Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2013 11:50 - Година и половина зад решетките без обвинение!
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 1853 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 28.10.2013 11:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Предаването “На светло“ с Люба Кулезич, което хвърля светлина върху случая с тримата български националисти, които вече година и четири месеца гният зад решетките без вина и обвинение.

През юни миналата година пред офиса на  партия Евророма в Сандански избухна бомба и месец след това от тежките рани в болницата почина 59-годишния Малин Илиев. 

За взрива веднага са задържани четирима местни младежи-футболни фенове, като в последствие един от тях – Стоян Ставрев, е освободен под гаранция. 

Останалите - Николай Йовев,  Васил Георгиев и Александър Ангов, вече година и пет месеца са в ареста. През това време се сменят няколко работни обвинения, сред които унищожаване на сграда и умишлено убийство, а мотивът е престъпление от омраза. 

Обвинителен акт срещу момчетата и до момента няма, а от прокуратурата в Благоевград отказват всякаква информация по случая. 

Близки и приятели на арестантите са категорични, че те са невинни и нямат нищо общо с взрива. Всеки един от младежите има желязно алиби. 

Разследващите като че ли пропускат този факт, защото свидетелите, които искат да го потвърдят, не са разпитани. 

Близките на задържаните са на мнение, че има много пропуски в разследването, а адвокатите им смятат, че няма годни доказателства, които да ги уличат в престъпление. Николай, Васил и Александър в момента са в Бобовдолския затвор.

play.novatv.bg/play/329683

image



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1383830
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив