Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2018 19:25 - Ще удвоя пенсиите в България, ако ми дадат да управлявам златото, пътищата и плажовете само... http://www.budnaera.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1201 Коментари: 0 Гласове:
-1



Ще удвоя пенсиите в България, ако ми дадат да управлявам златото, пътищата и плажовете само...   image

България е богата държава, буквално плячкосвана от малък и безкрайно алчен елит.
Така президентът Владимир Путин отговори на въпрос българи от малката общност живееща в Русия, по време на предизборна среща в градчето им в Бесарбийсския регион.
Ако аз управлявах България, дори не България, дайте ми само златото, пътищата и плажовете, само с това мога да удвоя пенсиите веднатга, каза Путин. 
"Нека погледнем цифрите - в пенсионния фонд годишно постъпват около 2,5 милиарда евро. С тях се плащат настоящите пенсии. В същото време, само от една от златните концесии, които са общо 4, държавата губи 1 милиард евро. Това не са измислени цифри, това са официални данни. Въпросният концесионер е внесъл в хазната за 2017 г. 20 милиона евро. В концесионния договор пише, че това е 2% от печалбата. Значи извън България са изтекли  980 милиона евро. Близо 1 милиард. А концесиите, както казах, са 4. Дори другите да са по-малки, поне 2 милиарда евро общо губи българският народ само от това..." - обясни президентът.
После мина на пътищата.

"Европа строи на България безплатни магистрали. А България не си събира таксите за тях. За цяла година, България събира 150 милиона евро от винетки. Сърбия, която сама си строи магистралите, и която има по-къса отсечка от България, та Сърбия събира само от транзита си 1 милиард евро. От същите камиони, които минават и през България".- обясни Путин.
Накрая коментира и темата за Черноморието:
"Наши туристи - около 600 хиляди на брой са си купили имоти край морето. Влели сме милиарди в българската икономика. И сега вместо да ни насърчат, както правят например гърците, те се опитват да ни изгонят. Имало някаква "руска заплаха". И това пряко обезсърчи нашите купувачи. Това не е ли глупава политика - в Гърция нама руска заплаха, а в България има? Но има и по-голям абсурд - само Крим, който е на север и има месец и половина летен сезон, та само Крим докарва двойно повече пари на Русия, отколкото цялото крайбрежие докарва на България. Където летният сезон е двоен - 3 месеца. Представете си колко повече хотели и колко по-дълга плажна ивица имат!  И колко по-топло е там. И от това какво влиза в хазната? Нищо. Кражбите са невиждани, затова е така..." - завърши Путин.
"Ако се направи равносметка, дори само от тези 3 компонента, в българския бюджет могат да влязат нови чисти 6-7 милиарда евро. Ще се удвоят пенсиите, а ще има и за друго. Но този нещастен народ просто е изтеглил най-лошия късмет на историята. Няма по-пропаднали и по-крадливи политици от българските" - бяха финалните думи на руския държавен глава. 
Припомняме, че според покупателната им сила, руските пенсии са около двойно по-големи от българските.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_55.html


 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708595
Постинги: 44673
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031