Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2014 11:46 - Българската трагикомедия се приближава към логичният си завършек
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2894 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.08.2014 09:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От проведените вчера избори за Европейски парламент, които са си един вид тест и за парламентарните такива, може да се направят следните изводи:

Нашето общество прилича на една голяма детска градина, в която хората изглежда не разбират какво става около тях, или пък са абсолютно импотентни за да променят каквото и да било.

Истина е, че изборите нищо съществено не решават и са по-скоро един скъп спектакъл за отвличане на вниманието на хората, но все пак те показват някои определени тенденции в нашето общество и държава.

ДПС е единствената партия, която през целият така наречен преход увеличава броят на гласоподавателите си и съответното си влияние в политическият и икономически живот на страната.

Така наречените "патриотични" или "националистически" партии придобиват все по-трагикомичен образ.
С останалите "демократични" партии, просто не ми се занимава.

ВМРО, или по-точно МВР-o, на доносника Красимир Каракачанов, ( "Вечният воевода " - несменяем на поста си от 1990г. , който присвои имотите на тази иначе славна в миналото организация, като ги  прехвърли на своя фондация ), с която той и неговите ибрикчии нямат нищо общо, отново е в някаква безумна коалиция, този път с ДПС 2 – партията на другият комедиант Бареков .

image

Ако беше жив този от портрета, първо на тези отдолу щеше да им изреже кратуните


image

Каракачанов
и сие, щели да бъдат гарант за това, че ДПС няма да определя политиката на Барековата партия.
Е, как ще стане това след като те дават парите и без тях те не могат и да пръднат.

Те заедно с Бареков били "нови лица" в политиката и не били участвали в грабежа на държавата. Така е наистина:)
Каракачанов участва само в грабежа на имотите на ВМРО, които се оценяват на няколко десетки милиона лева, но изглежда, че те не му стигат и е решил да се включи и в грабежа на държавата. Там сумите са по-големи.

image

За какви "нови лица" става дума , след като Каракачанов беше поставен начело на ВМРО от ген.Любен Гоцев
- "Любен Гоцев — истинският Кръстник" , още през 1990г. и до ден днешен си е пак там, въпреки "недоволството" на част от "воеводите".

image

Очевидно е, колко струват и тези "воеводи", които в огромната си част са едни дришльовци, след като не могат да го сменят вече 25 години и да му потърсят сметка за грабежа, а вместо това му лижат задните части и активно участват в чеверметата и запоите, организирани от него.

Атака след поредният си политически лупинг, този път към Русия, от който се надяваше да увеличи гласовете подадени за нея, изглежда удари на камък.

Електората на мошенника Волен Сидеров ( Бялата Златка ), който десет пъти си смени възгледите, преди да стане националист”, според мен въобще не се нуждае от коментар.

Патриотите от НФСБ, които се прегърнаха с Негово Превъзходителство архонт Слави Бинев, който пък е в комбина с другият наш архонт - Н.П. Господин Иван Кочев – Чомбе, се оказаха поредната партенка в лагера на българският национализъм”.

Това че начело на така наречените патриотични формации във България стоят едни откровенни крадци, доносници и направо казано боклуци, не е за учудване.

Все пак Държавна сигурност, която ги създаде, няма интерес от това националистическите лидери да са свестни хора, но мен винаги ме е учудвало и продължава да ме учудва невежеството и идиотизма на огромната част от българският народ и на българските националисти или патриоти, все тая.

Кьорав да си, ще видиш за какво става дума.

Как е възможно след 25 години "демокрация", след като очевидно се вижда, кое какво е и кой какъв е, отново и отново да се подлъгваш по едни и същи боклуци, които ти пробутват едни и същи номера.

Много български националисти се въодушевяват и от получените резултати, на така наречените "крайнодесни" формациии в Европа и по-точно във Франция и Великобритания, но искам да ги предупредя, че и тук става въпрос по-скоро за един вид популизъм, нещо като Волен Сидеров, в малко по-различен вариант.
Тези страхове от надигащият се "фашизъм" в Западна Европа умело се подклаждат и експлоатират от медиите и анализаторите.
Нищо чудно след време Путин или някой друг "освободител", да тръгне да освобождава Европа от омразните фашисти, които застрашават световният мир и демокрация:)

При това състояние на нещата мога да направя една прогноза за близкото бъщете, което очаква нашата държава.
Очевидно е, че броят на всякакви комедианти и политически мошенници ще продължава да расте.

ДПС ще увеличава тежестта си в нашият политически и икономически живот.
Въобще няма да се учудя, ако стане и първа политическа сила, особено като се има впредвид разделението и противопоставянето в българското общество и политическото "късогледство" и направо казано идиотизъм на голяма част от избирателите.

И на тези избори те взеха около 17% и като прибавим и 11% на вторият им отбор ББЦ, излиза че те са доста близко до първото място.

Още повече, че техният електорат от турци и мангали е млад и има бъдеще, така да се каже, за разлика от БСП например, чиито избиратели намаляват по естествен път.

Българите ще продължават да си философстват и да прехвърлят от пусто, в празно”, да се занимават с инфантилните си заяждания , подобно на някакви пубери , докато логично, накрая всичко приключи.
Докато ние се занимаваме с вота, демокрацията и правата на малцинствата, ГЕРБ или БСП, или може би Бареков , държавицата ни лети по нанадолнището със страшна скорост.


Е, дано не съм прав, в тези си прогнози.

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1383512
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив