Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2014 17:53 - Путин и Ердоган
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 5181 Коментари: 8 Гласове:
2

Последна промяна: 02.04.2014 11:53


Приликите в политиките водени от тези двама лидери някакси се набиват на очи.

 Ще изброя няколко пункта, по които според мен, те си приличат:

Първо и Путин и Ердоган показаха, че не е задължително да се съобразяваш със Съединените щати, за да оцелееш в международната политическа и икономическа игра.

Войните, които Русия води през последните години, в Грузия през 2008 и сегашната в Украйна, всъщност не са войни толкова срещу тези две държави, колкото срещу САЩ и Новият световен ред, които те се опитват да наложат.
За никого не е тайна, че Грузия беше насърчавана и  подтиквана от задокеанските си покровители да нападне Южна Осетия, след което последва почти незабавният руски отговор, завършил след няколко дена.

Днешните лидери на свободна и демократична Украйна – Яценюк,Тягнибок, Тимошенко, Кличко  и други са всъщност типични американски протежета, повечето от еврейски произход.

Десният сектор е изтласкан в периферията, или в момента се изтласква там, но така или иначе тази организация служи повече (волно или неволно) на руската пропаганда, която плаши руснаците с нея.

Ясно е, че никой няма да и даде да играе някаква по-сериозна роля в бъдещият политически живот на Украйна.

Така че, сегашният конфликт или криза всъщност е не толкова между Русия и Украйна, а по-скоро между Русия и САЩ и от развитието му ще зависи до голяма степен и пренареждането на позициите в международната политика.

Тук не става въпрос само за някаква територия, а за това коя държава или по-точно кои държави, ще са определящите фактори в световната политика във бъдеще време.

Путин и Ердоган разбиват и един друг либерален мит, че икономически успех може да се постигне само при либерален модел на икономиката (по американски образец), всичко останало води само до упадък.

Фактите обаче говорят точно обратното - за периода на управление на Ердоган от 2002г., турската икономика нарастна над пет пъти и в момента брутният и вътрешен продукт /БВП/ надхвърля един трилион долара (по данни на ЦРУ)

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/tu.html

Положението с руската икономика е подобно. От БВП 260 милиарда долара през 2000г., когато Путин замени алкохолика Елцин на поста президент на РФ, в момента той надхвърля 2,5 трилиона долара, тоест ръст от близо 10 пъти за 14 години

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/rs.html.

Както се казва, когато фактите говорят и боговете мълчат.

Вярно е , че голяма част от руският брутен вътрешен продукт се формира от износа на горива, но през последните години се забелязва и диверсификация на икономиката, а и цената на петрола не е скочила 10 пъти оттогава, така че, този ръст да се обясни само с това покачване.

Нараства и жизненият стандарт на населението.

И Турция и Русия очаквайки натиска върху тях от страна на САЩ, заради разбиването на еднополюсният им модел на доминация, съвсем правилно вложиха и доста пари и усилия за модернизиране на въоръжените си сили.

Така че да елиминират поне пряката военна опасност при откъсването си от орбитата на залязващият глобален лидер САЩ.

По този начин те дават един доста заразителен пример и на по-малките държави, че не е толкова страшно, ако решиш да скъсаш с либерализма и космополитизма.

Интересен факт, е че в момента, в който и  Русия и  Турция се управляват от диктатори ( по американските стандарти), отношенията между тези две държави са всъщност отлични и между тях няма някакво кой знае какво напрежение.

Даже се разбират доста добре и икономическите отношения са на доста добро ниво.

Русия е вторият основен търговско - икономически партньор на Турция.

Наскоро беше подписан и договора за изграждане на руска атомна централа (АЕЦ), в окръг Мерсин в Турция, а след това се предвижда и втора, финансирана изцяло от руската компания "Росатом".

image

Руският президент беше един от малкото световни лидери, който поздрави турският си колега за победата на неговата партия на местните избори.

Очевидно е, че и Путин и Ердоган имат много повече проблеми с най-демократичната държава на света САЩ, а не толкова помежду си.

И двамата лидери явно осъзнаха, че ако следват съветите на

задокеанският си
"партньор", ще докарат държавите си до пълна катастрофа.

И може би и затова се радват на солидна подкрепа и одобрение от страна на избирателите си.

И Путин и Ердоган залагат  на религията ( съответно православие и ислям)  като на един обединяващ фактор, които е в противовес на западният атеизъм или сатанизъм , в зависимост от интерпретациите.

За нормалното развитие на една държава и за демографският и растеж, ако щете, е необходимо хората да имат някакви морални и нравствени ориентири и приоритети.

Дали да имаш още една кола или още едно дете и кое е по-важно кариерата и моловете или децата.

За либералният Запад избора естествено са парите и кариерата, а за всички останали въпроси, били те за педофилията, или хомосекуализма, или дендрофилията,  някакси ще се споразумеем, или казано по по-модерен начин, ще постигнем консенсус.
Резултатите в демографският "растеж", са съвсем закономерни.

На нас Бог не ни е необходим, ние можем и без него, или пък сме по-силни от него.

По същият начин мислеха и продължават да мислят и комунистите допреди 20 години, само че комунизма като политическа система, отдавна отиде в историята, а религиите не само че не изчезнаха, но напротив се радват на ренесанс в доста държави.

В Турция партията на Ердоган /ПСР/, която се определя като ислямистка, постигна поредният си успех на местните избори, печелейки 48% от гласовете на избирателите, въпреки всичките усилия на задокеанските им приятели да го дискредитират.

Очевидно е, че на САЩ и другите западни либерали са им изгодни слаби и послушни кукли на конци”, които да нямат собствено мнение и да отстояват своите интереси и позиции.

Пример за това са  европейските "лидери", които ако ги погледнете, освен едни мишоци и хомосексуалисти, друго няма да видите.

Затова американците държат толкова много на либерализма и така наречената демокрация”, защото те не създават лидери, а мишки.

Затова и когато в някоя държава се появи силен лидер те се стремят с всички сили да го дискредитират и свалят от власт, а когато манипулациите не помагат, тогава се пристъпва и към физическото му отстраняване, ако това е възможно, разбира се.

Друг любим номер на хамериканците е обвиненията в корупция, все едно че това явление се е появило съвсем наскоро и вирее само в Турция и Русия, а  в другите държави почти не се среща.

Корупция в Русия и Турция и не само там е имало винаги и най-вероятно и ще продължи да има, въпроса е в това, в кой момент да се настъпи педала и да се вдигне вой по медиите, с определена цел, разбира се.

Само че, на мен ми се струва, че този път с Путин и Ердоган, американците удариха на камък и този факт ще сложи краят или началото на краят им като световен жандарм.

 

 

 

 




Гласувай:
2



1. syrmaepon - Наложеното панедение на Русия са се ...
01.04.2014 14:18
Наложеното поведение на Русия са се отбранява едва ли е повод за радост, особено като се има предвид претенцията за световна сила. За разлика от Турция. Освен това анализът на икономиките само по показателя растеж е доста условно. Руската икономика се базира на ресурси и честно казано не виждам стратегия в нея . А турски стоки от всякакъв характер, битова техника и прочие заливат и нашия пазар. Къде са руските такива ? За съжаление Ердоган може да се похвали с успехи, но Русия и Путин - едва ли.
цитирай
2. lubomir33 - Не вярвай на глупостите, че Русия разчита само на горивата
01.04.2014 14:43
Гледай това

https://www.youtube.com/watch?v=Oot4swDe6To

https://www.youtube.com/watch?v=96fWyMGkT64

А иначе дрешки и легени може да прави всеки
цитирай
3. syrmaepon - Дя, де забравих за оръжията. . . )))) ...
02.04.2014 11:13
Дя, де забравих за оръжията...)))) Е и? С кого ще воюва по този начин. Хората превземат света икономически и технологимески. Сега ако ми подскажеш едно голямо изобретение от световен мащаб, което да промени стила на живот на милиони хора и да е измислено и произведено в Русия ще кажа браво! На нас поне ни остава утехата, че Джон Атанасов има български произход. Но работи и изобретява в Америка нали ?
Не ме разбирай погрешно - не съм фен голям на Щатите и техния упадък ще дойде. Но към фактите и диагнозата трябва да сме честни...
цитирай
4. lubomir33 - Отговор
02.04.2014 11:43
Много хора не разбират простият факт, че всъщност най-съвременните технологии се изобретяват и прилагат първо във военното производство.
Чак след това се допускат за цивилна употреба.
Един такъв пример е Интернет, който възниква първоначално като вътрешна мрежа на Пентагона.
цитирай
5. syrmaepon - Това хубаво, но. . . . пак е Пентаг...
03.04.2014 14:08
Това хубаво, но.... пак е Пентагона. Де е Русия ?
цитирай
6. syrmaepon - Хайде от мен да мине ))))))
03.04.2014 14:26
Комментируя запуск новой сети, Николай Никифоров, Министр связи и массовых коммуникаций Российской Федерации, отмечает: «Мы ведем системную работу по оптимизации нормативно-правовой базы для успешного и эффективного внедрения в нашей стране самых современных технологий связи. Мы задержались с развитием сетей третьего поколения, но уже следующее, четвертое поколение в России ставит мировые рекорды. Россия первой запустила сеть, 4G LTE Advanced, провела первую Олимпиаду, где были доступны сети 4G LTE, и вот теперь у нас стартует самая быстрая в мире коммерческая сеть 4G LTE Advanced с возможностью передачи данных на скоростях 300 мегабит в секунду».

http://gmichailov.livejournal.com/585344.html
цитирай
7. lubomir33 - В клипчето за създаване на самолета Т- 50
03.04.2014 15:05
Ясно е показано какви технологии се използват. Повечето от тях намират и цивилно или гражданско приложение.
цитирай
8. demograph - Диктаторите винаги се съюзяват, след което се сбиват помежду си.
24.04.2014 11:13
Справка Сталин - Хитлер. В анализа има доста истина. Ако добавим набъбваща полша + централно-европейските страни и Япония с това и националистическо правителство, излиза че Фридман ще излезе прав - навлизаме във фаза на Студена война. Запада, САЩ и Китай срещу агресивни регионални сили водени от фашизоидни диктатори. Лошо му се пише на света. Дано няма глобална война, а само технологични военни сблъсъци..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377929
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив