Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2012 17:27 - Българският народ - вечната жертва!
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 6004 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 19.05.2014 10:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

image

Четейки историята на българският народ и държава винаги съм оставял с впечатлението, че ние българите се възприемаме почти винаги като жертви на историята и на другите народи около нас.

В повечето случаи или съседите са ни виновни
, или американците, или руснаците, те са лошите, а ние винаги сме добрите. Те ни окупират земите, тормозят и убиват българското население, а ние сме просто едни ангели небесни.

Българите са  по-по –най от всички и затова всички ни мразят и искат да ни унищожат
. Естествено, че в това твърдение има доза истина, но на мен ми се струва, че нещата не са толкова еднозначни както си ги представяме. Още повече, че живота не е някаква детска приказка за добрият юнак и лошият змей. Въпроса е и в това, че ако продължаваме да се възприемаме само като жертви, то най-вероятно и в действителност ще си останем такива.

Днес ние живеем в епохата на Интернет и всеки може да прочете какво пишат в историите си другите народи на Балканският полуостров и не само тук
.

Нищо ново под слънцето!

Абсолютно същите тези за заговори за унищожение срещу сръбският, руският, гръцкият, турският, "македонският" и т.н.народи. Сърбите са "небесен" и най-развит народ на Балканите / и не само тук / и затова всички – българи, албанци, американци, турци и прочие са против него и искат да го унищожат.

Същият заговор съществувал и срещу руснаците
, които като православни християни били носители на особена духовност / широката руска душа / и затова Западът с всички сили се стреми да ги заличи от картата. Тези историци обаче "удобно" забравят какво са причинили "руският ботуш" и великосръбската политика на множество други народи.

Иначе и двата етноса били от древни по- древни и от развити по-развити,
а и от културни по- културни.
Какво да кажем пък за
македонският народ”, който според македонските историчари е на поне 77000  / седумдесет и седум иляди /
години !!!

Коментара направо е излишен
.

Аман от глупости!

Истината е че животът е борба и то борба без правила! Побеждава не този народ, който най-много пищи че са му нарушени правата и са му окупирани териториите, а този, който има достатъчно сили / силна армия и икономика, силни съюзници, демографски растеж, правилно възпитание на децата в училище и семейството и т.н./ да си устоява интересите и да се справя с проблемите.

Когато нашите предци са завладявали земите, на които сега ние живеем, те едва ли  са се съобразявали с това дали са техни или не
. Ясно е, че не са били техни, но какво от това?  Решаваща в крайна сметка е била силата на оръжието и волята за победа.

Още повече че териториите населени сега с българи са хубави и като природа и като климат и към тях винаги е имало и ще има сериозни апетити от много други страни.

Затова трябва всеки българин да разбере простия факт , че ако искаме и за във бъдеще да останем тук, ще трябва да ги защитаваме и то с цената на всичко.

България е устояла досега на външният натиск
, не защото сме били много толерантни и демократични, пухкави и забавни, а защото дедите ни са се борили и умирали за нея.


По-силният е винаги по-прав и обикновенно той пише историята и определя кой е правият. Този принцип важи и днес с пълна сила, а и ще продължава да важи и занапред.
Загубилият битката има незавидна съдба и хленченето обикновенно не му помага кой знае колко
.


На този народ
, който загуби честта си, ще му се наложи след това да загуби и всичко останало.


Единственият му изход е да се изправи на крака и да си върне загубеното с всички възможни средства и начини.


Съвсем естествено е да има съперничество между различните народи
/ особено когато са съседи / и да възникват спорове и войни за територии. Това е и един вид естествен подбор. По света почти няма съседни държави, между които да няма подобни претенции.
Само че в крайна сметка побеждава
по-силният и витален народ, а не този който най-много се оплаква.

Когато излезеш на ринга да се боксираш не можеш да очакваш от противника ти че няма да те удря, а ще играе балет например. Войната или борбата се води с всички възможни средства военни, пропагандни, икономически и всеки гледа да притисне противника си в ъгъла, също както в бокса. Разликата е само в това, че при международните съперничества или войни няма правила.

"Цялото военно дело се основава на заблудата" e основен принцип залегнал в трактата "Изкуството на войната" 
на Сун Дзъ / 6 - 5 век пр.н.е. / - един от най-големите военни теорeтици и практици в историята.


"Войната е неизбежна. Докато един не тегли, друг не добрува. За да може един да крепне, потребно е друг да слабее. Сгази за да не бъдеш сгазен - върховен закон на земята".

"Помни войната, значи бъди силен, много силен, по-силен отколкото трябва. Прави са силните. Живеят достойните. Господствуват победителите" - пише полк.Борис Дрангов в наръчника си "Помни войната"


А и по принцип
Големите играчи в световната политика застават на страната на по-силните и жизнени народи виждайки перспективата в тях, по същата логика, по която всеки иска да заложи на печелившият отбор, а не на губещият. На едно конно състезание например, всеки залага на бърз и млад кон, а не на стар и куц.

Такъв е и случаят с българите в Македония и Западните покрайнини. Докато България не стане силна държава и българският народ ясно не заяви, че е готов да си защитава правата там, дори и с оръжие в ръка, всички заклинания, че Македония е българска ще си останат глас в пустиня и македонският проблем” ще бъде решен всъщност от албанците.
 

Но ако българският народ съумее да се въздигне, тогава и по- голямата част от българите останали в чужбина ще се осъзнаят като такива, защото хората по принцип са така устроени, че в повечето случаи застават на страната на   по-силният.

В противен случай, ако продължаваме само да се оплакваме и да се самоунищожаваме като народ и държава
, ще загубим не само Вардарска Македония и Западните покрайнини, но и самата България.



Гласувай:
7



1. allvin - Правилно!!!
04.06.2012 18:36
Великолепен пост! Поздравления!!! :)
цитирай
2. lubomir33 - Уточнение
05.06.2012 10:27
Пишете коментарите на кирилица
цитирай
3. анонимен - Добре и вярно е написано,
05.06.2012 12:27
само ще допълня, че големите имат нужда от хленчещи дребосъци, за да показват колко са големи и готини, а не за да им спестят хленченето. Хленчещите пък така се домогват до вниманието на големите и разчитат на тях да разгонват от тяхно име фамилиите на своите. Затова има толкова хленчещи точно у нас.
цитирай
4. анонимен - нищо ново под слънцето
05.06.2012 13:11
А как така изчезнаха траките, също като маите? И кой народ първи започна да се обявява за преследван? Всичко ни откраднаха, дори и идентичността с Орфей и орфеизма, като го заминиха с християнството. Така че който е преследван, той е богоизбрания, а другите за просто крадци. За съжаление, най - вероятно наши братя. 13-тото племе не са хазарите, а левитите и май ще се окажем ние. Дайте да спретнем едно генетично изследване и да пратим сегашната история в ада, където й е мястото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378628
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив