Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2016 15:12 - Защо жените винаги ще си падат по националисти
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 1792 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор Радост Петрова Както все по-често се оплакваме, на нас, жените, ни се налага в 21 век да бъдем почти супер герои.

Нормалната и оцеляваща жена на нашето хилядолетие се явява в събирателния образ на майка, кариеристка, професионална готвачка, чистачка, супер шофьор и каквото се наложи друго според ситуацията. Светът ни дърпа в 1597 посоки и от крехкия баланс между всички тях зависи животът, който градим (но дали живеем...).

Знаете, че всичко е забързано.

Обитавате същата планета като мен (в общия случай).

Ами, пичове, ние всички нямаме време за нищо. Сънят е станал митологема. Понякога имам чувството, че модерното и технологично развито общество толкова го е яд на необходимостта на организмите ни да спят, че нарочно е създало и техниката с батерии, които се изтощават от време на време.

Целият този хаос ни е довел до отчуждаване един от друг.

Браковете се разтрогват, младите предпочитат да са сингъл и да се забавляват. На жените ни се налага все повече да отглеждаме децата си сами.

Мъжете повсеместно абдикират от ролята на силния пол. Малко момчета, родени след 89-та година, биха се изцапали, за да сменят гума на кола, примерно. Женчовци, които не са чували за обноски, етикет или джентълменско поведение. Принцеси в панталони.

Обаче аз не съм се съгласявала на това. Възпитана съм да бъда жена.

Нося в себе си убеждението, че жената е онази, която внася топлината, единството и хармонията в дома. Онази, която промива раните на половинката си, когато той всяка вечер се връща от поредния ден на войни в урбанистичната ни джунгла. Онази, която носи новия живот в себе си – детето, бъдещето – и затова трябва да бъде почитана и пазена.

Този модел дори не е предмет единствено и само на възпитание, той е заложен в нас, в гените ни. Както на жените, така и на мъжете.

Вие по презумпция сте силните и трябва да носите плячката у дома. Да можете да защитавате земите си. Да браните селото от нашественици.

Но вие не го правите.

Вие, скъпи мъже, помпате мускули – защо? За да си се харесвате повече помежду си? Чудни сте.

Не можете мравка да защитите, какво остава за цяло семейство.

Сега си представете на фона на това, че някъде там винаги ще съществуват и ония свестни момчета, които обществото сега нарича „националисти”, а аз ви уверявам, че това са просто нормални мъже. Които обаче са активни, начетени, с идеи, готови за битки, с една особена страст в себе си. Те често са романтици що се отнася до минали времена, мечтатели са, но подплатяват носталгията към родината си с действия.

Мъжете, които описвам, съвсем не е задължително да са политици. Такива има и сред лекарите, и сред адвокатите, и сред журналистите, и сред учителите...

Съвременни рицари.

Това са мъжете, които ние винаги ще харесваме – леко луди, силни и надеждни националисти.

www.lentata.com/page_8325.html




Гласувай:
3



1. djani - Всъщност по правилно е патриоти...
11.01.2016 15:48
И да притежават тестостерон в достатъчна степен!
цитирай
2. ssvetozar - Не е така.
11.01.2016 19:47
Жените много по-малко гласуват за националисти от мъжете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377986
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив