Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2011 17:49 - Битката за сърцата и мислите
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 1802 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 18.10.2012 13:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Интересна статия за така нареченият умерен ислям” , който САЩ се опитват да наложат в ислямският свят. За машинациите и съветите на Ранд корпорейшън”, известна с добрите си връзки с висшите военнополитически среди в САЩ и с Еврейския институт по въпросите на националната сигурност - JINSA.
Известни членове там са Пол Уолфовиц, Ричърд Пърл, Джеймс Уолси, Оливър Норт
.
 

Разбира се тези манипулации не се отнасят само до исляма, но и за национализма, както и за други идеологии, които не са изгодни на апологетите на Новият Световен ред.
Неслучайно напоследък навсякъде по света се налага и пропагандира термина умерен национализъм, който се противопоставя на така нареченият краен национализъм.

Схемата просто е една и съща. Само сменете думата ислям с национализъм, мюсюлманин с националист в текста и ще видите удивителни прилики.

Ето и самата статия
:

Както беше обявено, темата на нашата лекции е «Битката за  сърцата и мислите» и аз бих започнал с извадка от отчета на института «Ранд» (2007 г.), в който се казва следното: «Битката по целият ислямски свят, по същество е битка на идеи, изхода от която ще определи бъдещето на ислямският свят».

Според министерството на сигурността на САЩ, в неговият отбранителен отчет се казва: «Съединените щати се намират в състояние на война на идеи. Във война, в която окончателният успех и победа ще бъдат постигнати само тогава, когато идеологията на  екстремистите бъде дискредитирана в очите на  масите и техните пасивни подръжници».

 В минимум 20 страни, Вашингтон тайно спонсорира ислямски радия и телевизии, учебни курсове в ислямски училища, политически и други програми, в които се насърчава така нареченият  «умерен ислям». Федералните субсидии спонсорират изграждането на джамии, издаването на Корана и даже строителството на ислямски училища».

  Както се вижда, те се опитват да налагат т.н. «умерен ислям», отговарящ на техните интереси и влагат в това дело стотици милиони долари.

  От поредният отчет на Ранд, озаглавен «Граждански демократически ислям» с автор Шерил Бернард,еврейка, от самото заглавие става ясно какъв ислям им е нужен. Какъв ислям искат да ни наложат със сила!

  Те са готови да изпратят своите армии за да ни принудят да приемем тяхната версия на исляма, която трябва да следваме.

  Кой е умерен мюсюлманин, според тях?

  «Характеристика на умерения мюсюлманин », от отчета на «Ранд» — «Демокрация»

  И така, умерен мюсюлманин е този, който вярва в демокрацията и в демократическата система.

Както те казват: «Задължително е приемането на демокрацията така, както тя се разбира в либералните западни традиции»!

    Друга характеристика на умереният мюсюлманин е — «Противодействие на тероризма и незаконната жестокост»

  И така, мюсюлманин, който защитава своята страна, мюсюлманин, отхвърлящ окупацията, този който иска да живее съгласно ислямският закон, той е  екстремист.
А умереният мюсюлманин е този
, който приветства окупаторската американска армия, който е щастлив да живее под закони създадени от хора без  чест и достойнство, който не може да се защити от агресията.

Ето това е истинския умерен мюсюлманин!

 Както се вижда, умереният мюсюлманин в действителност не е никакъв мюсюлманин! По подходящият термин би бил «Ранд мюсюлманин ».

  Следващата препоръка е: «Включвайте техните възгледи (на Ранд мюсюлманите) в курсовете за обучение в ислямските образователни заведения».      

 В съзнанието на хората непрекъснато са насажда мисълта че мюсюлманина е склонен към жестокост, че той не се съобразява с правата на хората. Но всеки човек, който има интелект и разум може да види, че САЩ убиват стотици хиляди мирни хора в Ирак и Афганистан и навсякъде където те хвърлят бомбите си. Ембаргото, наложено на Ирак е убило повече от 1 милион души и сега имаме цяло поколение иракчани, което живее в нищета.

По нататък препоръчват: «Избягвайте да показвате уважение или проявление на възторг от подвизите на фундаменталистите».

 «Оценявайте ги като нервни и страхливи, а не като герои на злото».

«Поддържайте журналистите които пишат статии за корупцията и упадъка, лъжливостта и порочността в кръговете на фундаменталистите».

Със същият успех те могат да кажат – Дайте да им изфабрикуваме лъжливи обвинения и да ги вкараме за дълго време в затвора”.   

Вземете например историята на капитан Лий, имам на Гуантанамо.
Той беше морски пехотинец от американската армия и служеше на САЩ, но явно нещо не им се хареса и те го обвиниха в шпионаж в полза на Сирия. И когато тези глупости не се потвърдиха, в какво можеше да го обвинят тогава?                    
Че има порнографски материали на лаптопа
!

Цялото му престъпление се състои в това че този лаптоп се явява собственост на САЩ и той няма право да съхранява подобни материали на него.Те го обвиниха в измяна на съпружеската вярност и се опитаха да разрушат семейството му, но в крайна сметка не успяха да докажат нищо и плана им пропадна.

Ето още от препоръките на Ранд”:

«Ако видите на улицата да проповядва молла Омар, тогава докарайте на съседната улица молла Брадли, който да го опровергава и да враждува с него».

И «По всякакъв начин поддържайте и провокирайте разделение между фундаменталистите».

  Опитите за такава дискредитация на исляма станаха особено силни след 11 септември 2001г. Не че и преди това не се правеха подобни опити , но след атентатите кампанията срещу исляма стана особено ожесточена.

 Ако Британската империя, доминираше навремето над моретата и океаните, то днес американската военщина доминира на всички нива - земя, море, въздух и дори в Космоса. Военният бюджет на Щатите е 50% от всички военни разходи по света. Освен това САЩ отделят за военни изследования и развитие, повече средства от всички останали страни взети заедно.

 Въпреки че САЩ са най-могъщата военна сила на нашето време и че изразходват огромни средства за това, те не могат да съкрушат истинските мюсюлмани и да победят във войната на идеи!

Резултата от тази битка е много по-важен от победата на бойното поле
. Затова ние трябва да се интересуваме повече от това което става в главите и сърцата на хората, защото истинската война се води точно там."

И накрая един интересен клип от филма " 9 рота "относно исляма:

www.youtube.com/watch

image






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1387101
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив