Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2014 11:33 - Репресии срещу Луковмарш още в началото на кампанията!
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 1811 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 09.01.2014 11:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Всяка година представители на БСП, различни соросоидни НПО-та, ционистки организации и обикновени крайно леви лумпени надигат вой до небесата с настояване Луковмарш (честване в памет на ген. Христо Луков – герой от Първата световна война, министър на войната и водач на СБНЛ) да бъде забранен. Събитието, превърнало се в знаково и обединително за българските родолюбци явно сериозно им бърка сметките.

Изброените по-горе анти-български организации и организацийки в пристъпите си на ярост натискат всевъзможни лостове на влияние над държавните институции за да предизвикат вълна от репресии.
Резултатът обикновено е опит за оказване на натиск от страна на институциите над организаторите и участниците. Явно новото тази година е, че репресиите започват още с началото на кампанията.

Младежите от Български национален съюз, които са организатори на проявата, вече поставиха началото на ежегодната информационна кампания, предшестваща самият Луковмарш. Тя бе открита на 6-и януари в София с церемония в чест на ген. Христо Луков, поетът революционер Христо Ботев (двамата герои са родени на тази дата) и големият анти-комунист Илия Минев (починал на този ден).

Следващото събитие в програмата е „Вечер на герои – личността на ген. Луков и приемствеността между националните герои“. Специален гост-лектор на проявата е историкът професор Никола Алтънков. Той е автор на книгата „Нарекоха ги фашисти“ – един труд изчистващ от комунистически клевети името на българските националистически организации, съществували преди 9.ІХ. 1944 г.

Тази лекция трябваше да се състои в Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. От БНС обаче съобщават, че предварително уговорената зала им е била отказана. Официално – от СОСЗР отказват по предлог, че събитието може да бъде интерпретирано като политическо, а организацията твърдо не иска да се ангажира с каквито и да било политически пристрастия.

Неофициално обаче, от друг източник, постъпва информация, че определена държавна служба оказва натиск за да не се състои подобна проява. Явно политическата полиция в България никога не е преставала да действа. Това е втора зала, отказана за събитието.

Залата на Славянските дружества, където две години подред е започвала кампанията за Луковмарш също е била отказана под безумен предлог – била плътно ангажирана по цял ден до края на месеца. Видимо силно притесненият председател, многократно извинявайки се, помолил националистите да потърсят друго място тази година. Хората от службите, оказващи натиск описвали героят от Първата световна война – ген. Луков, като “фашистки главорез” (долнопробна пропагандна болшевишка лъжа – Луков е проливал кръв единствено на фронта, бранейки България). Те правели и намеци, че организаторите явно са същите.

От БНС съобщават, че подобно нещо не се случва за пръв път. През 2012 г., когато организирали конференцията с националисти от цяла Европа, предшестваща Луковмарш е имало същия проблем. Тогава две министерства – на вътрешните работи и на културата, направили всичко по силите си за да бъде отказан достъп до зали за меропиятието.

Въпреки това – конференцията се състояла. Националистите обещават, че и лекцията за ген. Луков ще се състои. От съображения за сигурност обаче, новото място ще бъде съобщено в петък на сайта www.lukovmarsh.info



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1384091
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив