Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2011 18:00 - Стига сте пискали - така ви се пада!
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 3537 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 25.06.2014 17:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Пак ще ни управляват некадърници"
"Изборите пак са манипулирани"
"Няма управия в тази държава" и т.н. и т.н.
Е, стига де!

Двадесет години е прекалено дълъг срок за един народ за да разбере някои елементарни истини:

1. Изборите нищо не променят - дали ще ни управлява Сульо или Жмульо е все тая, така или иначе линията на всички политици е да слугуват и да се нагаждат към разни вътрешни и външни фактори, както и преследването изкл
ючително на личният си интерес.

2. Не е важно кой как гласува, а кой брои гласовете накрая - Й.В.Сталин


3. Не можеш да промениш нищо в една държава ако си мислиш че като задраскаш едно квадратче на изборите това е напълно достатъчо и че някой друг ще се заеме с решаването на проблемите т
и.

Въпреки, че наистина така е много по-удобно и безболезнено.

Има огромна разлика между това само да гласуваш и това да се БОРИШ за определени идеи. Знам, че за мнозина тази мисъл звучи наивно и утопично, но все пак не трябва да забравям,е че именно идеите движат този свят и единствено хора, които са изповядвали някаква силна вяра са успели да извършат велики дела и да променят обществата, в които са живяли.

Останалите просто са изчезнали във времето и сега никой не си спомня за тях, въпреки, че приживе може да са били и богати и влиятелни.
Замислете се само какви хора остават в паметта на народа.

Според мнозина най-важното нещо на този свят са парите
/ а и цялата пропагандна машина днес внушава точно това на хората /, но има  доста богати хора, които освен да се дрогират , да ходят по чалга клубове или да си купуват най-новите модели GSM-и  и коли, други цели и смисъл в живота си нямат.

Това просто е една прослойка, която е от никъде и е за никъде. Тях историята много бързо ще ги забрави.

В крайна сметка парите сами по себе си са нищо, ако нямаш  идея какво да ги правиш и в какво да инвестираш.


Когато човек не вярва в нищо той се превръща просто в една машина за производство на отпадъци. Яде, след това отива до тоалетната, произвежда даден продукт и в това се състои цялото му битие.

Изборите във България и не само тук отдавна са се превърнали в един фарс и направо не мога да разбера на какво още се надяват тези, които гласуват за днешните партии.

Сега тук веднага изниква въпроса - Ако не гласуваме какво от това - нашите гласове ще се разпределят по другите партии.
Въпроса не е дали ще гласуваш или не, много по-важно е да разбереш, че истинският прелом няма да стане с избори - те само възпроизвеждат един и същи модел.

Ако човек наистина обича Родината си и иска той и децата му да живеят  нормално, да имат чест и достойнство, да са горди с това че са българи, тогава ще му се наложи да се БОРИ за това. А когато един народ или човек загуби честта си, след това ще му се наложи да загуби и всичко останало.

Живота е борба, а не само празни приказки.

Без борба нищо не се постига, това е толкова ясно и просто.

Сега ще кажете "Е, какво мога да направя аз, от мен нищо не зависи".
Да кажеш подобно нещо означава да си признаеш, че ти си такава отрепка, която не заслужава да ходи по тази Земя. Борбата може да вклю
чва всичко - убеждаване на околните в правотата на идеите ти, обединяване с хора, които мислят като теб / все още има такива, просто трябва да ги намериш/.

Възпитаване на децата в дух на национализъм и непримиримост към всичко, което вреди на Отечеството, участие в митинги и протести срещу безобразията, които се вършат в страната, подпомагане с парични средства на хора, които са се заели с такава дейност и т.н. и т.н., всеки може да намери много начини да направи нещо полезно стига да иска.

Останалото са само едни празни приказки, безкрайни дискусии по форумите, мрънкане и оплакване, от които няма никаква полза. Ако не направиш днес това, което се изисква от теб, няма на кого да се сърдиш - сам си си виновен, в крайна сметка всеки народ си заслужава управниците и съдбата.

Историческият опит е показал също, че един народ или човек е склонен да рискува и да предприеме по-решителни действия само тогава когато наистина е притиснат до стената , във буквалният смисъл на думата.

Комунистите наричаха това положение "револ
юционна ситуация".

Въпроса е, трябва ли да се чака последният момент и дали тогава няма да е твърде късно за каквото и да било.









Гласувай:
11



1. allvin - Поздравления за поста!
24.10.2011 20:48
Това е действителността сега в България - ,,промити мозъци" ...
цитирай
2. troia - Това
25.10.2011 09:42
е най-смисления коментар, който прочетох за изборите. И аз мисля по същия начин, но кой те слуша? Всички само мрънкат и се оплакват.Поздрави за хубавия постинг!
цитирай
3. dimat - Поздравления за постинга.
12.08.2015 19:24
Бих желал да добавя едно свое мнение,във връзка с постановката за непрекъснатата борба...за идеи.
Не всеки може да бъде генератор на дадена идея.Това спохожда малцина.Но идеята от своя страна,според мен,трябва да бъде "прихваната" от даден индивид.Иначе не става.

Не става и с насаждане насилствено на дадена идея.Това върши някаква "работа",за някакво време,но си остава нещо нетрайно и временно.
ДО ДАДЕНАТА ИДЕЯ(каквато и да е тя - понятията прогресивна и регресивна са относителни),СЕ ОТИВА!!!
Отива самият човек ,така,както се отива на пазар и се търси,или интуитивно "открива" нещо - стока,или идея.
Ако дадено общество се е издигнало до "идеята" да си пълни непрекъснато търбуха и така да намира смисъл в живота си,каквито и да е велики идеи да има на "пазара за идеи",губи смисъла си.Те просто са невидими,ако ще непрекъснато да се блъска в главата му.

Така нещата относно "идеите" и "борбата",опират до самия конкретен човек, а какъв е той,зависи в голяма степен от това,В КАКВО ОБЩЕСТВО ЖИВЕЕ.
Ако живее в общество,обхванато от беса(идеята),за непрекъснатото материално засищане на все по-големите му "материални идеи",той ще бъде обсебен САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ГРУБИЯ МАТЕРИАЛИЗЪМ и всичко друго ще се пречупва през него - любов,приятелство,дом,семейство, и т.н.
Общество завладяно от такава "идея" е обречено.То неминуемо деградира и изчезва като такова.
Тези,които са запознати с историята много добре знаят,какво е довело до краха на Римската империя.Всички фактори,като робската производствена система(между другото тя е еволюирала до колоната),или производствените отношения(околните народи са били на по-ниско ниво в това отношение),са били решаващи за неговия крах,противно на това,което ни са внушавали.

Решаваща за краха на империята е било липсата на идея,която да движи обществото,потънало в бездуховност,поквара,мързел и даже нихилизъм.(Късния Рим практически се е управлявал от неримляни,армията му е била от неримляни)

Нека се огледаме,дали и сега не е така!!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377977
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив