Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2013 12:38 - ДОСТЪП ДО ПАРЛАМЕНТА ЗА БЛОГА МИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 8205 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

 

 ЖУРНАЛИСТИКА ЛИ Е БЛОГЪРСТВОТО?

След създаване на интернет, информационните потоци са съвсем различни. Както радиото в началото на 20 век прави революция в информационните потоци и публицистиката, така през 30-те години това прави телевизията.
Сега този процес продължава. Интернет чрез сайтовете и блоговете навлезе мощно в новинарството и публицистиката, в литературата и разследващата журналистика. Едва ли има човек с компютър, който да не влиза ежедневно в любимите си сайтове и блогове. Дори реномирани вестници и списания преминаха изцяло в интернет пространството, отказвайки се от хартиен носител.
Това, естествено, променя изцяло медийната среда и е необходимо блогъри, които са с доказана публика, тематично да получат достъп до държавните институции, за да могат да отбелязват работата им и да анализират добрите и лошите страни на държавната администрация, законодателството и съдебната система. Това предполага получаване на акредитация. Допускам, че не е далеч времето, когато отделни блогъри ще се обединят и ще направят общ сайт или блог. Самият аз съм пускал материали и на мои колеги, когато съм преценил, че имат информационни, научни или публицистични качества. Ще го правя и в бъдеще.
|Поради тази причина пуснах заявление до пресцентъра на НС. Подобни заявления ще пусна до всички административни, съдебни и законодателни институции.
Не си правя илюзии, че ще получа веднага акредитация. Отсега мога да ви кажа как ще шикалкавят пресцентровете и ръководствата на институциите. Те ще се опитат да ме убедят, че блогърството не е журналистика или публицистика. Освен това блогърите са много. В правилниците и наредбите няма и дума за акредитация на блогъри.
Но това са смехотворни и лесно оборими аргументи и съм убеден, че административният съд ще излезе с правилно решение, в което блогърството ще бъде признато за журналистика и публицистика. Най-добре ще бъде ръководствата на институциите да променят незабавно наредбите и правилниците на институциите и да предоставят възможност за акредитация на блогъри, които пишат по определени теми. 
Знам, че няма да го направят доброволни и веднага, но това означава, че след това ще го направят принудително и ще загубят доверието на гражданите.
Бас държа!

 

 

ДО ДИРЕКТОРА НА ПРЕСЦЕНТЪРА

НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

СОФИЯ

 

З   А   Я   В   Л   Е   Н   И   Е

 

От Николай Ганчев Колев-Босия, София, ж.к. Борово, бл. 231, ап. 39, тел. 0888 408 623

 

ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

 От 2 г. 6 м. имам собствен блог. През това време имам до момента 1 млн. 300 хил. прочита. В момента ежедневно ме четат между 2 и 4 хил. човека, което може да се провери много лесно. Голяма част от статиите ми са свързани с работата на Народното събрание, вкл. съм предложил идеи за законопроекти.

Тъй като информацията, която получавам за работата на Народното събрание е индиректна, се налага да потърся пряк достъп до парламента. Поради тази причина искам да получа постоянна акредитация от пресцентъра, за да мога да разширя и ускоря информацията си за работата на Народното събрание и да я направя по-точна.

Можете да проверите блога ми. Той е следния:

bosia, blog.bg.

 20.08.2013 г.

София                                                                                    Подпис:

 





Гласувай:
14



1. rustocks - Кольо, ще се правят на боси, ама не им ...
20.08.2013 12:46
Кольо, ще се правят на боси, ама не им отива с дебели социално и здравно неусигурени заплати!
цитирай
2. chavdar01 - ПРЕДЛОЖЕНИЕТО Е ДОСТА ИНТЕРЕСНО!
20.08.2013 16:14
И СЪВСЕМ РЕАЛНО!!!
цитирай
3. анонимен - Понеже живеем в "модерна европейска" България
20.08.2013 19:50
и "се ползваме безпрекословно" с конституционните си права, от сега с прискърбие мога да кажа, че ще е по-лесно да се изкачиш до х. Алеко на ръце, отколкото да получиш акредитация.
Защото "селянчетата" в пресцентъра са предупредени да не дават "рога на бодлива крава" в името на спокойствието на сега ваканцуващите и техните господари !
цитирай
4. batimetriq - ЩЕ СТАНЕ, СЛЕД КАТО ОПИТОМИМ ЦЕРБЕРИТЕ
21.08.2013 10:50
Ще стане със сигурност не сто, а един милион процента, когато всичко здраво, българско и родолюбиво запретне ръкави и направи така, че още есента ГД"Освобождение" да има изградени структури във всички градове и членска маса 500 хил. или един милион човека, дори и повече. Когато ще може да привлече всякакви експерти и да излъчи 50-70-100 депутати. Тогава, това ще стане, както и хиляди други неща. Тогава и Брюксел ще ни помага с готовност. А сега, за съжаление, пред нас има крепостни стени, а на вратите зорко бдят безброй цербери, церберчета и церберченца с остри зъби. На чиповете им е записано да ни хапят безмилостно и да не ни пускат. Затова, да не губим и един ден, а да се възползваме от това голямо предимство - членството ни в Европейския съюз, да се възползваме и от конюктурата в страната ни и бързо да изградим структурите и направим организацията реална сила, с която да се съобразяват у нас и в чужбина. Предстои ни да направим решаващата стъпка и да дадем началото на истинския старт, в най-новата ни история, за изправянето, а след това и възхода на полуомъртвеното ни скъпо Отечество. Нека спокойно и разумно, без излишни емоции и противопоставяне, да изградим структурите на организацията. Нека нашето знаме да бъдат истината и човечността.
цитирай
5. kbalenciaga - босия каква е тази малоумна простотия, която инициираш?!
22.08.2013 11:55
Вече на сто процента се доказваш като абсолютен слуга на Червените олигарси!

"Не си правя илюзии, че ще получа веднага акредитация. Отсега мога да ви кажа как ще шикалкавят пресцентровете и ръководствата на институциите. Те ще се опитат да ме убедят, че блогърството не е журналистика или публицистика. Освен това блогърите са много. В правилниците и наредбите няма и дума за акредитация на блогъри."

Това ли ти нареждат от горе да направиш.
Това ли е целта, всички блогъри, всеки който има блог и пише в него да се приеме по закон като журналист???
И така да може да бъде много лесно осъден???
Например, напише някой в блога си Боко Тиквата, и като се приеме закон, че блогърите вече са равняват на журналисти, да бъде осъден!?

Това ли ти е целта бе КЛОУН???

ПП. ПИСНА МИ ВЕЧЕ!
От това мълчание на интелигентните хора към подобни простотии!
Докога само ще четете?!
Разберете най накрая, не може вечно така да мълчите!
Колкото повече мълчите, толкова повече ЩЕ ВИ МАЧКАТ И ТЪПЧАТ!!!
Това ясно ли ви е???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735752
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031