Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 09:47 - Луковмарш 2016 – равносметката
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 3078 Коментари: 6 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едно нещо стана пределно ясно тази година, след успеха на 13-я пореден Луковмарш. Въпреки огромният ресурс, който е хвърлян за клеветнически кампании, водени с изключителна ярост и нечистоплътност вече 5-6 години, въпреки натиска от чужди посолства, въпреки саботажите на кмета и мръсните номера на институциите, въпреки опитите за извиване на ръце и умишлената дезинформация – общественото мнение е на наша страна.
Хората все по-ясно виждат истината и все по-малко се поддават на манипулации.

За поредна година, близо 2000 души отново почетоха паметта на генерал Христо Луков.

Участниците в марша показаха не само изключителна дисциплина и ред, но и висок дух и непоклатима воля. Не ги спря нито лошото време, нито ги отказаха полицейските блокади. Въпреки, че шествието първоначално бе разделено на групи и придвижването бе умишлено затруднено, с ясната цел – колкото се може повече от хората да се откажат и разотидат, участниците не се поддадоха, удържаха на натиска и играта на нерви. Така в крайна сметка, множеството отново се събра. Факлите ни отново осветиха софийските улици и шествието достигна до дома на Генерала, където бяха държани речи и бе поднесен венец в памет на героя.

Тук е мястото да изкажем благодарност на всички, които направиха възможно това мероприятие да се състои. Трябва да започнем с хората и организации, които ни помогнаха да организираме лекции за Генерала в осем български града. Благодарим също на всички, които се включиха в рекламната кампания и направиха възможно рекламни материали да достигнат до всяка късче на Родината, а и извън нея. Специални благодарности и на всички, които ни подкрепиха материално, чрез парично дарение или закупуването на специално изготвените материали. Без тези средствата Луковмарш нямаше да може да се състои.

Много сме признателни и на всички момчета от охраната на шествието, които през целия ден на 13 февруари бяха на крак и изнесоха основната работа по гладкото и дисциплинирано провеждане на мероприятието. В цялостен план може да кажем, че за първи път получаваме толкова много помощ и подкрепа от най-различни хора и организации, което безкрайно ни радва и показва, че в България все по-интензивно се изгражда една сплотена национална общност, която е предпоставка за играждането на мощно и единно национално движение.

За пореден път много ясно лъсна двойния стандарт на властите и някои медии. През годините Луковмарш абсолютно всеки път е протичал без никакви инциденти и при изряден ред. Въпреки това, последните няколко години напълно ненужно се струпват хиляди тежко екипирани полицаи и жандармеристи, докарани от цяла България, изкарват се водни оръдия и демонстративно се вади оръжие за разпръскване на масови безредици.

Самите полицаи много добре знаят колко абсурдно и безсмислено е това. Дори има изказвания на униформени в този дух, пред журналисти. Ясно е, че няма нужда от подобни мерки, съпътствани от огромни парични разходи, ако идеята е да се гарантира обществения ред. Но разбира се, не това е целта. Очевидно е, че тук се цели хората да бъдат сплашени от тази демонстрация на сила.

Вместо да се допусне едно траурно шествие за български герой да протече спокойно, при абсолютен ред и дисциплина, кметицата предпочита да саботира мероприятието, да харчи значителни средства, да ангажира огромен полицейски ресурс (отклоняван от далеч по-важни задачи) и да блокира за часове половин София. И това само и само, за да се хареса на някакви си чужденци и маргинални елементи от различни НПО-та. Впрочем евтиния бюрократичен трик, който се ползва, за да се попречи на марша, според нас е в разрез със закона и сме атакували и двете забрани в съда.

Последните три години Фандъкова отказва да съгласува шествие, което само по себе си не означава нищо, тъй като режима е уведомителен. Но от миналата година тя се опитва да попречи на марша, като разпорежда на полицията да го прекрати. За да се изнамери основание за това, се прави следната постановка. Още преди марша в огромен район около сборния пункт, полицията започва да извършва проверки.

Спират се не само хора, идващи за марша, но и напълно случайни граждани. И разбира се, все някой от тези случайни минувачи ще има в себе си я джобно ножче, я верига за ключове (квалифицирани като опасни предмети), ще е пийнал или пък ще се окаже, че преди 8 години е задържан за сбиване или някаква друга глупост. След това се праща едно писмо до кметицата, че има задържани лица носещи опасни предмети, лица в нетрезво състояние или такива, които някога си са имали проблеми със закона.

На база на тези изсмукани от пръстите аргументи, Фандъкова заявява, че по нейно мнение има опасност от възникване на безредици и нарежда незабавно прекратяване на проявата. Всъщност, ако нещо създава предпоставки за възникване на безредици, то това е провокацията на кметицата, нареждаща хората да бъдат разпръснати, напълно неоснователно. Тук обикновено услужливо пригласят и някой медии, тръбящи, че на Луковмарш вече имало задържани. Разбира се, именно тази жалка аргументация на забраната сме атакували пред съда.

Ето с такива мръсни номера колониалната администрация се опитва да ни попречи, защото дразним чуждестранните и господари. И докато ние срещаме такъв яростен отпор, просто защото искаме да почетем един български герой, то нашите противници се радват точно на обратното отношение. Да започнем от това, че клеветническата им кампания е широко отразявана, а твърденията им се представят абсолютно безкритично. Макар отдавна да сме ги оборили, включително и на продължителна пресконференция, преповтарянето им продължава.

Нека вземем за пример и проведения протест срещу Луковмарш. На него присъстваха около 50 крайно леви лумпени, половината от които чужденци. Въпреки това, той бе представен като едва ли не, събитие равностойно по популярност и мащаб на Луковмарш. На тези дегенерати с изкривени от злоба муцуни бе осигурен и пълен комфорт от страна на общинската администрация. Въпреки факта, че чуждестранните така наречени „антифашисти“, са пословични с бруталните погроми, които извършват по време на протестите си.

Тук само ще споменем, че тези хора защитават яростно каузи като ислямското нашествие в Европа (пробутвано ни като „бежанска вълна“) и разграждането на границите, осиновяването на деца от хомосексуалисти и всякакви подобни доказано вредни практики, унищожаващи устоите на обществото. Въпреки че половината от тях бяха маскирани – противозаконно поведение по време на протест, едва един от тях (забележете – полски гражданин) бе арестуван.

Но колкото и да се пънат подобни маргинали със съмнително финансиране, колкото и да ги толерират властите, усилията им са обречени. Самите те открито признаха, че българското общество е на наша страна. И това е наистина така, въпреки всички усилия, които се хвърлят да ни се попречи. А най-будната част от българската младеж отново бе на Луковмарш.

Духът на генерал Луков днес отново обединява искрените родолюбци, както някога самият той обединяваше националните сили. И може да сте уверени, че нашето време неумолимо идва. Идва едно ново Възраждане.

И каквото и да правят нашите врагове, това няма да промени факта, че те са последните сенки от отиващата си нощ, докато ние сме първите лъчи на настъпващото утро.

lukovmarsh.info

 




Гласувай:
3



1. apostapostoloff - Левите лумпени бяха
17.02.2016 10:07
наистина много жалки. Наговориха страхотни тъпотии по телевизоро.
цитирай
2. 1997 - Излишен патос и преувеличения
17.02.2016 11:04
Нито препятствията, нито успехите са реалистично описани.
Всъщност Луковмарш овековечава един яростен привърженик на Хитлер.
цитирай
3. lubomir33 - Нито препятствията, нито успехите ...
17.02.2016 11:56
1997 написа:
Нито препятствията, нито успехите са реалистично описани.
Всъщност Луковмарш овековечава един яростен привърженик на Хитлер.


Ти беше ли на марша, та да знаеш, дали са реалистични?
цитирай
4. nkf - Генерал Христо Луков е голям Бъл...
17.02.2016 14:15
Генерал Христо Луков е голям Българин, герой от войните и доблестен български офицер и всеки опит за пречка пред отдаването на почит, е оскверняване на паметта му. Само че всеки Българин е дълбоко свързан с българската войска и опитите за низвергване на Генерала ще останат напразни. А фандъкова е жалка, проста учителница по руский. Това съветско получовече, с вторични полови белези на жена, няма българско самосъзнание и светоусещане. Генерала ще бъде запонен завинаги и винаги ще бъде почитан.
цитирай
5. nkf - Нито препятствията, нито успехите ...
17.02.2016 14:17
1997 написа:
Нито препятствията, нито успехите са реалистично описани.
Всъщност Луковмарш овековечава един яростен привърженик на Хитлер.

Комунистически отпадък си ти 97-ми. Не е възможно глист, като тебе, рядка червена диария, да бъде какъвто и да е съдник на великан и войн като Генерала. Ти бе, нищожество лайняро-комунистическо, колко български града спаси от чужда окупация, че изобщо имаш очи да коментираш? Ляв педал.
цитирай
6. krumbelosvet - Навсякъде има фашисти
17.02.2016 14:53
Даже в дълбокия социализъм съм работил с един такъв, зле прикрит. Собствените оценки на демонстрантите никога не са обективни. Но и 2000 души на двумилионна София не са велик успех. Имам близка роднина с осиновител, разстрелян от Народния Съд. Бил е добър човек, но като военен прокурор е попадал в задължителния списък - искал е смъртни присъди на комунисти. Той е спасил баща ми от ЗЗД, но баща ми не е успял да го спаси. Трудно е за работник да спаси прокурор. Обратното е възможно - "Гешев, как си?...Абе, има при тебе един мой човек..." и след това съм се родил аз. С тая роднина обичаме да се виждаме. На нея пък композиторът Панчо Владигеров, комунист, е помогнал да си върне наследствения дом, отчужден за детска градина...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377934
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив