Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2015 16:50 - Заблудите относно ислямизма и борбата срещу него
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2727 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 23.03.2016 10:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Покрай атентатите в Париж, а и преди тях, в медиите и Интернет пространството непрекъснато се развиват разни тези, относно съвременният ислямизъм и борбата с него. В някои от тези мнения има доза истина, но има и доста заблуди, които не е лошо да осъзнаем.

Много хора например се чудят защо, а и може би не знаят, че болшинството от извършителите на терористични атаки в Европа и по света са мюсюлмани, израснали или родени, именно  в западноевропейски държави. Повечето анализатори търсят причините за това в лошото материално положение на мюсюлманите в Европа, спрямо коренните жители на съответната държава, в това, че те се чувствали онеправдани или пренебрегвани.

Съвременният европеец е свикнал да разглежда всички проблеми именно през призмата на материалният интерес
, или по –просто казано - на парите.

Няма как човек да направи нещо, ако няма финансов интерес от това. Точно поради това, непрекъснато се въртят разни тези, за това как се бил променил борсовият индекс Дау-Джонс след атентатите, търсят се газови или петролни връзки и не знам си още какви глупости.

Все едно, когато един терорист отива да се взриви или да разстреля колкото се може повече хора, мисли точно за цената на газа или индекса на борсата.

На онзи свят, доларите едва ли са в обращение.

Истината е, че огромната част от мюсюлманите се радикализират именно когато се запознаят на място с всички прелести на Западната цивилизация - педерастията и порнографията, феминизма и пълната липса на вяра в нещо по-различно от парите.

А и с пълната  импотентност и малодушие на повечето европейци, които не са склонни на никакви жертви за каквото и да било.

Един такъв красноречив пример е и основателят на съвременият ислямизъм или салафизъм, ако щете, духовният лидер на Мюсюлмански братя -  Саид Кутб, преломът в мисленето  на който, настъпва именно след като той посещава САЩ и на място се запознава с прелестите на демократичната им цивилизация”.

 След това посещениe главната цел в живота му ( по неговите думи ) става именно разрушаването на тази държава и ценностите, които пропагандира.

Неговата книга Знаци по пътя става настолно четиво за всеки един ислямист по света.

Друга успокоителна теза е и тази, че по-голямата част от мюсюлманите по света не споделяли вижданията на крайните ислямисти.

Да, това е така, но какво от това. От цялата човешка история досега е видно, че големите промени и революции по света се замислят и започват от един съвсем ограничен кръг от хора, а и атентатите в Париж показаха точно това – осем терориста успяха да внесат смут и страх в сърцата на милиони европейци и на практика да блокират живота в една голяма европейска държава. Между другото думата терор на латински означава точно това – страх.

Когато в Русия през 1917г. избухва така наречената Октомврийска революция, комунистите в тази империя са една шепа хора ( дали наистина са хора е друг въпрос), но това не пречи за няколко години тази идеология да обхване цялата тази огромна държава и да я потопи в кръв и терор. Такива исторически примери има много.

Ислямизма нямал нищо общо с Исляма - глупости на търкалета.

Коранът - основата на ислямската религия е пълен с призиви за свещенна война срещу неверниците - Обективно за исляма

Само искам да уточня, че тези призиви не са само пожелания, а са задължение за всеки един мюсюлманин.

Как може да се реши проблема с ислямската инвазия в Европа – повечето от тези решения варират от това да се подобри интеграцията на имигрантите (“кауза пердута”) , до така наречените  крайни решения - издигане на огради по границата двуметрови, петметрови, десетметрови или стрелба с калашници, в зависимост от това колко краен е даденият политик или анализатор.

Само че, те забравят една стара истина, а именно, че за да се спре  ислямската инвазия, Европа пък и не само тя, трябва да и противопостави  идеология със същата или още по-голяма сила, отколкото исляма е.

Защото ислямът не е само религия, той е и политическа доктрина преди всичко и ръководство за действие.

Тук не помагат никакви бомбардировки с каквито и съвременни самолети или ракети да се извършват, няма да помогне и сухопътна операция, защото ислямистите отдавна са вече в Европа, а и физическото им унищожаване е само една фикция.

Една идеология може да бъде победена, само с друга такава, с не по-малка сила от нея.

И на края в потвърждение на гореказаното, ще цитирам Алън Дълес  - директор на ЦРУ (1953-1961) и ръководител на американските тайни служби в Европа по време на Втората световна война.

Книгата му “Война и мир” е написана в разгара на Студената война , но и съвременната действителност напълно я потвърждава. Размишленията му се отнасят за борбата с комунистическата пропаганда, която САЩ трябва да водят, но те са в пълна сила що се отнася и до борбата с ислямизма.
В главата “Нашите духовни потребности” от тази книга, той пише следните неща:

“Нашата нация върви по погрешен път. Ако не беше така, то ние нямаше да се окажем в това затруднено положение, в което сме в момента,  да заемаме отбранителна позиция и да ни обхване този ужас. Това е нещо ново в нашата история. Въпроса не е в материалните неща.

Ние произвеждаме повече материални ценности, повече от която и да е друга държава на света.
Това, което не ни достига е правилната и силна вяра.
Без нея не е достатъчно това, което ние имаме и правим.

Този недостатък не може да се компенсира от политиците, какъвто и потенциал да имат те и от дипломатите, колкото и да са компетентни. Няма как да се сдобием с това и с помощта на учените, каквито и изобретения да правят.  
Няма да стане и с помощта на бомбите, каквато и разрушителна сила те да притежават”.

“Когато хората започнаха да се опират само на материалните ценности, отрицателните резултати станаха неизбежни. Нашите системи и структури не са обект на необходимата духовна преданост за тяхната защита.

В умовете на хората цари смут, техните души се разрушават.
Това прави нашата нация уязвима за проникване на вражески шпиони и чужди идеологии. При тези обстоятелства никакво управление за борба с шпионите не може да ни защити.

Безопастността не може да се купи с пари. Не стигат нито пет, нито петдесет милиарда долара.

Мира и безопасността не са стока, която може да се купи на пазара. В периода на разпад на Римската империя, императорите са се опитвали да си купят мир.

И резултата от това е бил, че по този начин те само са разпалили апетита на тези , които те са се стремили да унищожат”.

Накратко казано, нашата материалистична цивилизация няма да продължи да съществува дълго, ако не си възвърне духовността. Това е последен призив към нашата църква, нашите политически организации, нашите капиталисти и към всяка личност страхуваща се от Бога и обичаща Родината си”.

 

 

 




Гласувай:
5



1. freeoldmen - Много силен анализ!
19.11.2015 17:43
Ваш ли е?
цитирай
2. raders - Доста точно. Наистина нравите на ...
19.11.2015 17:45
Доста точно. Наистина нравите на запад са отвратителни. Но така е и на изток. И все пак е малко съмнително, че тези откровени главорези, дето стреляха в Париж, са имали някакви морални съображения. Открай време тази инфантилна религия /доколкото и останалите са такива/, още от времето на своя идеолог Мохамед, се занимава с рязане на глави. Поне засега, те просто не бива да бъдат допускани в Европа, коранът резервиран, а техните духовни водачи - разни молли, ходжи, имами и пр. да бъдат съдени за подбудителство и интернирани. Нека си практикуват исляма в собствените държави и територии. Не бива да се забравя, че те /техните питомци/ не правят нищо друго, освен да заизустяват корана с всичките му "особености." Аллах им обещава, че на оня свят ще им достави достатъчно девици за клецане. Така потомствените идиоти се оформят като завършени идиоти. И стрелят...
цитирай
3. lubomir33 - Да мой е
20.11.2015 10:36
freeoldmen написа:
Ваш ли е?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378345
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив