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 3282 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 11.07.2011 12:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

След като прие всички необходими закони срещу престъпността в България, Народното събрание   стигна и до този закон предвиждащ затвор и глоба за всеки който казва истината за циганските престъпления и други подобни явления от родната ни действителност, като това деяние се квалифицира като престъпление против мира и човечеството.

Оттук нататък всеки който реши да напише или каже нещо различно от "официалната версия" за дадени исторически събития например, е заплашен от сериозно наказание - нещо напълно в съзвучие със свободата на словото и демокрацията. Или както се казваше преди 1989г.  -
"Свободни сте да хвалите комунизма колкото пожелаете".
Ето и извадки от текста на самия закон -

"Който по какъвто и да е начин оправдава, отрича или грубо омаловажава извършено престъпление против мира и човечеството и с това създаде опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или групи от хора, обединени по раса, цвят на кожата, религия, произход, национална или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 5 години, гласи приетият на второ четене текст.

За подбудителство към такова престъпление наказанието е лишаване от свобода до 1 година".

Депутатите приеха и наказание лишаване от свобода от 1 до 4 години и глоба от 5 до 10 хил. лева, както и обществено порицание, за този, който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по-друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

По-рано днес парламентарните групи на Синята коалиция и на ДПС излязоха поотделно с предложения да се разшири състава на престъпленията срещу човечеството в промените в Наказателния кодекс.

Учители, преподаватели, автори на материали по медиите, които отричат, омаловажават или оправдават извършено престъпление против мира, човечеството или геноцида да се наказват с глоба от 10 до 15 хил. лв., предложи Лъчезар Тошев от Синята коалиция.

Демократите от Синята коалиция за пореден път доказаха че са едни национални нихилисти и боклуци, но същевременно ми се струва че те са и изключително прости, защото не разбират че следвайки подобна политика отблъскват голям брой избиратели и затова няма нищо чудно че електората им непрекъснато намалява и от няколко милиона през 90-те години сега се е стопил до минимум.

Друг е въпроса че по силата на този закон половината от българите трябва да влязат в затвора, защото ако се прочетат мненията по форумите например, става ясно че почти всеки втори българин пише против циганите .

 

 




Гласувай:
6



1. therainss - Бе знаеш ли как ме боли фара?
13.04.2011 16:13
Циганите паразитират и вредят на обществото ни, и сега какво? Ще трябва да отричаме очевидната истина, защото на депутатите така им изнася? Няма да стане :(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1383237
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив