Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 15:11 - Къде грешат националистите?
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 4988 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 15.05.2012 13:45


Вярно е че в много случай каквото и да кажат и да направят националистите, масмедиите пак ще изкривят думите и действията им, но вярно е и това, че и много националисти сами влизат в схемите и капаните, които са им заложени. Единият образ който публично се налага в общественото пространство е на така нареченият краен националист - агресивен, говорещ с езика на омразата”, сам срещу всички, лумпен, пияница, футболен хулиган, татуиран от главата до петите с всякакви забранени символи.
Мрази циганите, евреите, турците, арабите, китайците, негрите, пънкарите, анархистите , демократите, либералите, хомосексуалистите и богатите. Може и да съм пропуснал още някои.

Много хора от тази категория сами допринасят за този си имидж
, без дори  да разбират, че точно това поведение обслужва най-добре враговете им.


Факт е че днешното поколение е доста по-различно от предишните. За тази разлика допринасят най-вече съвременният начин на живот, където повечето от нещата стават с едно натискане на копче / на дистанционното например/. Урбанизацията също си казва думата - човек става анонимен и обществата все повече се атомизират.

Другият е така нареченият умерен националист - обичащ лютеницата и шопската салата, не мрази никой, на никого не пречи, вярва в демокрацията, най-често е християнин и като такъв е за братство и разбирателство и със сърби и с гърци като наши православни братя. А на трети март има вероятност да си сложи и българското знаме на балкона. Освен това е прочел всички книги за древната ни история и със сигурност знае дали сме кимерийци, траки или шумери. Що за националист е това, оставям на вас да прецените. Неслучайно напоследък навсякъде в медиите се налага и пропагандира термина умерен национализъм, който се противопоставя на така нареченият краен национализъм.

Умереният националист според мен е по правилно е да се нарече удобен националист”.

Голяма част от грешките които допускат съвременните  националисти се забелязват и при тези от преди Втората Световна война / ВСВ /. Например Хитлер още в Майн кампф обявява открито част от бялата раса – арийците  за висши и всички останали народи за низши.

Това е все едно евреите да започнат да тръбят навсякъде, че те са избраният народ и искат да завладеят света.

Като врагове на Германия открито са посочени Франция
, Англия, Полша, Русия и всички славяни . Освен това врагове са и комунистите, социалдемократите, евреите, циганите, либералите, анархистите, буржоазията, демократите, хомосексуалистите и може и да съм пропуснал още някои. Християнството също не се радва на топъл прием в националсоциалистическа Германия.  Народите от Южна Европа са обявени за мързеливци и много лоши войници.
                                                                                                                                                    

Дали Хитлер е прав или не, няма да коментирам, но първо дори тези неща да са верни, те не трябва да се заявяват открито.
По този начин сам даваш чудесен материал за вражеската пропаганда.   В Съветският съюз хиляди пропагандатори повтарят милион пъти твърдението на Хитлер, че Германия трябва да търси териториално разширение на Изток , тоест към Русия, че славяните са непълноценна раса / унтерменшен / и как после очаква руснаците, белорусите и украинците да застанат на негова страна. Във Франция многократно се цитира твърдението от същата книга, че най-големият враг на Германия е именно Франция, настройвайки французите срещу Германия много преди да започне самата война.

Второ, как ще спечелиш такава война срещу целият останал свят и то със съюзници, които самият фюрер нарича мързеливци и абсолютно непригодни за война.
Коя държава ще тръгне да те подкрепя безусловно при положение че шансовете ти за спечелване на тази война са минимални
, на практика си сам срещу всички?

После защо държави като Финландия, Естония и България не се включили с ентусиазъм в похода на Изток.

Сталин също не изпитва кой знае какви симпатии към Чърчил, който е известен антикомунист много преди ВСВ . Нито пък дебелият английски господин изгаря от желание да се съюзи със Съветският съюз, който по неговите думи е основна заплаха за европейската цивилизация.

Но въпреки това Бащата на народите така си подрежда картите, че принуждава англичаните да му се моли да станат съюзници и да дават всичко каквото им поиска, включително кораби и военни материали от порядъка на  стотици хиляди тонове. Как става това ли?

Ами чисто и просто оставя англичаните да воюват сами срещу Германия / за което те нямат сили / , пазейки неутралитет и когато през 1940г. положението им става критично, те са готови на всичко за да привлекат руснаците на своя страна и да ги вкарат във войната. Запазената кореспонденция между  Сталин и Чърчил потвърждава недвусмислено това твърдение.

Спечелването на Англия за съюзник означава и включването на много държави от така наречената англосаксонска общност на негова страна – САЩ и Канада, Австралия и Нова Зеландия със всичките ресурси с които разполагат.

Сталин и Хитлер трябва да нападат Полша едновременно според договора Молотов-Рибентроп, но Съветският съюз се забавя умишлено с две седмици / защото армията му не била готова / и на практика излиза че Германия е агресора, а Сталин е едва ли не освободителят на Полша / съветските войски били навлезли там за да се противопоставят на агресора и за да се защитят от него, разбираш ли ме ти /.

След войната съветските войски са приветствани като освободителите на Европа от омразният нацизъм, а националсоциалистите и въобще националистите и до ден днешен са символ на всичко лошо и негативно на този свят.

Да не забравяме че 9 май и сега са чества като ден на Европа / уж заради  Европейският съюз, които бил основан на същата дата/.

В Германия министерството на Гьобелс се нарича Министерство на пропагандата, а съответното в Съветският съюз – на информацията. Тоест едните правят пропаганда, а другите информират обективно гражданите. Централният орган на комунистическата партия се казва Правда – истина, тоест те говорят само истината , докато нацистите се занимават с някаква пропаганда.

Загубата на Втората Световна война не е някаква подробност - тя води до убийства и изнасилвания  на милиони хора , включително и на милиони германци и германки. Тоест когато започваш такава война трябва да помислиш и за последствията от загубата и. Отделно че след тази загуба  думата националист се превърна в едва ли не мръсна дума и не се знае още колко дълго време това ще е така.

Сталин например също не изпитва особено топли чувства към част от горепосочените държави, народи и идеологии, но никъде официално не се обявява открито против евреите например.

По негова заповед са избити доста евреи и то високопоставени, но официалните обвинения срещу тях са за шпионаж, вредителство и всичко друго, но не и за това че принадлежат към определена раса.
Официалната комунистическа идеология твърди че всички раси и народи са равни .
Е, разбира се това не пречи на другаря Сталин от време на време да изселва и избива определени народи, които не са му особено верни, като чеченците например, но това е друг въпрос.

Комунистите и евреите са приятели на народите и малцинствата по света
, те са едни мили и добри хора, не мразят никого и се борят за мир и равноправие, а националистите ненавиждат всички останали и са готови да им обявят война .

Звучи познато нали?

Е, как искате тогава разумните и толерантни хора да застанат на правилната страна ?

 

 





Гласувай:
5



1. whitebarde - ...
27.10.2011 17:38
Ами.. докато най-висшата проява на национализъм е да се напиеш в Борисовата ( за справка Хитлер не е близвал алкохол. Сталин също не е пиел) ,
ако може да издрусаш ( за справака- Хитлер е нил твърд враг дори на тютюнопушенето, а наркоманите са отивали директно в екарисажите, при Сталин-също),
основната дейност е да изгърбиш някой БЪЛГАРИН (щото да скочиш на мангал те е шубе)
а единствената ти мечта - да чукаш някоя пачавра - националистите ще са на това дередже....
Правилно го каза- скиновете сами си го правят. Въпросът е защо толкова се стремят към лумпенизация...
цитирай
2. анонимен - Евала за статията! Ето защо, трябва ...
27.10.2011 19:53
Евала за статията! Ето защо, трябва да разграничаваме национал-социалистите и националистите (истинските родолюбци, с политически и исторически знания, и идеологически мотивирани хора) от "скинарите", и футболните фенове (на практика татуирани хулигани и наркомани, всяващи анархия, нямащи и грам понятие от политика и национал-социализъм)!
цитирай
3. liubitel - За евреите
02.04.2013 01:29
Евреите се смятат за богоизбрана раса! така пише в стария завет от библията, който е тяхната конституция.
Ако можеш провери, дали има евреи(и колко са), които не са осъдили българската държава по реституционните закони. И това е наред със благодарността за спасяването им от българския народ(държава)
С какво можем да си сътрудничим с израел? Длъжни сме да изпълняваме всичко в техен интерес! Нима по убеденост се произнесохме че Хизбула са извършили атентата? Това не е незначително: Затворихме си бъдещите пазари в арабския свят. Организирахме среща на най върлите убийци(терористи).Това не е незначително. Кога ще сме в близки отношения със сирия? колкото сме със ирак и либия,и египет. По нареждане на израел си засрахме пътеките към половината свят
цитирай
4. liubitel - Къде грешат националистите?
02.04.2013 01:37
Съгласен съм със разсъжденията в статията,ама не прочетох кой вид националисти са правилните? То май да ги няма изобщо ще е по-добре според Вас?
Чувствам че със ограбената ни история са ограбили и чувството ни за принадлежност към нация. Кои народи напредват днес? на първо място китайците.(посещавах китай десетина пъти) За тях китай е на първо място по важност.Не биха станали европейци или американци. Убедени са че китай ще просперира. И това става.Не се радват на американски или руски космонавти.
Турците, също си харесват държавата, харесват османската империя. Знаят че са ограбвани от европейци и американци.Ердоган го харесват, защото им говори за велика Турция.
Германците?. Французите? Холандците? Всичките са националисти. За всички, на първо място е просперитета на нацията, държавата.
Ние, Българите кога сме просперирали? когато сме имали национален идеал. Сега какъв ни е идеала? Да ни потупа по рамото Барозо или Рампой
Или Пардю, или баба Клинтън. Сега сме като бройлери. Само да се нахраним ни е нужно. На бройлерите друго не трябва.Те не продължават род. Не им трябват идеали.Без национални идеали сме БРИЙЛЕРИ
цитирай
5. nikikm - Приятелю,
02.04.2013 02:05
нациналистите никога не грешат!Когато ообичаш майка си и баща си,каква грешка?Но,ако някой иска да злоупотреби,да приеме символиката,да измами,то това не е минус за националиизма,а за тия,които го унищожават!Те са глупаци или предатели!Бог да пази България от тях и от нас,невежите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1376400
Постинги: 412
Коментари: 710
Гласове: 1948
Архив