Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2013 11:13 - Декларация в подкрепа на Луковмарш
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2518 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 15.02.2013 11:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В навечерието сме на десетия, юбилеен Луковмарш, с който ще отбележим 70-годишнината от подлото убийство на ген. Христо Луков, извършено от комунистически терористи. За съжаление обаче Генерала не може да намери покой и в смъртта си. За поредна година, духовните и идейни наследници на неговите убийци, се опитват с една мащабна клеветническа кампания да провалят шествието, което организираме в негова памет.

За да постигнат тази цел, коалицията от професионални правозащитници и антифашисти, ционистки организации и леви групи и партии, действа главно в две направления. От една страна се сипят лъжи, инсинуации и непотвърдена информация по адрес на ген. Луков, с цел той да бъде демонизиран като чудовище, а от друга организаторите и участниците в Луковмарш се представят като криминална шайка лумпени, като са заклеймявани с изтъркани клишета като „фашисти“, „неонацисти“, „ксенофоби“ и т.н.

Заливайки медиите с лавина от декларации, писма и изявления, малката клика от противници на шествието, се опитва да създаде масова психоза сред обществото, във връзка с Луковмарш и по този начин да притисне Столична община да го забрани. Ироничното и гротескното в писанията им е, че те хем са обявяват в защита на демокрацията, хем същевременно се опитват с тоталитарни методи да възпрепятстват български граждани да се възползват от дадените им по конституция право на събиране и свободно изразяване на мнение.

Досега не взимахме активно отношение във връзка с тази клеветническа кампания, защото смятахме, че нашите сънародници са достатъчно интелигентни и исторически грамотни, за да се хванат на тези инсинуации. Но след като големи медии започнаха да препечатват наглите лъжи, безпочвени твърдения и измислени факти на противниците на шествието, е крайно време ние, организаторите и участниците в него, да направим няколко важни уточнения:
  1. Ген. Христо Луков е герой от Първата световна война, благодарение на чиито безподобен подвиг, днес Кюстендил е в пределите на България. Той е предан военен и брилянтен държавник, който възкресява българската армия след Ньойския погром. Ген. Луков е и с голям принос в академичната сфера, като има редица трудове и публикации свързани с артилерийното учение, които служат за учебници на поколение български артилеристи, включително и в близкото минало. Не на последно място той е и един от основопожниците на съвременния, български национализъм. Заради всички му тези качества, ние почитаме ген. Луков, като един заслужил българин, отдал живота в полза на отечеството.
  2. Обвиненията към Генерала в изповядване на фашистка идеология, антисемитизъм, прокарване на чужди интереси и т.н. не почиват върху никакви исторически документи или други източници, а са плод на свободни съчинения от страна на противниците на марша, с цел да изопачат историческата истина. Не случайно те никога не цитират конкретни архивни документи в клеветническите си пасквили. За абсурдността на техните твърдения е показателен факта, че те обвиняват някой в антисемитизъм, който в нито един известен документ, излязъл под неговото перо, не е споменал думата „евреин“.
  3. Колкото и да ни хулят с кухи понятия като „фашисти“, „неонацисти“, „ксенофоби“, ние сме били и ще бъдем винаги само едно – български родолюбци! Ние сме се отдали на борбата за спасение на родината, която се намира в най-тежката си демографска, икономическа и духовна криза в цялата си хилядолетна история. В това ние сме естествени продължители на делото на ген. Луков, който води същата борба до сетния си дъх.
  4. Колкото и да им се иска на нашите противници, да изкарат участниците в шествието  „лумпени“, „пияници и наркомани“, „криминални елементи“ и прочие, истината е съвсем различна. На марша присъстват хора от всички социални и възрастови групи в България. Може да видите възрастни хора, съвременници на Генерала, студенти и ученици да ходят рамо до рамо. Млади семейства с децата си, дори свещеници. Един до друг вървят и привърженици на различни футболни отбори, загърбили враждата в името на България. На Луковмарш може да видите от обикновенни работници до университетски професори. И това е така, защото националната идея не се изповядва само от една определена прослойка на нашето общество, а е проникнала във всички социални слоеви и професионални съсловия сред българския народ. На този фон опитите за маргинализиране на хората, участващи в марша, издава липсата на сериозни аргументи от страна на нашите противници.
  5. Основният аргумент, с който се опитват да издействат забрана на Луковамарш е, че организаторите му са криминално проявени лица, а на самото шествие редовно биват нарушавани българските закони. Говори се за показването на забранени символи, насаждането на расова омраза, вандалски актове и т.н. Затова е нужно да заявим категорично – никой от преките организатори на Луковмарш няма каквато и да е било осъдителна присъда. При провелите се досега девет марша не е констатирано нито едно нарушение на обществения ред или друго закононарушение от полицията и това е записано в писменото становище на Охранителна полиция към СДВР, което е поискано от кмета на София Йорданка Фандъкова, за да прецени дали има правни основания за забрана на марша. Освен това през последните две години на шествието присъства и дежурен прокурор, който да следи за забранена символика и реч на омразата, което толкова притеснява псевдоправозащитниците. Може да сте абсолютно сигурно, че и при най-малките нарушения щеше да бъде повдигнато обвинение срещу нарушителите или организаторите и това с охота би било използвано от общината, за да забрани Луковмарш и да угоди на кресливите му противници. Но за тяхно съжаление нищо подобно не беше открито.

В заключение на всичко казано до тук, ние заявяваме категорично: ген. Христо Луков е български герой, който ние ще почетем както тази година, така и в бъдеще. Няма да позволим шепа безродници да ни слагат намордник и да ни казват кой може да се почита и кой не в нашата собствена Родина.

Затова е наше задължение в събота да излезем по софийските улици и да защитим свободата, която веднъж ни отнеха за 45 години убийците на ген. Луков и сега отново се опитват,  лека по-лека,  да ни отнемат техните наследници. Ние ще изпълним своят дълг и на 16-ти февруари, отново хиляди ще се съберем на Луковмарш под мотото „70 години безсмъртие“!

Български Национален Съюз

 

ВМРО – БНД

 

Българска национал-радикална партия

 

СБНЛ

 

Национална съпротива

 

ПП „Съюз на репресираните в България след 9-ти септември 1944“

 

СНЦ „Вярност“

 

Асоциация „Сътрудничество за развитие“

Сдружение на българските футболни привърженици


Фенклуб „Берое“ – Стара Загора


От   
www.lukovmarsh.info






Гласувай:
4



1. voxpop - Подкрепям ви!
15.02.2013 11:24
А също така всеки българин, който наистина милее за родината си, трябва да ви подкрепи!
Ген. Христо Луков е национален герой и дори само подвигът му при Кюстендил е достатъчен да повдигне националното ни самочувствие!
Дано повече българи да прогледнат и максимален брой хора да се присъединят
към тазгодишния Луковмарш!!!
цитирай
2. allvin - 100% подкрепа и от мен!!!
15.02.2013 19:24
voxpop написа:
А също така всеки българин, който наистина милее за родината си, трябва да ви подкрепи!
Ген. Христо Луков е национален герой и дори само подвигът му при Кюстендил е достатъчен да повдигне националното ни самочувствие!
Дано повече българи да прогледнат и максимален брой хора да се присъединят
към тазгодишния Луковмарш!!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378018
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив