Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2011 12:54 - Виртуални войни
Автор: lubomir33 Категория: История   
Прочетен: 2307 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 17.10.2012 15:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
" Малцина от тези хора идваха в редовете на нашето ново движение, за да му служат в действителност. Повечето се промъкваха в нашите редове, за да продължават да пеят старата си песен и да получат възможност да проповядват предишните си старовремски идеи. Е, а що за идеи бяха това, е трудно с перо да се опише.

 Най-характерното за тези натури е, че те винаги имат на устата си примери от епохата на старогерманския героизъм, че постоянно дрънкат за беловласата древност, за мечове и брони, каменни брадви и т.н., а в действителност са най-отявлените страхливци, които човек може да си представи. Размахвайки във въздуха тъпи ламаринени мечове, навличайки си страшна меча кожа и нахлупвайки на главата си най-страшната шапка, те за текущия ден проповядват борба посредством така нареченото „духовно оръжие“ и се разбягват като зайци при появата на първата групичка комунисти с гумени палки в ръцете. Бъдещите поколения изобщо няма да могат да увековечат образа на тези хора в новия героически епос.

 Аз прекалено добре съм изучил тези господа, за да изпитвам към тяхното фокусничество нещо друго, освен презрение. В народната маса ти предизвикват само смях. Появата на такива вождове беше изгодно само за евреите. За евреите това бяха подходящи защитници на идеята за нова германска държава. При това претенциите на тези господа са абсолютно пресилени. Те се смятат за по-умни от всички, въпреки че цялото им минало красноречиво опровергава тази претенция.
Напливът на подобни хора става истинско божие наказание за честните искрени борци, които не обичат да дрънкат за героизма на миналите векове, а искат в нашия сегашен век на практика да покажат поне малко собствен героизъм."

 С риск да обидя доста от хората подвизаващи се във виртуалното пространство цитирам един човек от близкото минало, който е описал доста точно болшинството от хората занимаващи се с древната ни история.

Кой е този човек може и сами да се досетите, според мен обаче откъса от книгата му пасва идеално и на съвременната ситуация.
Както се казва - "Нищо ново под слънцето". Същото описание спокойно може да се отнесе и към „борците” за връщане на българските земи в Македония и на други места. На всеки нормален човек му е ясно, че докато не се оправят нещата тук в България подобни „стремежи” ще си останат само едни илюзии.

Знам че някои ще кажат, че народ които не познава миналото си няма и бъдеще и съм съгласен с това, но все пак ми се струва че докато ние си изясняваме какви точно сме, дали тракийци, шумери, хуни, тюрки, скити, ирански народ,славяни и т.н и т.н.  и водим безкрайни виртуални войни по този въпрос, рискуваме чисто и просто да изчезнем от историческата сцена като народ.

 

 

 

 





Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Заплахата да изчезним,
04.10.2019 21:56
май не иде от пра-историческите спорове, а от реални действия на чужди унищожители.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1385010
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив