Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2012 14:47 - Ислямската заплаха срещу Запада
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 5575 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 26.09.2012 11:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какви са причините за конфликта и кой го провокира?

От събитията от последните дни ясно се вижда кой стои зад тези провокации- продуцента на филма Невинността на мюсюлманите , разбунил ислямският свят, бил събрал пари от известни еврейски милионери за създаването му.
Е, тези милионери сигурно не си дават парите просто ей така, без да знаят за какво го правят.
Но да оставим настрана този въпрос, след като конфликта е налице, нека да видим кой с какво разполага.

Какво може да противопостави Запада срещу така наречената ислямска заплаха?

Най-често срещаните отговори са технологии, иновации, лидери.
Какви технологии и иновации могат да ти помогнат срещу моралният разпад на собственото ти общество и преследването на измислени каузи?

Американците хвърлиха стотици милиарди долари в Афганистан досега и докъде стигнаха?

Окопали са се в няколко бази и излизат от тях отвреме- навреме, с тежко бронирани машини, като пред тях сапьори разчистват пътя. Въпреки тези мерки жертвите им са хиляди, а и самите им бази са под непрекъсната заплаха от ракетни атаки на талибаните .

Е, от време на време там пристигат принц Хари, Барак Обама , Росен Плевнелиев и други на изненадващи "мисии" за да ги окуражават, но това едва ли ще им помогне кой знае колко.

А и се очаква след няколко години американските войски да се изтеглят оттам,  след което познайте какво ще се случи и колко дълго ще издържи демократичното афганистанско правителство - точно толкова колкото издържа и просъветският режим след изтеглянето на Съветският съюз през 1989г. от тази страна.

Отделно че това така наречено правителство всъщност не контролира нищо и просто пребивава в един затворен квартал, охраняван от американски войски, защото част от новата афганистанска армия е склонна да сътрудничи по-скоро на талибаните отколкото на американците.Стремежа им да спечелят местното население на своя страна също не стигна до никъде.

Арабската пролет уж целеше премахването на диктаторските режими в тези държвави, но всъщност извади на преден план ислямистите. А те не са толкова прости за да следват безусловно американската политика и демократичните ценности. Събитията с убийството на американските дипломати в Либия и последвалите вълнения в целия мюсюлмански свят показаха този факт съвсем ясно.През последните години Турция и Иран водят една откровенно антиамериканска политика и имат пълното основание за това.

За никого не е тайна, че амбициите на Анкара са за завръщането  на турската доминация на Балканският полуостров, още повече че ситуацията през XIV век, когато  Балканите падат под османска власт е била аналогична - турците успяват не защото са много повече от противниците си, а защото те са неспособни да ги спрат. На всеки грамотен човек са му известни тези фактори – разединението и противопоставянето на отделните владетели - всеки се стреми да се прави на по-голям от другите и при това кани турците за съюзници срещу конкурентите си.

Турците от своя страна виждат за какво става на въпрос, виждат всичките слабости на така наречените владетели и
съвсем естествено се възползват от слабостите им.
Още повече че в сегашно време Турция има и силен демографски ръст и се очаква след няколко десетилетия населението и да надмине сто милиона души.

Знам че около 30% от тях ще са кюрди, но да се лежи на тази страна, че кюрдите щели да разцепят Турция и да ни помогнат по този начин е просто казано наивно. А и който лежи на чужд гръб общо взето не стига до никъде.
Турската държава отделя за този конфликт годишно суми от порядъка на 10 милиарда долара, за подържането на един голям военен контингент, без да печели нищо съществено от Анадола.

Когато ситуацията там стане неудържима, те чисто и просто ще се откажат от тези чукари и ще прехвърлят тези средства и войски на Запад, тоест едни от първите които ще усетят този натиск ще сме ние и евентуално гърците. Още повече че нашите земи са далеч по-привлекателни от анадолските  и народа ни е далеч по-толерантен от кюрдският.

При положение че населението  на България, Сърбия, Гърция / основният прираст там е от албанци и емигранти / и другите балкански държави намалява застрашително, икономическото състояние и на трите държави не е особено цветущо, то очевидно е накъде отиват нещата.
Албанците и босненските мюсюлмани са съюзници на Турция.

И в днешно време мюсюлманите виждат много добре всички слабости на Западната цивилизация, много от тях и живеят в Западна Европа и САЩ и е съвсем естествено да се възползват от тях.
Както се казва - не е луд този който яде баницата, а този който му я дава.

Самата демократична система е така устроена, че не способства за утвърждаването на лидери, способни да променят системата / защото веднага ще бъдат заклеймени като диктатори /  а на хора които са съгласни на всякакви компромиси с цел задържането им по-дълго във властта.
В предишни постинги съм разглеждал този въпрос.

Проблемът на Западното общество не е исляма, а това че се разяжда отвътре, не без активното съдействие на определени фактори.

Излишно е да повтарям признаците на този процес, само ще спомена   по-важните от тях -  деградация на
морала, изкуството , музиката. Материализъм и консуматорско общество, порнография, наркомания, толерастия и педерастия. Разпадане на връзките в обществото и на семейството. Демографска криза и застаряване на населението. Национален нихилизъм.

Стремежа към лесни печалби чрез финансови спекулации и балони”, безконтролното печатане на пари. Умишлено редуциране на армиите на повечето европейски държави и на наборната служба, под предтекст че те не са необходими.

А тази необходимост ще възникне съвсем скоро, според моето скромно мнение. Друг е въпроса доколко ще помогнат армии в това противопоставяне.

За разлика от "старите демокрации" в ислямският свят горепосочените явления са рядкост.

САЩ не могат да бъдат вечният жандарм на планетата. Дори и чисто икономически погледнато вече издишат”. Външният им дълг  надхвърли брутният  вътрешен продукт и единственото обстоятелство, което ги спасява, е че могат да печатат безконтролно долари, които засега са в основата на световната търговия, тоест да прехвърлят задълженията си на целият останал свят, но докога това ще е така не е много ясно.

Ако нещата продължават да се развиват по същият начин, то въпроса не е кой ще победи накрая, а кога.





Гласувай:
9


Вълнообразно


1. allvin - Точно така! Има една приказка, , ...
20.09.2012 15:27
Точно така! Има една приказка ,,Господ помага,но в кошара не вкарва"; а и знам още една - ,,Лозето не иска само молитва,а иска и мотика!"
цитирай
2. lubomir33 - И вероятно нещата няма да се повт...
20.09.2012 15:37
danailvdimitrov написа:
И вероятно нещата няма да се повторят както през 14 век. макар,че ситуацията е твърде подобна.

Ще поживеем и ще видим. България отдавна е ликвидирана и не е фактор.Ще наблюдаваме останалите и ще се уповаваме на Бога.

Да се уповаваме само на Бога едва ли ще е достатъчно
цитирай
3. lambo - Българската нация се топи като пряспа пролетен сняг
21.09.2012 10:51
Даже и мизерните детски от 35 лв. са спрени чрез т.н. "Подоходен праг" от 350 лв. БРУТО, за да се ускори този процес

НО ЗАД НАСТЪПЛЕНИЕТО НА ИСЛЯМА, НАДНИЧА ИЗКОННИЯ СМЪРТЕН ВРАГ НА ХРИСТИЯНСКИ НАРОДИ - ХАЗАРИТЕ РОТШИЛДОВИ
цитирай
4. epicfail - Арабите вече не искат земите им да са ...
21.09.2012 13:14
Арабите вече не искат земите им да са колонии, богатствата да се изнасят, а те да работят за западните господари. Жалко, че българите не се учим от тях, а следваме "образцовия" западен модел.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378249
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив