Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2012 16:48 - Ножът отдавна е опрял до кокала
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2663 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 21.09.2012 16:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„Целите сме изгорени от парене и пак не знаем да духаме”
В. Левски


Повечето наши сънародници сега приличат на хипнотизирани мишки, които с тревога очакват края си или може би краят на света, който да ги избави от мъките им.
И сега държавата съществува само формално - няма армия, здравеопазване, съдебна система и образование. И сега по-голямата част от българите живеят без цел или посока и просто оцеляват. Циганите и сега разграбват цели села и градове и майките и бащите на новите граждани преселили се в по-големите градове не смеят да замръкнат там.

Разбира се, новоизпечените граждани нямат време да обръщат внимание на такива подробности - те правят кариера или оцеляват в някоя панелна боксониера. Повечето българи се държат така сякаш тези проблеми не ги засягат. Дори и да ги осъзнават донякъде, обичайното им оправдание е - “Е,аз какво мога да направя”. Ако сега ние нищо не можем да направим, то кога - когато и да искаме това ще е невъзможно. А и не разполагаме с кой знае колко време, може би 10-15 години, не повече.

Други си мислят че ще избягат някъде в чужбина или на Луната, че няма да са живи до тогава и другите да му мислят, че ще се приспособят някак си към новите условия, тоест ще започнат да лижат задните части на новите си господари. Това е нещо напълно естествено за тях.

Една част от българите живеят в миналото, било то комунистическо или това преди 9 септември 1944г. ,сякаш настоящето и бъдещето за тях не съществуват. Има и такива, които в днешно време се изживяват като наследници на траките, шумерите, кимерите или някакви още по-древни племена или народи, без да си дават ясна сметка какво ги очаква във бъдеще време.

По патриотично настроените наши сънародници пък си представят новото турско или каквото и да е там нашествие като по филмите от едно време. Турци с чалми и ятагани нахлуват в България и отвеждат три синджира роби в Диарбекир.

Когато ножът опре до кокала, е те тогава ще видят те за какво става дума!” - мисли си опияненият от алкохолни пари ракиено-салатен патриот. Разбира се, това настроение трае точно колкото и ефекта от алкохола.
Истината е че ножът не само отдавна е опрял до кокала, но е и на път да го пререже.

Първо, това завладяване ако можем така да го наречем е плавен процес и е на пълен  ход и сега - турските сериали непрекъснато ни убеждават колко напреднали са турците в много отношения и как държат на морала за разлика от нас. Миналата година ходих на екскурзия до Истанбул и през целия път слушах сънародниците си в автобуса да хвалят турците колко били по-добре от нас във всичко - пътищата им по-добри, сладките им по-сладки и т.н и т.н.

Тези роби нямат никаква нужда от допълнителна обработка, те и сега са готови за новата си /стара/ роля- да обслужват по всякакъв начин новите си господари. Турските стоки отдавна са завладели пазарите ни и турски фирми строят магистралите  и метрото ни. ДПС постепенно завзема все по-голяма част от бизнеса и медиите във България и купува повсеместно гласовете  на цигани и продажни българи, навлизайки и в общини, в които няма никакви турци, като Перник и Сандански например.

От началото на демократичният преход непрекъснато увеличава влиянието си в местната и изпълнителната власт. Или както казва самият Доган -
Аз разпределям порциите в държавата”. В крайна сметка не е виновен този който яде баницата, а този който му я дава.

Второ, турците не са толкова прости /за разлика от нашите политици / че да влошат драстично положението на народа /или на раята/ , когато го завладеят окончателно. Сигурен съм че ще направят или ще обещаят предварително някои облекчения , като например да намалят цената на Синята зона от 1 лев на 50 стотинки или нещо подобно, при което болшинството тъпаци населяващи нашата страна ще изквичат от възторг и ще затръбят навсякъде
колко по-добре е да ни управляват турци вместо българи. Не че и сега няма такива
настроения.

Въпроса, който аз все по-често си задавам е дали българите наистина заслужават въобще да имат собствена държава и кога най-накрая ще дойде развръзката на този продължил прекалено дълго преход към нищото. Един народ и една държава има смисъл да съществуват самостоятелно , ако се развиват и се стремят към някаква цел. В противен случай това съществуване се превръща в една мъчителна агония.
По-добре ужасен край, отколкото ужас без край.





Гласувай:
6



1. apostapostoloff - Турците наистина много са напреднали-
20.06.2012 17:27
в това се убедиха стотиците хиляди българи, които летуват в Турция.
цитирай
2. krumbelosvet - Очерняне на българина и, разбира се, подкрепа от колегата апостол.
05.12.2016 08:20
Ама да не забравяме (Боже, много хора все забравят). НИКОГА след Освобождението тоя СЪЩИЯ НАРОД не е имал 27 ГОДИНИ РАЗРУХА !!! Това без ЧУЖД ТЕРМИНАТОР не става. Велика тайна ли е кой е терминаторът, който УБИВА И ЕВРОПА? И айде, давай сега по инерцията, създадена от същия терминатор - да плюем народа си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1384063
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив