Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2013 17:13 - Писмо до Станишев за Гергов
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 6966 Коментари: 5 Гласове:
17

Последна промяна: 07.07.2013 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


                                                                            До

                                                       Сегрей Дмитриевич Станишев –

                                                               Председател на НС на БСП ;

                                                                                  Президент на ПЕС

 

            Другарю Станишев,

Ние, протестиращи пловдивски граждани ви призоваваме да озаптите  Георги Тодоров Гергов – Председател на ГС и ОблС на БСП-Пловдив; член на НС на БСП; член на Съвета по зелена икономика, околна среда и климатични промени към НС на БСП, особено що се отнася до неговите публични изявления и прояви и го призовете да се извини на гражданите, които безпардонно обиди.

Др. Станишев,

На 1 юли 2013 г. всички регионални и национални медии в страната разпространиха следното изявление на др. Гергов, направено по адрес на протестиращите граждани в  гр. Пловдив: „Някой финансира протестите, но паричките му ще свършат. Няма да коментирам така наречените протести в Пловдив, но само като видите кои са отпред – едни без зъби, други отявлени алкохолици, трети дърти седесари… Венцислав Каймаканов беше хубаво да е подкрепен от мен, но не е подкрепен. Но дори и да беше, пак Христо Марков и още 15 глупаци щяха да висят там и да скандират.” Това е, др. Станишев, мисловният полет на видния олигарх – социалист, с който за пореден път доказва, че логичното  мислене съвсем не е силната му страна! Очевидно визира самия себе си, защото:

1.      Възшествието на др. Гергов към висините на олигархичната стълбица започна по времето на Агенцията за чуждестранна помощ, от която той получи като директор на свинекомплекса в с. Маноле 10 000 000 лв. /Договор от 10.04.1992 г./ и още 23 334 737 лв. /Балансова сметка 489 от 31.12.1992 г. на АЧП/. От тези си задължения към държавата др. Гергов и до днес не е върнал и 1 лев./Ревизионен акт на ДФК № 37 и 38/09.03.1993 г./ След това др. Гергов скорострелно се трансформира от свинегледач във фуражен бос, но забрави да върне парите от американската царевица на АЧП и СКЦ.

2.      В следващите години др. Гергов се превърна във върл симпатизант на СДС и Иван Костов. Прохождащият олигарх успя да гарнира фасадната си подкрепа с щедри „придобивки” в личния си патримониум – множество хотели, комплекс „Пълдин”, „Стария Пловдив”, „Слънчев ден”, че дори и ЦУМ. В края на синьото управление др. Гергов изповяда: „Аз и СДС сме едно цяло, с БСП е свършено!”/в.”Марица” от 19.10.2000 г./ Тази вярност олигарха потвърждава с парични трансфери, разнасяни с найлонови торбички из политическите централи и безкрайни трапези и веселби на разнородни политически лидери и членове на личната му масонска ложа „Слънце-Ориент”. Др. Станишев, изпращаме ви факсимиле от Касовата книга на СДС-Пловдив като малко доказателство за широките олигархични пръсти на настоящия ваш лидер – от ПКО 32/23.04.2001 и ПКО/24.04.2001 г. е видно, че той е дарил на СДС сумата от 30 000 лв. за „текущи нужди”.  За два дни! Питаме се „Кой е дърт седесар?” – ние протестиращите срещу коалицията БСП, ДПС и Атака или др. Георги Т. Гергов, който вече е и руски гражданин!?

3.      Разноцветният политически поход на олигарха Гергов продължи и през следващите години. Бързо се прехвърли към новите управляващи от НДСВ и преди местните избори преди години бе лансиран като техен кандидат за кмет на Пловдив от финансовия министър Милен Велчев. От името на НДСВ, разбира се.

4.      С помощта на кмета на Пловдив Иван Чомаков, групите на СДС, БСП, ДПС, ВМРО и НДСВ в ОбС-Пловдив през 2006 г. започна инвазията на фамилия Гергови за придобиване на Пловдивския международен панаир – емблема на града от създаването му в края на 19 век.  - /Решение на ОбС № 177/15.06.2006 г.; № 364/12.10.2006 г./ Впрочем, Вие сте чудесно запознат с тази „далавера на века”, защото за нея помогнаха/или бяха спонсорирани/ Вашите министри Румен Овчаров и Корнелия Нинова – председател на СД на „Международен панаир – Пловдив” – Решение РД – 21-325/18.12.2006 г. и следващите. Чрез апортни вноски на принципа „ниски оценки на общинските имоти и свръхвисоки за имотите на др. Гергов” държавата и общината за две седмици подариха панаира на Вашия другар Гергов. „Подариха”, защото за тази сделка нито държавата, нито община Пловдив не получиха и 1 лев. За дивиденти да не говорим. Разследващите полицаи, позволили си да разкажат пред медиите за измамата на века са светкавично отстранени от системата и започват безкрайните празници на олигарха.

5.      За веселбите, пищните трапези, разгулните тържества, озвучени от чалга-звезди като Ивана, ловните излети, организирани от др. Гергов може да попитате Вашия другар Георги Седефчов Първанов – танцувален партньор на герговата съпруга Величка. Той ще ви даде обилна информация като водещ тамада на празненствата. Особено за 50-годишния юбилей на олигарха в края на 2006 г., за който още се говори в Пловдив и събрал почти целия политически, юридически и полицейски естаблишмът в страната в чест на олигарха от с. Нивянин, Врачанско.

Др. Станишев, само бегло нахвърляхме пътя на др. Гергов към висините на олигархията в страната. Правим го, за да ви попитаме – имате ли нужда от подобни водачи на партията си?! Нали сте силно „социална” партия?! Но и да ви напомним, че за личности като др. Гергов, изразил по безпрецедентен начин отношението си към мирно протестиращи български граждани няма нищо мило и свято,няма срам, няма чест и достойнство, няма баща и майка, няма дясно и ляво, няма тебе, няма мене/по Г. Брегович/, а само пари и лични интереси в непомерен размер. Диаболичният герой  Гергов, както неколкократно се е изразявал „Всичко продавам и има цена”. И нищо чудно да продаде и партията си, др. Станишев. Вашата партия, което всъщност ще е за доброто на българския народ. В страната, др. Станишев, тлее огън, който може лесно да бъде разпален от изявления като на този самозабравил се олигарх. И в него ще изгорим всички, но Вие няма да сте победители, бъдете уверени в това!

Др. Станишев, напоследък става обществено модерно да се извинявате за допуснати грешки и искрено се надяваме, че ще накарате видния социалист Георги Т. Гергов да се извини на обидените от него пловдивски граждани, ако мислите, че толкова се нуждаете от видната му персона! Нали все пак сте лидер на европейска социалистическа партия!?

Остава да го докажете…

 

Прилагаме:

1.      Факсимиле от касова книга на СДС-Пловдив

2.      Части от Досие № ПВ0071 на Център за стратегически анализи

 5 юли 2013 г.

Гр. Пловдив

                                                           За протестиращите пловдивчани:
Христо Марков
Стефана Йорданова
Георги В. Димитров
Делчо Златанов
Едвард Каптарян
Петър Ничев
Димитринка Методиева и още  35 пловдивчани, които мразят БСП, ДПС и Атака безплатно


image





Гласувай:
17


Вълнообразно


1. josarian - Червените свине разбират само от сап във врата.
07.07.2013 18:04
Приказките вече са излишни!
цитирай
2. kbalenciaga - toross, изглежаш умен човек
07.07.2013 20:57

Но защо се връзваш на номерата и податките на Червените олигарси?!

"За протестиращите пловдивчани:
Христо Марков
Стефана Йорданова
Георги В. Димитров
Делчо Златанов
Едвард Каптарян
Петър Ничев
Димитринка Методиева и още 35 пловдивчани, които мразят БСП, ДПС и Атака безплатно"

Не разбирате ли, че така афишираната и скандирана омраза настройва хората едни срещу други???
"Разделяй и владей"
цитирай
3. apostapostoloff - Пуснете Мара Миса
08.07.2013 14:07
да му изцеди лимоните и на бърза ръка ще му видите сметката. Че нещо на развратник ми мяза този тарикат...
цитирай
4. energywatch - Какво повече да добавиш, към
08.07.2013 14:42
изнесените факти!

И такива герговци има във всички партии!

( Как може да се види (публикува) това досие на Центъра за стратегически анализи?)
цитирай
5. atanasio - Станишев трябва да обясни за ошф...
24.07.2013 14:03
Станишев трябва да обясни за ошфорките на жена му
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542590
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031