Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2014 11:15 - ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯТ ХИТЛЕР!
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2907 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 19.05.2014 13:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Наближи ли датата за провеждането на Луковмарш, комунистите и техните наследници, маскирали се зад най-различни маски,  започват да надават вой срещу провеждането му и да притискат Столична община и кметът на София да го забрани.

Основното им възражение срещу почитането на паметта на ген.Луков, е че той е бил активен поддръжник на Третият Райх и едва ли не фашист.
Първо искам да уточня, че фашизъм като политическа система е имало само в Италия, в Германия по времето на Хитлер системата се нарича националсоциализъм.

Самият генерал Луков многократно е заявявал, че "България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси."


Интересна е обаче позицията на самата Комунистическа партия по отношение на Третият Райх по това време и особено след като на 23 август 1939г.,съветският външен министър Молотов и германският му колега Рибентроп подписват в Москва "Пакта за ненападение между СССР и Германия", придружен от секретен протокол за подялба на Европа.

Ето един откъс от книгата
на старият комунист Върбан Ангелов „Неизвестни страници от миналото".  

"В партията се внесе голям смут. След и по повод сключването на договора за ненападение между СССР и Хитлеристка Германия в 1939 г. вътрешното ръководство на БКП поведе пропаганда за влизането на България в Тристранния пакт: Германия, Италия и Япония.

От името на партията Централният Комитет издаваше позиви, хвърчащи листове, а и писания по стените на зданията, в които се подканяше правителството да вмъкне страната в Тристранния пакт.

През юни или юли 1940 г. ни привикаха около 28 наши другари в Дирекция на полицията и един от важните - Павлов или Гешев - ни упрекна, че агитираме да влезем във войната:

- Ние знаем много добре, че вашата партия агитира за влизането ни във война на страната на Пакта, правителството обаче е решено да пази неутралитет, то е против влизането ни във войната и като ви предупреждаваме да престанете с тая вредна, противонародна агитация, предупреждаваме Ви, че ще вземем строги мерки срещу вас...

След около една седмица бяхме арестувани и отправени по различни села много наши другари. На гарата видях Трайчо Костов, когото тоже откарваха някъде. Аз бях изпратен в с. Сини вир (турското му име Синебир), Новопазарско. В съседно село бе интерниран Никола Петков, а в друго - Антон Югов." 

Ето какво пише в своите „Спомени" царица Йоанна:

"Белези на съветско-немско приятелство имаше непрекъснато. Съветските танкери прекосяваха Черно море, за да разтоварят суровината, предназначена за Германия, в пристанищата на Варна и Бургас. Върху вагоните-цистерни работниците, разтоварващи петрола, пишеха с големи букви:
 
 

ДА ЖИВЕЕ БОРБАТА НА НЕМСКИТЕ ДРУГАРИ! 

 

ДА ЖИВЕЕ БРАTCTBOTO НА СЪВЕТСКИЯ И НЕМСКИЯ НАРОД! 

 

ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯТ ХИТЛЕР!"


Край на цитата

А сега да видим, кой е защитавал другарят Хитлер:)





Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. schumpov - Партията е права, когато съгреши ...
31.01.2014 12:50
Партията е права , когато съгреши дори. Такова е било времето. Правилната партиина линия и до ден днешен не е изкривявана- срещу България и българския народ / сега хора/ в служба на КПСС.
цитирай
2. kordon - от kordon до lubomir33
01.02.2014 11:47
Много добър постинг и страхотно попадение! Ясно се вижда, че комунистите следват не националните интереси, а тези на Съветския съюз, което е чисто предателство. Ще си позволя да публикувам този материал с Ваше позволение в моя блог. Надявам се да нямате нищо против.
Виктор Кордон
цитирай
3. lubomir33 - Отговор
03.02.2014 09:24
Няма проблеми, нека повече хора разберат истината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378064
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив