Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2013 16:21 - Какво иска Ердоган?
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 5142 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 09.01.2014 13:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

И защо е важно за нас българите да си отговорим на този въпрос?

През последните дни се изписаха доста статии за революцията в Турция, но някакси главният въпрос остана без отговор. Повечето заключения са, че той иска да ислямизира страната, но защо иска да го направи? Ами защото е ислямист. Е, това е.

За нас българите е много важно да разберем процесите, които текат около нас, защото те неминуемо ще ни засегнат в съвсем близко бъдеще.

Идеята на Ердоган и привържениците му се състои накратко казано в следното:

Обществата в Европа, САЩ , Русия  на практика се израждат и разпадат.

Тези процеси не са случайни, а са дирижирани.

Не смятам да се спирам подробно на тази тема, защото в нета има предостатъчно материали по този въпрос .

Населението на Турция се увеличава, докато това в Европа намалява и застарява. Отделно от това, в Европа живеят и няколко милиона емигранти от турски произход, които също представляват един резерв за тази политика.

Само ще вметна, че демографското развитие или упадък на един народ са тясно свързани със състоянието му и са въпрос на приоритети.

Дали да имаш още една кола или още едно дете?

Естествено е, че в такива времена, когато западните общества губят все повече почвата под краката си, един народ, който има демографски и икономически подем ,при който алкохолизма, наркоманията, индивидуализма и разврата са рядко срещани явления / освен в големите градове/, е напълно логично за определен исторически период , да надделее над останалите, разпадащи се общества, в които горепосочените явления са обичайна практика.

Това e. Толкова ли е сложно за разбиране?

Подобна е била и ситуацията в Европа  при османското нашествие през XIV век.

Тук въпроса не е в това, какво човек харесва или не харесва, за кого ще гласува или няма да гласува, дали е толерантен или не, а за обективни природни и обществени закони, най-важният от който гласи – “По-силният е винаги по-прав”.

Много хора мислят, че религията не играе кой знае каква роля в развитието или упадъка на обществото. Това може и да е така, в така наречените християнски държави, за които наистина е много трудно и да се каже, че са християнски, но в ислямският свят нещата стоят по съвсем друг начин.

В религиозно отношение Европа, както и САЩ формално се водят за християнски, но човек трябва да има наистина богато въображение за да повярва в подобно твърдение. По-точно е да се каже, че те са атеистични общества, за които единствените неща, в които може да се каже, че вярват, са материалните придобивки и охолният живот.

Явления като алкохолизъм, наркомания, педофилия, сексуални извращения са практически обичайни явления за тях.

Способността им за съпротива на налаганите им ценности и практики клони към нулата.

Връзките между отделните членове на тези общества са на практика прекъснати.

Повечето от тези общества трудно може и да се нарекат общества, по-точното определение би било съвкупност от инфантилни егоисти.

Демографската ситуация в цяла Европа, както и в Русия може за се определи като катастрофална, до голяма степен и като резултат от горното определение.

За разлика от християнството, при което религията на практика се е откъснала от реалният живот, при исляма подобно разграничение не съществува.

Религията не е само спазване на някакви формалности и ритуали, като сватби и кръщенета, както мислят повечето хора, а е преди всичко начин на мислене и начин на живот.

Условно исляма се дели на два вида – радикален и политически.

Най-общо казано, при първият се цели държавата да се управлява по законите на Шариата  / съвкупност от правови, морални и религиозни норми на исляма, заложени в Корана и Суната/.

При вторият вид държавата е светска, законите са различни от Шариата, има граждански съдилища, но в общи линии се спазват основните норми на исляма - алкохола е забранен или е силно ограничен, наркотиците са абсолютно забранени, парадирането с  някакъв вид различна сексуална ориентация е меко казано забранено и т.н.

Типичен представител на вторият път е политиката провеждана от  Ердоган и тя в общи линии служи като пример и ориентир за доста други ислямски държави и общества.

Един такъв пример е Чечения, в която алкохола и наркотиците са забранени. Всъщност алкохола е разрешен от 8 до 10 ч. сутрин и се предлага само на няколко места в столицата Грозни, като една бира струва около 10лв. Така че чеченците не налитат много на нея:)

И не се вдигат на революция заради този факт.

Прави ми впечатление, че и рекламите на United Colors of Benetton са някакси по-различни от тези в останалите европейски държави. На снимката – реклама в Чечения

image

И в останалите държави

image

image

image

Пречката за пълната му забрана е факта, че Чечения е част от Руската федерация и федералните закони не позволяват това. Интересно защо ли:)

Известно е, че във Федерацията  алкохола и наркотиците се радват на топъл прием от страна на населението. Проституцията също не е необичайно явление.

Реклама в Русия - винаги трезви хамали:)

image

В силен контраст с Федерацията / от която Чечения формално е част / ,  е и това, че там няма старчески и детски домове. Просто  никой  не си изоставя родителите и децата.

Чечения е и единствената република в тази Федерация, в която има демографски растеж.

Президентът Рамзан Кадиров например има осем деца.

Ето и малко снимки от столицата Грозни, която до преди няколко години представляваше една развалина -
englishrussia.com/2013/06/11/trip-to-chechnya/

Аз не мразя руснаците като народ, но просто в момента фактите са такива.

Другата разлика е и силната сплотеност и чувство за общност в чеченското общество.

Един от резултатите от горните сравнения е и парадоксалният донякъде факт, че все повече руснаци започват да приемат исляма и едни от най-радикалните ислямисти в Русия, всъщност са точно руснаци, приели наскоро исляма като своя религия -

lubomir33.blog.bg/politika/2012/10/24/zashto-vse-poveche-rusnaci-priemat-isliama.1013022.

А и не само руснаци. Във Волжка България, наричана сега Република Татарстан, исляма и то по-радикалният му вариант, също е в подем.

След рухването на комунизма и разпадането на Съветският съюз се отвори един огромен идеологически вакум, който се запълва на практика от исляма.

Този процес се заражда още от  80-те години на XX век и затова комунистите неслучайно  вкараха ограничен миротворчески контингент” , как звучи само:) , който да изпълни интернационалният си дълг в Афганистан, като преграда пред надигащият се радикален ислям в тази държава.

Да не забравяме, че в цяла Средна Азия също живее мюсюлманско население, което е основно тюркско като етнос.

В Кавказ също текат подобни процеси. Тоест, полето за разпространение на исляма и влиянието на Турция в тези региони става огромно.

Азeрбейджан
на практика също е един от най-верните сателити на Турция.
Турската държава води една доста последователна политика в това отношение и влиянието и там става съвсем очевидно.

А и не само там. На Балканският полуостров ситуацията е аналогична. Босненските мюсюлмани и албанците са силно протурски настроени и наскоро посрещнаха турските миротворчески сили в Косово и Босна едва ли не като освободители / Виж клипа след краят на постинга /.

Половината от населението на Република Македония също е албанско и тенденцията е то да се увеличава, а останалото да намалява.

В Европа също расте броят на ислямистите. Ето какво се казва в доклада на германското разузнаване за 2012 година:

Салафизмът се разраства изключително бързо, констатира ръководителят на германското разузнаване Ханс-Георг Маасен, който представи на пресконференция доклад на своята агенция за 2012.
Радикалните ислямисти в Германия наброяват 42 550 души през 2012, от тях 4500 са салафити
.

Ще завърша с това, с което започнах.

Ако ние българите, а и останалите европейци”, продължаваме само инфантилно  да наблюдаваме процесите развиващи се около нас, в съвсем скоро време ще ги усетим върху собственият си гръб.






Гласувай:
7



1. syrmaepon - Това означавали, че като съм против ...
12.06.2013 18:29
Това означавали,че като съм против ислямизация трябва да съм за алкохолния,наркотичния и там какъвто друг туризъм има ? Кавказките народи и християнските,традиционно смятат,че е унизително да са пияни постоянно,не че въобще не пият алкохол.При тях има силно доближаване на традициите и шериатските норми,разликите са малко,може би в облеклото на жените.
цитирай
2. lubomir33 - Точно така е
13.06.2013 10:19
анонимен написа:
Понеже не е съвсем ясно и еднозначно, какво се предлага в тази иначе добра публикация, със заключителното предупреждение, затова предлагам и моето гледище:
Описаното сравнение между нравите и бита в ислямските страни, от една страна, и "християнските" - Европа и Америка, от друга, е достатъчно красноречиво. И именно поради значително по-запазените нрави и ценности в мюсулманския свят, и недостатъчната податливост на мюсулманските общества, на Западното (юдейско) разрушително влияние, е и войната срещу мюсулманския свят, - маскирана, като "война срещу тероризма".
Но трябва добре да се знае, особено от мюсюлманите, че тази злодейска, дяволска война, се води, не от християнството, срещу мюсулманите, а от Световното Сатанинско Еврейство, със силите и средствата на традиционно християнските западни държави и народи, вкл. и България!!


Мисля, че повечето хора са наясно по този въпрос.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1382457
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив