Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2014 20:20 - Ще има ли санкции срещу Турция, заради окупацията на Северен Кипър?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1046 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 24.04.2014 23:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес си размишлявах по моя си начин. Прилагах еднаквите аршини и нещо не ми се върза американската позиция. Опитвам се да бъда обективен. Какво става в Украйна, всички виждаме. Но защо досега не е решен проблема с Турция? Защо американците поддържат военна база в държава, която изпрати войска и окупира част от друга суреверна държава - Кипър? Какви са санкциите, които САЩ наложиха на Турция?

Настина руснаците изпратиха пета колона в Крим, която "подпомогна" процесът по провеждането на референдума, но нека да видим кой първи "започна"!

Американците подкрепиха насилственото сваляне на Янукович. Повярвайте ми, аз съм човекът, който най-много исках този тупан да си ходи. Само погледнете икономическите показатели и ще разберете крадливата същност на цяата пасмина украински политици, които са по-крадливи и от нашите, българските политици - Юшченко - само как треперехме за "оранжевата" му революция, а тя каква била работата - била заради парите. След това и онази хубавица - Тимошенко - далавера след далавера. Че даже си преправила и биографията, за да изглежда като украинка. След това Янукович - от трън, та на глог. Наистина украинският народ заслужаваше промяна. Но как да има добра промяна за него, след като носителите на тази промяна са корумпирани по презумпция. Ако САЩ бяха държава на място, щяха да подкрепят някой, който наистина струва, а не да се мятат от един на друг. Само вижте кого подкрепят - Яценюк и Турчинов. Хвани единият и цапни другия.

Затова, заставам зад мерките, които САЩ предприемат по света, в качеството си на световен жандарм, само тогава, когато аршинът, с който мерят е един за всички. Тогава ще има справедливост и аз ще я подкрепя. Но ако турците могат да окупират част от Кипър, защото там живеели турци, защо и Русия да не окупира територии, където живеят руснаци?

Турците окупираха северната част на Кипър и получиха право за безвизово пътуване в ЕС. Сега очаквам ЕС да даде право и на руските граждани да пътуват безвизово, след като Русия окупира Крим. Разбирате ли какво двуличие има в американската политика? Нека да наложат санкции и на Саудитска Арабия. Там преди два дни полицията е наказала мъж, защото е преотстъпил на жена си да управлява колата!!! Защо демократична Америка търпи такова издевателство над правата на жените?

Всички знаят, че руснаците не са цвете за мирисане. Но очаквам от държавата, в който съм вярвал десетилетия наред, че носи в основата си съвременното разбиране за демокрацията, повече справедливост и безпристрастност в ролята на съдник по света.





Гласувай:
1



1. injir - Чакаме...
24.04.2014 20:51
Чакаме...
цитирай
2. ssvetozar - Странна логика
24.04.2014 22:07
"Но ако турците могат да окупират част от Кипър, защото там живеели турци, защо и Русия да не окупира територии, където живеят руснаци?"

Щом един един престъпник е извършил престъпление, защо да не поощряваме други престъпници и престъпления ?
Според мене трябва да сме срещу всички престъпници и престъпления. Аз лично съм против окупацията и на Кипър и на Крим.
цитирай
3. alchemist - Приятелю, kolevdobri,
24.04.2014 22:27
не искам да Ви разочаровам, но вярата ви, е била излъгана. Също както на вярата на Пеньо Пенев в комунизма. Ако мога така да се изразя.
цитирай
4. kolevdobri - ОК, имате право. Аз само задавам въпроси. Не вземам страна.
24.04.2014 23:11
ssvetozar написа:
"Но ако турците могат да окупират част от Кипър, защото там живеели турци, защо и Русия да не окупира територии, където живеят руснаци?"

Щом един един престъпник е извършил престъпление, защо да не поощряваме други престъпници и престъпления ?
Според мене трябва да сме срещу всички престъпници и престъпления. Аз лично съм против окупацията и на Кипър и на Крим.


Ако има международен съд, защо не осъдят Турция, ако както казвате вие е извършила престъпление? Нека да осъдят и Русия за същото, ако това е престъпление, според международното право? Неосъждането на едното деяние води до следващото деяние. Опитвам се да търся не "законността", а използването на единен аршин за измерване на същата тази законност. Ако САЩ поддържат военна база в Турция, която е окупирала с войската си част от независима друга държава с какво морално право може да съди Русия, че е направила нещо подобно? Искам да кажа, че в света трябва да има все пак някакъв идеал, към който да се стремим. За жалост няма такъв и правото на по-силния е правото, което властва над света.
цитирай
5. kolevdobri - Ако съм поет...
24.04.2014 23:19
alchemist написа:
не искам да Ви разочаровам, но вярата ви, е била излъгана. Също както на вярата на Пеньо Пенев в комунизма. Ако мога така да се изразя.

...бих измислил нещо като "Когато цъфнат теменугите и птичка пролетна запей..."
което ми дава основание да смятам, че Пеньо Пенев не е бил наивник като мен да ходи да търси някъде "там" някаква си справедливост и логика и "еднакъв аршин". Направо си го е казал човека - "....и сам за себе си живей". На този прототип на съвременен човек изобщо няма да му пука дали Турция има право да окупира част от Кипър или Русия - Крим. Ще гледа да изчука и да изпука нещо. Много важно, дали имало справедливост или не, дали имало еднакви аршини и ред подобни глупости. Благодаря за коментара.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216143
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930