Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2016 14:51 - Кога ще дойде фюрера?
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2782 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 08.01.2016 12:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Напоследък, като че ли все повече хора започват да си задават този интересен въпрос.

Отговорът изглежда всъщност доста лесен - ами когато положението във България и въобще в Европа стане нетърпимо. Когато бежанците започнат да изнасилват публично не само германките, но и германците ( някой от тях едва ли ще имат нещо против).

Такава е историческата логика - винаги се чака до края и след това следват и съответните крайни решения. Въпроса е обаче и в това, с какво днешната ситуация се различава от тази в Германия след Първата световна война, когато Адолф Хитлер започва своята дейност?

Положението в Германия преди Голямата война не се различава кой знае колко от сегашното, по отношение на националните въпроси. И тогава голямата част от германците са разсъждавали по подобен на днешният начин. За тези, които не вярват, могат да прочетат една дебела книга, която е може би най-забраняваната книга въобще

Германците и тогава и сега са един доста дисциплиниран и точен народ, но за съжаление безкрайно наивни и сбъркани по отношение на националните въпроси и отношенията с чужденците. Затова се и налага Хитлер да им обяснява надълго и нашироко, каква е разликата между един негър и германец и защо един негър не може да стане германец, колкото и да иска това.
Както и обратното.

И тогава и сега германците  разчитат на институциите да оправят нещата, все едно не е ясно, че тези институции нито имат желание, нито пък и могат да направят каквото и да било освен да говорят едни празни приказки. Само че така е по-удобно, да чакаш някой друг да направи нещо, вместо теб.

По онова време  силите, които са притискали обществото в посока денационализация и някакъв измислен интернационализъм, са били марксистите, ръководени от един така наречен избран народ. В това отношение ситуацията и днес е почти същата, само че марксистите вече се наричат либерали, демократи, хуманисти и т.н.

Само че, за разлика от сега, ситуацията в Германия след Първата световна война е била така да се каже революционна – огромна инфлация, безработица и изплащане на чудовищни репарации.
Хора с вид на клошари, бутат ръчни колички пълни с пари, които стигат за един хляб.
Сакати ветерани от войната
си продават ордените по улиците, за да могат да оцелеят.

Това е един период след една тежка, продължителна и доста кръвопролитна война.

Хората оцелели след нея са много по-решителни и смели и склонни към  радикални действия, отколкото  такива, които живеят в мир и висок жизнен стандарт. Каквито са днешните германци и въобще повечето европейци.

Ето защо според мен на нас ще ни се наложи да почакаме повечко, освен ако някакви извънредни събития и катаклизми не ускорят този процес.

Именно кръвопролитната война успява да убеди немският народ, че няма как да стане брат с негрите, или дори с французите.

В днешна Европа цари мир от близо 70 години. Това по принцип не е лошо, само че за съжаление, както винаги се случва по време на  историческият процес, народ който не воюва дълго време, започва доста бързо да се изражда, изпедерастява и дори да стига до някакъв краен пацифизъм. Инстинктите му за самосъхранение тотално отслабват.

В Исландия например, наследниците на древните викинги, всявали ужас и страх из цяла Европа, след един продължителен мирен живот, стигат дотам, че забраняват на американските военни ( единствените военни сили в Исландия, които понастоящем вече не са и там  ) да се разхождат с военни униформи в градовете, защото повечето исландци били срещу тази проява на милитаризъм.

Разбирате ли за какво става дума?

Днешната ситуация обаче има някои предимства в сравнение с тази отпреди 100 години.

Съществува Интернет, който позволява информацията да достига светкавично до болшинството хора и това дава възможност да се води една почти безплатна пропаганда на националните идеи.

Тази възможност не трябва да се изпуска, поне докато това е все още разрешено.

Младите хора все по-малко гледат телевизия (по която върви най-много либералната пропаганда) , а тeзи които търсят информацията, която ги интересува, могат да я намерят в мрежата.

Господата интернационалисти, стремейки се да превърнат европейските народи в една сива маса от безродници, всъщност постигат и един страничен ефект”, който не знам дали го осъзнават. Докато по време на Първата пък и на Втората световна война, воюват германци срещу французи и англичани, или по-просто казано, Германия срещу целият останал свят, то в днешно време ситуацията е променена. На практика липсва това противопоставяне между отделните европейски народи.

В днешно време борбата е за сърцата и умовете на хората, а не толкова за територии или ресурси. Проблемите с бежанците и въобще с чужденците, особено по-мургавите , са сходни и в Германия и във Франция и във Великобритания. Невижданият досега упадък на нравите и морала, породен от либералната пропаганда, е един и същ, почти в цяла Европа.

Европейските народи макар и бавно започват да разбират кой е истинският им враг, а тези които все още не могат да разберат, ще го усетят върху собствената си кожа, в съвсем кратко време. Днешният германски националист е много по-близо в идейно отношение с френският или английският си съмишленик, пък дори и с руският, отколкото с един германски либерал или анархист например.

По този начин господата интернационалистите създават единен фронт срещу себе си, който когато се надигне, ще ги сгази като луда крава теле. След това, разбира се, няма да остане и следа и от мултикултурализма и от политическата коректност, а господата либерали и интернационалисти ще трябва да търсят спасение зад океана, може би.

В този смисъл бежанската вълна и настъпващият ислямизъм, всъщност може да се окажат и полезни за Европа и европейските народи, стига този процес да не се проточи прекалено дълго във времето.




Гласувай:
6



1. krumbelosvet - Не може ли прагматизъм
12.01.2016 09:24
без стари идеологически щампи?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378473
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив