Постинг
24.01.2017 18:23 -
Торта "Анна"
Тази торта е лека ,кремообразна и наситена с вкусове. Необходими са ви:
За блата:150 грама стрити на прах сухари се смесват с 300 грама стоплен течен шоколад. Разбъркайте много добре. Във форма за торта поставете хартия за печене и изсипете сместа. С помощта на лъжица притиснете блата много добре. Оставете да стегне в хладилник.
За крема:750 грама крема сирене,75 грама пудра захар,75 мл . прясно мляко,1с.л. лимонов сок,1 с.л. ванилова есензия,500 мл.подсладена сметана, 3пакетчета желатин.В купа разбийте охладената сметана на сняг. В друга купа смесете и разбийте всички останали продукти,прибавете разбитата сметана. Разделете на 3 равни части крема. В първия слой към сместа прибавете 2 с.л. течен шоколад,разбъркайте много добре и прибавете разтворения на водна баня желатин. Изсипете върху осноната. Оставете да престои 20 мин. в хладилника,във втория слой сложете 5с.л . Мармалад от червени плодове,разбъркайте и смесете с желатина,изсихете върху шокорадония слой. Отново в хладилника за 20 минути. Остана последния слой. Той е чист и ще трябва да добавите само желатина. Изсипете и последния слой и оставете да стегне добре за една нощ. Разтопете на водна баня един млечен шоколад със 50 грама масло. Полейте тортата с шоколада. След около час е готова за консумация.
Не използвайте готова глазура за торта.(желатина отблъсква глазурата,в случая аз допуснах тази грешка защото нямах достатъчно време,но в случай ,че решите добавете желатин)
. При сервиране може да поръсите с малко канела.
За блата:150 грама стрити на прах сухари се смесват с 300 грама стоплен течен шоколад. Разбъркайте много добре. Във форма за торта поставете хартия за печене и изсипете сместа. С помощта на лъжица притиснете блата много добре. Оставете да стегне в хладилник.
За крема:750 грама крема сирене,75 грама пудра захар,75 мл . прясно мляко,1с.л. лимонов сок,1 с.л. ванилова есензия,500 мл.подсладена сметана, 3пакетчета желатин.В купа разбийте охладената сметана на сняг. В друга купа смесете и разбийте всички останали продукти,прибавете разбитата сметана. Разделете на 3 равни части крема. В първия слой към сместа прибавете 2 с.л. течен шоколад,разбъркайте много добре и прибавете разтворения на водна баня желатин. Изсипете върху осноната. Оставете да престои 20 мин. в хладилника,във втория слой сложете 5с.л . Мармалад от червени плодове,разбъркайте и смесете с желатина,изсихете върху шокорадония слой. Отново в хладилника за 20 минути. Остана последния слой. Той е чист и ще трябва да добавите само желатина. Изсипете и последния слой и оставете да стегне добре за една нощ. Разтопете на водна баня един млечен шоколад със 50 грама масло. Полейте тортата с шоколада. След около час е готова за консумация.
Не използвайте готова глазура за торта.(желатина отблъсква глазурата,в случая аз допуснах тази грешка защото нямах достатъчно време,но в случай ,че решите добавете желатин)
. При сервиране може да поръсите с малко канела.
THE BULGARIAN ORTHODOX EXARCHATE AND ABO...
Европрокуратура вече разследва закупуван...
Кейт Мидълтън беше принудена да разкрие ...
Европрокуратура вече разследва закупуван...
Кейт Мидълтън беше принудена да разкрие ...
Няма коментари