Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2021 19:39 - Невероятният 11 танков полк от гр.Банско
Автор: lubomir33 Категория: История   
Прочетен: 827 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Един филм за бившият 11 танков полк, разположен в гр.Банско. Не съм привърженик на комунизма и на тази система по принцип, но не може да се отрече, че по това време армията ни имаше доста добро за времето си въоръжение и подготвен личен състав.

В този клип е показано колко е важно наистина, кой стой начело на едно подразделение, или на една армия, или на една държава, ако искате. Този полк е бил един от изоставащите в армията ни, но след смяната на командването му през 1983г, само за една година след усилени тренировки, танкистите ни постигат невероятни успехи на учението "Щит 84", провело се на територията на бивша Чехословакия, където смайват командването на Варшавският договор, като при стрелбите поразяват 801 мишени от общо 806.

По думите на съветският маршал Куликов, това е единственото подразделение способно да води истинска война. Изводът за нас е, че ние българите при добро обучение, наистина можем да постигнем невероятни резултати, въпросът е наистина да се води подобно обучение.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1376391
Постинги: 412
Коментари: 710
Гласове: 1948
Архив