Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2011 15:19 - Кой спечели Втората Световна война?
Автор: lubomir33 Категория: История   
Прочетен: 10425 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 29.03.2013 17:52


  "Най-големият проблем на войната е,
че хората които я създават,
остават живи"


Когато човек гледа телевизионни канали като Discovery Channel или History, които непрекъснато показват архивни кадри за “славните” победи на английската и американска армии дошли да освободят Европа от "ненавистните" германци във Втората Световна война / ВСВ / и за още по-славния ден “Д” на десанта в Нормандия, неволно си задава въпроса кой в крайна сметка спечели от всичко това?

Както се казва най-точния начин да се установи кой е извършителя на дадено престъпление или деяние, трябва да се види кой има най-голяма полза от него.

Нека да си отговорим на няколко важни въпроса -

Защо САЩ влизат във Втората Световна война?

Факт е, че огромната част от американския народ въобще не се е интересувал от войната в Европа и дори президента Рузвелт идва на власт с обещанието, че Щатите няма да се включат във военните действия. Разбира се, това обещание остава неизпълнено, защото след нападението на Пърл Харбър от японците / допуснато по странен начин , въпреки предупрежденията няколко дни по-рано от американското разузнаване, подобно на атентатите от 11.09.2001г. / , президента обявява, че пред Америка няма друг избор освен да се включи във войната.

                                      image
                             Патриотизма означава - никакви въпроси

Американския народ е този, който плаща сметката за въоръжаването на страната и оръжието и оборудването предоставени безвъзмездно на СССР
/по плана “Ленд-лийз”/, погълнали огромни суми, а производителите и търговците на оръжие са тези, които ги прибират. Американските банкери са и тези, които след края на войната предоставят на Европа щедро кредити  / по плана Маршал /, разбира се срещу добра лихва.

Нека да видим какво спечели Англия от противопоставянето си на Германия - на практика след края на ВСВ тя губи колониите си и положението си на Велика сила в световната политика, а САЩ се превръщат в новия световен господар.

Искал ли е Хитлер да воюва с Англия?

Едва ли, защото това първо e против интересите на Германия, тя няма никаква полза от подобен конфликт и последните разсекретени документи относно случая с Рудолф Хес, който лети със самолет до Англия с цел неофициални мирни преговори, но е арестуван и държан в затвор до края на войната и обявен за невменяем, доказват точно това.

"Тайното досие Хес" -

image

www.youtube.com/watch

От горепосоченият филм съвсем ясно се вижда, че инициатора на войната между Англия и Германия е Чърчил, а не Хитлер.


Факт е, че Луфтвафе бомбардира английски градове, но това става в отговор на английските бомбардировки над град Хамбург по заповед на Чърчил.

Същият този английски политик е известен и с изказванията си за България и българите:

“Аз познавам българите от 30 години. Те са грешен народ, който заслужава да му бъде преподаден строг урок... София трябва да бъде бомбардирана колкото се може по-скоро.”

„За да падне България трябва да падне само София.Тя трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи.“

"Държава на име България не трябва да съществува."

Имаше ли Хитлер друг избор освен да нападне Съветския съюз?

Според бившия съветски военен разузнавач Виктор Суворов / а и не само според него / , Сталин се е готвил пръв да нападне Германия /за справка виж книгата му “Ледоразбивачът” -
lib.ru/WSUWOROW/icebreak.txt/ и Хитлер го е изпреварил само с две седмици.
Според автора, ако беше станало обратното, Германия е щяла да капитулира много по-рано и цяла Европа да се озове в “комунистическия рай” още през 1941г. На практика изпреварващото нападение на 21.06.1941г. омаломощава Червената армия, в първите няколко години от войната, тя губи по-голямата част от военната си техника и личен състав и при обратното настъпление няма достатъчно сили да превземе целия континент.
В самата комунистическа идеология е заложена идеята, че комунизма трябва да победи по целия свят. Както се казваше навремето – “ Колелото на историята никога не се върти назад” и тъй като социализма или комунизма са се появили след капитализма , те непременно ще го победят. Така че според идеолозите и практиците на тази система налагането на комунизма в Европа е било просто въпрос на време. 

image

image    
        
  image
image
Целият свят ще бъде наш !

Опитите за това започват веднага след Първата Световна война с неуспешната Ноемврийска революция в Германия през 1918г. , ръководена от Роза Люксембург и Карл Либкнехт, с президент Курт Айснер / и тримата не са етнически германци, а какви са, сигурно се досещате сами/.

Следва ги Унгарската Съветска република от 1919г. на садиста Белла Кун / от същия етнически произход като горните трима /. Испанската гражданска война е поредният опит за установяване на комунистическа диктатура и подпалването на Европа. 

Както се казва след няколко неуспешни опита, идеята се осъществява донякъде след ВСВ с окупирането на половин Европа от комунистическия СССР.
Тактиката на Сталин е ясна - европейските народи да се избият и омаломощат помежду си и после славната Червена армия да нахлуе в Европа да я "освободи" и донесе победата на комунизма.

Затова съвсем определено може да се каже че Германия през Втората Световна война воюваше срещу болшевишката диктатура управляваща Съветския съюз, а не срещу руския народ / защото бил славянски / както ни обясняват комунистите.


За никого не е тайна, че управляващата комунистическа върхушка след преврата през 1917г. наречен Великата Октомврийска революция, съвсем не е руска / ЦК на Комунистическата партия в Москва през 1936 г. се състои от 59 членове, от които само двама са руснаци, Сталин е осетинец / и въпреки че болшевиките са едва 0,3% от тогавашното руско общество / през 1917г. / успяват да му наложат жестокия комунистически ярем.
Как става това, е както се казва предмет на друг разговор.

Напротив, руския народ е един от най-пострадалите от тази античовешка, престъпна идеология, дал милиони жертви по време на чистките и в лагерите на ГУЛАГ.

Самия факт, че на страната на Германия във ВСВ се бият и доста руснаци например / “Руска освободителна армия”- РОА, освободителна от какво - от комунистическия терор / и украинци
/ и те пострадали жестоко, особено по време на Гладомора /, показва ясно срещу кого всъщност се води тази битка.

В това число трябва да включим и доброволците от Прибалтийските републики, усетили върху собствената си кожа “предимствата” на комунизма още от 1940г., когато са окупирани от СССР, а също и кавказките народи.Списъка ще стане доста дълъг, ако трябва да се включат всички народи и народности обявили се срещу “най-прогресивния обществен строй на света”.

Тук изникват интересните въпроси защо демократичните държави САЩ и Англия така силно подкрепят комунистическия Съветски съюз и с какво комунизма е по-добър от националсоциализма.
Ако погледнем обективно фактите излиза че комунистическия режим е много по- античовешки и че Хитлер в сравнение със Сталин / избил милиони хора от собствения си народ още преди войната , а и след нея / изглежда направо като аматьор.

Ето какво споделя командващия американската армия в Европа генерал Джордж Патън в писмо до жена си пет месеца преди да загине в автомобилна катастрофа при странни обстоятелства:

“ Берлин ме ужаси. Ние унищожихме един добър народ и сме на път да го заменим с диви монголци. След това цяла Европа може да стане комунистическа. Разказаха ми, че през първата седмица след падането на Берлин всички жени, който се опитвали да избягат били убити, а тези, които не се опитвали да бягат били изнасилени.“

Докато европейските народи се избиваха помежду си единствените печеливши се оказаха комунистите управляващи СССР / голяма част от които съвсем не са руснаци/ и управляващия елит на САЩ.

Европа не печели нищо друго освен разрушения, икономическа разруха, разделение на Източна / окупирана от Съветския съюз / и Западна, осеяна с американски военни бази в почти всяка една европейска държава. На практика се оказва че след войната тя е окупирана и губи влиянието си в световната политика.

Защо тогава западните демокрации подкрепят Сталин по време на ВСВ, нима не са знаели какво представлява тази идеология и какви опасности за европейската цивилизация крие тя.

Интересен въпрос е и защо и днес се отнасят твърде срамежливо при отричането на комунизма. Самият факт че комунистическите символи са разрешени в европейските страни / без Естония и Унгария / и че навсякъде има комунистически паметници / дори и в центъра на София / е доста странен.






Гласувай:
8



1. alchemist - Има доста
04.01.2011 16:40
теории за "реалния" победител в ВСВ. И всичките са от интересни по-интересни.
цитирай
2. genadi2000 - Виж кой спечели Втората Световна война:
09.01.2011 22:52
http://genadi2000.blog.bg/politika/2010/10/02/koi-specheli-vtorata-svetovna-voina.614608
цитирай
3. kocil - Мда, направо да го кажем -
12.01.2011 19:25
Цялото Съветско Политбюро по Сталиново и Лениново време са евреи-хазари...като почнеш от Бронщайн-Троцки и минеш през Каганович и мъжа на сестра му, Молотов. Да не забравяме и двамата брадати педали Маркс и Енгелс, без "трудовете" им нямаше как да разберат хората кой е "най-прогресивният строй". Около Рузвелт и Чърчил, а и даже около Хитлер има също доста екзепляри от тая порода...Комунизмът е тяхно отроче, също както и национал-социализма...ама Хитлер леко им е излязъл от контрол, иначе и него са подкрепяли...иначе как може от една бедна и в разруха страна, каквато е била Германия през 20-те години, за отрицателно време да стане с просперираща икономика и голяма военна сила? Не без подкрепата и парите на ония люде...

Историята с Пърл Харбър е почти същата като 11.09. Повечето американски големи кораби тогава са относително стари, макар и не лоши - строени са в края на ПСВ и малко след това. Американското командване обаче (странно защо ли?) още в началото на 1941г. предлага на Конгреса да започне строителството на чисто нови линейни кораби, самолетоносачи, крайцери и още един куп по-малки кораби. Искането е одобрено много бързо. Срещу кой са готвели тези кораби Рузвелт и компания? През февруари-март 41-ва САЩ не са във война с никой все още, настроенията там са да не се намесват в Европа...или може би отговорът се крие в думите на Рузвелт към съветниците му тогава: "Америка трябва да влезе във войната ефектно..." И са влезли доста "ефектно", бих казал. Почти като 11.09.

А от ВСВ печелившите са банките и по-конкретно - тези зад тях - Рокфелеровци, Ротшилдовци, Вартбурговци, Джей Пи Моргановци и цялата човеконенавистна паплач порай тях...Те са печелившите - но рано или късно ще им приседне!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377854
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив