Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2013 11:17 - Как да се оправим?
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2216 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 28.10.2013 11:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Едва ли има някаква универсална рецепта за това, но все пак в настоящият момент, когато повечето хора се лутат и се чудят какво да мислят и какво да правят е хубаво и полезно да видим какво казва по този въпрос Атанас Буров, човек с богат опит в политиката, банките и бизнеса.

Днес навсякъде по медиите се говори само за нов изборен кодекс, Харта 2013, нова Конституция и не знам си какви още чудеса, но малко са хората, които се замислят над най-важният въпрос - а именно, какви хора ще трябва да превъплащават думите в дела и наистина ли демокрацията е най-добрата политическа система измислена от хората, според "гениалното" прозрение на Чърчил.

Според моeто скромно мнение демократичната система съвсем не благоприятства или направо казано изключва появяването  на силни лидери, които да изведат страната от безизходицата, в която е изпаднала и по този начин се самоунищожава като политическа система.

Та дори и да се появи отнякъде такъв силен лидер, той веднага ще бъде обявен за диктатор и всички медии и цялата "демократична" общност ще скочат срещу него.

Нещо подобно на това, което стана
в Турция, с Ердоган.

А горните фантасмагории с нови кодекси, харти и какво ли още не, се натрапват на хората само с една единствена цел - да се отклони вниманието им от съществените въпроси и "да се изпусне парата".


Имайте впредвид, че така наречената олигархия се е окопала доста здраво и няма да пусне властта просто ей така.

Това са едни стари, изпечени мошенници, които въобще не се впечатляват от протести на усмихнати, красиви, умни и още не знам какви си, положително настроени хора, колкото и да се прехласват медиите по тях.

Реалностите в живота, бизнеса и политиката са доста по-сурови и няма да се променят съществено от едни протести приличащи по-скоро на хепанинг.

И както казва Буров - За тази работа трябват
"Сурови мъже, с тежки юмруци".

И така нека му дадем думата:

"Всеки, който не поглежда към политиката е добър за политиците. Всеки, който поглежда към паницата им е вреден за тях. И те го убиват. През септември 1923 година вие, комунистите, погледнахте към нашата паница и ние ви стоварихме един в мутрата, да не си навирате гагите там. Сега ние погледнахме към вашата паница и вие ни друснахте по един в мордата, да не поглеждаме там. И с право. Никой не обича да му гледат в гащите, в полата и паницата".

"Светът се управлява открай време или със сурова
диктатура или с демагогска демокрация.
Няма демокрация, където няма пари.

Няма демокрация, където няма колонии. Няма демокрация, където няма да ти тече отвън, от чужди джобове и каси. Англия и Франция се перчеха с демокрация, защото имаха колонии. Германия също се перчеше с демокрация до 1914 година, докато имаше колонии.

В парламента, в Райхстага, в Берлин, аз съм виждал да заседават социалисти и юнкери от Прусия. Август Бебел пееше там... Но след това песента му секна. Избиха хората му. Защо? Защото колониите не носят вече нищо. И се мина към диктатурата.

Защо в България никога не е имало демокрация? Защото никога не сме имали помощи от никъде. Без пари и колонии няма демокрация. Това са тъжни неща, но са истина.

Англия ще загуби силата си тогава, когато загуби колониите си".

"Света го движат не политиците, а парите. Политиците са били само щурманите на параходите. Параход без платна, без вятьр, без пара, без бензин не върви. Това са парите. Параход без шанс също не върви. Извие се ураган, потопи го и край.
Трябва съчетание на ума, на шанса и на парите".

"Нито един русенец не е допуснат да стане водач на нацията, какъвто за съжаление осем-девет години беше Стамболов. - Защо? - Политиката има свои закони, казах вече. Тя не търпи интелигентните на трона си. Тя иска полуинтелигентни. Полудипломати, полуполитици.

Тя иска сурови мъже, с тежки юмруци".

"Бо­гатият човек търпи съседните нему партии и партийки, за да ба­лансира с тях като жонгльора. И ако си въобразявате, че ще станете силни и властни без пари, дупе ви лъже".

"- Нали казахте, че народът трудно се поддава на възпитание, как ще се възпита?

- Само с лични примери. Когато начело на армията стоят храбри, честни и знаещи офицери. Когато в училищата препода­ват честни и знаещи учители, когато в селата се сее земеделска просвета от добри и честни агрономи".

"Големият политик се проявяла само в бурни години и бурни времена. Войната е бурно време. Световните политици се показват именно тогава. За мене Хитлер е гений. Зъл гений, но гений. Защото той създаде от нищото нещо, създаде един култ, една империя, една армия и раздруса устоите на света и световната политика.
След сто години историците ще му признаят много заслуги. И ще забравят онова, което той е сторил като зло. Защото хората имат къса памет".

Може да изтеглите цялата книга в pdf формат от
www.mediafire.com/

 

 





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1383303
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив