Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2013 20:57 - ПРОТЕСТИТЕ !!! ГЕРГОВ, НИКОЛАЙ И МИССА СПАСЯВАТ ПЛОВДИВ !?!?
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 11071 Коментари: 3 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



ПРОТЕСТИТЕ !!! ГЕРГОВ, НИКОЛАЙ  И МИССА СПАСЯВАТ ПЛОВДИВ !?!?

            Часовникът на митрополит Николай падна в неравната битка с EVN. „Ролекс”. Скъп и ценен дар от приятел олигарх. Църковното настоятелство на личния, митрополитски храм „Света Марина” получило сметка за януари в размер на 2 940 лв. , а такива пари липсвали в сметките от свещи. Сложиха кутия за събиране на дарения, но до вчера били символични. И тогава владишкото сърце се разхлопало. В свещен пристъп на алтруизъм и умиление Негово най-високо преосвещенство пловдивския митрополит Николай /известен сред миряните с партизанско име Лудото Коле/ свалил от ръката си един скъпите „Ролекси”, чийто притежател е и тържествено го връчил на настоятелството с молба да го продадат, да платят сметката за тока, а остатъка да употреблят за благотворителност. Църковните дейци мигом изказали „синовна благодарност” и разпратили съобщение до всички медии и протестиращи пловдивчани. Призовали ги да последват дарителския жест на патриката.

            Според запознати, Николай обмислял да се раздели и с някое от луксозните си возила „Ауди” и „Мерцедеси”, дарени  от  личния му архонт Петър Манджуков, орденоносеца на „Св. Ерм” Гочиту Гергов и ктитора от Смолян Тодор Батков, за да се покрият други насъщни за плащане сметки на пловдивски храмове. Разчитал да се популяризира дарителския жест максимално сред протестиращите от личния му другар Николай Бареков/с партизанско име Дудука/, който той венча и нареди да се бият камбаните в целия град като при мор и чума.

            Примерът заля като манна небесна града. Приятелят Гечо Паздерката от Кършияка не ходи да протестира два дни и изчисли, че ако водителят на социалистите и крупен собственик на половината град Гочиту Гергов/с партизанско име Свинепаса/ дари на ползу роду Международния пловдивски панаир/който му бе харизан преди години от кмета Чомаков и Тройната коалиция и потвърден от Бойко Борисов/,  то с парите от продажбата му могат да се платят сметките за ток на ВСИЧКИ ПЛОВДИВЧАНИ точно за 23 месеца и малко. При сегашните цени на електриката. С примера на пловдивския митрополит, Гергов ще освободи пловдивчани от тегобата на сметките за почти две години, ще повиши неимоверно рейтинга на БСП в града и областта, където е лидер на червените, а те като блогородни и благодарни хора може да го изберат за кмет – негова отколешна  мечта, която той не можа да осъществи като кандидат на НДСВ преди няколко години. Гечо тази вечер ще прочете предложението си на протеста пред местната централа на монополиста EVN с допълнение същото да стори и друг крупен  пловдивски олигарх – Вълчо Арабаджиев/ с партизанско име Ветко/. Той пък, обхванат от същия алтруизъм, можел да се раздели с някой от хотелите си или Захарния комбинат.

            Нищо чудно примера  да се последва и от Мара Капон/с партизанско име Мисса/, която се самотитулува „професионален политик”, а на плакатите си на последните избори изписа, че била „ПредставителЯТ на народа”. Просто като се раздели със символична част от богатството си,  пилееща го за избори, на които получава малко под 1%. Може да понамали и яденето.

            Така ще спрат и призивите на Волен за национализация. Щото и панаира, и Захарния нали бяха общонародна собственост, а практически без пари преминаха в ръцете на Гергов от с. Нивянин и Вълчо от с. Червен. А протестите ще имат съвсем практическа цел, при това благородна и общочовешки значима, благословена от духовния водител на пасомите  в Богуспасяемата Пловдивска епархия Негово най-високопреосвещенство митрополит Николай.

            Аз намирам предложението на Гечо за съвсем изпълнимо и реално. Той е „един от народа”, а социалистите  тръбят, че са „социално отговорни” и милеят за онеправданите и бедни люде…  Нека след владишкия „Ролекс” паднат в битката за справедливост поне част от окрадените земи, предприятия и хотели.

            Протестите в Пловдив могат да завършат по пловдивски – с благородство и човеколюбие…

 Спасителите на града -

image
Владиката
image
Гочиту Гергов
image
Мара Мисса

 




Гласувай:
16


Вълнообразно


1. reporter - Интересно, как ще стане това?
26.02.2013 21:37
Интересно, как ще стане това?
цитирай
2. born - Засега "Талибанът" ...
26.02.2013 22:02
Засега "Талибанът" отпуснал само единият от "Ролексите" си, като с останалите смятал да изкара до Коледа. Оттам нататък видният колекционер щял да разчита на дарители. Явно мисията на светиня му е да превърне голямо множество вярващи в атеисти.
цитирай
3. myonlink - :)
27.02.2013 20:46
+1 :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543675
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031