Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2012 17:40 - Невинните националисти остават в ареста, след второ предрешено дело
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2509 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 11.07.2012 13:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес софийски апелативен съд напълно неоснователно, потвърди наложената мярка за неотклонение на националистите от Сандански. Поредното предварително решено дело бе гледано на закрити врати.
Явно причината за това е скандалната липса на доказателства, въпреки която момчетата остават зад решетките.
Станаха известни нови подробности, около нелепата постановка, на която те станаха жертва

Първо, се оказа, че четиримата са били задържани още преди да са започнати следствените действия на мястото на взрива. След това стана ясно, че въпросните натривки, които бяха обявени като основен мотив за задържане, са показали наличие на микрочастици амониева силитра (селскостопански химически тор). Такива следи, мога да останат по ръцете на някой, след като си е набрал зеленчуци от градината, например.

Разбра се и че обвинението се крепи на показанията на двама полицаи, които имали теория, че момчетата може би били подготвяли подобно нещо.

На фона на тези абсурдна постановка, стана ясно и че умишлено е крита информация за втора бомба от същия тип, заложена няколко дни след задържането на четиримата -
www.cross.bg/1313610.

С цялата си наглост, обвинението се опита отново да припише и други неразкрити престъпления на националистите. Оказа се и че повечето от тях никога, до този момент не са имали проблеми със закона. Тоест, дори не са в графата „обичайни заподозрени” на полицията. Това навежда само на една мисъл – момчетата са били предварително нарочени и просто се е чакал удобен момент за саморазправа с тях.

Цялата тази скандална информация е премълчавана от почти всички медии. Повече от очевидно е, че тук става въпрос за най-нагли и брутални политически репресии.

Явно хората, стоящи зад този нелеп театър, не си дават сметка, какви може да са последствията, ако той продължи. Ако продължават да подценяват ситуацията, това ще е за тяхна сметка. По време на днешното заседание, в съдебната палата се събраха над сто български националисти, от различни организации, партии и неформални групи. Това което ги беше обединило е подкрепата за момчетата. Днес тя бе изразена твърдо, но мирно. Какъв ще е изразът и утре, ще зависи до голяма степен от действията на властите.

 

Едно ви заявяваме категорично – няма да оставим невинни наши съратници да станат изкупителна жертва за чужди престъпления!

От сайта www.bgns.net

Разпространявайте информацията за този изфабрикуван процес,кой както може, защото утре може Вие да сте на тяхното място, а медиите "удобно" мълчат за този случай и ни занимават с лентичките, сами знаете на кого.







Гласувай:
3



1. kostadin - Значи нашата демокрация е додра...
10.07.2012 18:27
Значи нашата демокрация е додрапала до нови правни висоти
цитирай
2. анонимен - KALTIN
10.08.2012 16:51
ako bqha komunsocialisti ili psevdodemokrati edva li 6tqha da gi zadarjat ... ama nali sa patrioti .... a patrioti4niq element trqbva da bude smazvan ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378441
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив