Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2017 19:51 - Доган отчаяно търси подкрепата на Москва и Анкара за да се върне на власт http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 734 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Доган отчаяно търси подкрепата на Москва и Анкара за да се върне на власт

Турски емисар обединява в общ политически съюз Сараите с ДОСТ и НПСД, за да са патерица на БСП

 

image

Майсторът на обръчите, който управлява управляващите
Христо Петков


    Главоломният спад на доверие към догановата партия продължи и след последните парламентарни избори. Въпреки огромните харчове и безспирните предизборни обиколки из страната на сарайския елит, голяма част от традиционните партийни избиратели добиха смелост и гласуваха за ДОСТ, ГЕРБ и дори за малките десни коалиции. Загубени бяха над 10 депутатски места, което провали плановете за ново съвместно управление с БСП. След изборите социалните мрежи закипяха от подигравки и критики, хората в смесените райони започнаха публично да изказват мнението си,  катастрофалния разпад набра скорост и на този фон исканият вот на недоверие към правителството се очертава като театрална комедия. В боянските сараи не са свикнали да понасят поражения и потърсиха 

помощ от московските си кукловоди

     Според източници  на Faktor.bg от парламента  и политическите централи, след последната среща на върха в Сочи и затоплените отношения между Москва и Анкара, отговорни лица от путиновия екип са направили изненадващо предложение към турската страна за подялба на политическото влияние в България.

Подобно на споразумението от “оная салфетка” надраскана преди 63 години от Сталин и Чърчил, само че този път “партньорът” е друг и процентната оферта е 50 : 50.
   Рязкото подобрение на отношенията с Македония и българската инциатива за превръщане на Западните Балкани в нов мощен европейски фактор при предстоящото председателство на ЕС, никак не се вписват в путиновата стратегия за разбиване на европейското единство и възстановяване на загубения московски контрол над балканските процеси.
      Турски политици, от своя страна, търсейки затопляне на отношенията с Европейския съюз, но без да правят сериозни отстъпки, виждат една от възможностите в българско застъпничество пред Брюксел, което би било по-ефективно ако в Анкара имат подкрепата на една мощна политическа сила вместо на партия в състояние на разпад.
    Получено е руско съгласие за ликвидиране на пеевската цигарена контрабанда, която залива турските пазари и се използва от кюрдите за набиране на средства, които веднага се превръщат в оръжия. Докладът на турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата, уличаващ “Булгартабак”, светкавично е изпратен до Интерпол.
    Наложените забрани за влизане в Турция на сарайските лидери са свалени и на 13 ноември в София долита главния експерт на управляващата партия (АКП) по балканските въпроси Азис Бабушчу.
     Неговата мисия е да обедини в общ политически съюз

догановата партия с ДОСТ и НПСД

при осигурена пълна поддръжка от мюфтиите. Той провежда дълга среща с догановия заместник Карадайъ в централата на бул. “Стамболийски”. Срещал се е и със зам. председателите на ДОСТ Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов. Разговорите му на четири очи с някои от мюфтиите също са известни.
Самото посещение е демонстративен призив към турците и мюсюлманите в България да приемат обединението и да изпратят в кошчето на историята категоричната проевропейска ориентация на ДОСТ и НПСД. В противен случай Бабушчу спокойно би могъл да покани същите лица на разговори в Истанбул. Показателно е, че информацията за посещението и темата на разговорите контролирано изтича в подбрани сарайски медии.

     Бабушчувите мераци съответстват само към настоящия момент на московската антиевропейска стратегия, но в Кремъл нямат поводи за безпокойство. Десетилетната дълбока обвързаност на Сараите с ДС и КГБ е завършен и необратим процес. Кукловодите държат здраво догановата партия и нейното укрепване, чрез засмукване и смилане на алтернативни формации, означва, в близък или средносрочен план, доминация над българската политика при едно ново бесепарско-сарайско управление на държавата. Интересно как в южната ни съседка не си дават сметка, че всеки, който се е опитвал да постигне взаимноизгодно политическо сътрудничество с Москва на Балканите, накрая е оставал с празни ръце и скъсани гащи.

Източник: http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/dogan-otchayano-tarsi-podkrepata-na-moskva-i-ankara-za-da-se-varne-na-vlast


Четете още на: http://www.budnaera.com/201704f/17040886.html#ixzz4yzmX7Vbi
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697017
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031