Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2011 15:14 - Национал-мазохизъм - най-новата идеология
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 6002 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 21.03.2014 09:40


"Започва да прозира една странна самоомраза на Запада, в която има нещо патологично. Западът се стреми похвално да се отвори изцяло и прояви разбиране за чужди ценности, но у него няма вече обич към самия себе си."   кардинал Йозеф Рацингер

Национал-мазохизма , наричан понякога национал-нихилизъм, е либерална идеология, която се оформя в Европа след края на Първата Световна война.
В основата му стоят преди всичко либерализма, интернационализма, толерантноста към всякакъв вид малцинства като цигани, негри, гейове, лесбийки, травестити и други и идеята за равенство между всички раси и народи на света. Националмазохизма претърпява бурно развитие в Европа и САЩ в годините след Втората Световна война.
 
Националмазохиста изпитва особено удоволствие от отричането и потъпкването на историята и историческите личности на собствения му народ и възвеличаване на всичко извратено и аморално в обществото и медиите, включително киното, театъра, модата и изкуството.

Тази идеология така да се каже преобръща представите на хората за добро и зло, красиво и грозно, а също и целия съществуващ до нейното появяване обществен ред, издигайки като приоритет правата на всички прослойки от дъното на обществото.


Като нейни идейни предшественици могат да се посочат християнството и комунизма, с известната си идея - "Последните ще станат първи".

А какво ще стане с първите, е известно от историята.

Национал-мазохистичният мироглед предоставя идеологическата основа за краят на света.


Тази идеология намира привърженици сред всички леви и десни партии и организации, а също така и анархисти, зелени и т.н.
Единствените и ясно изразени противници са хора с националистични, фашистки и други човеконенавистни убеждения.
Основни представители на национал-мазохизма във България са организации като "Български Хелзински Комитет", "Отворено общество" и всевъзможни други сдружения за антидискриминационно, междуетническо и междугалактическо взаимодействия.

В момента може да се каже че националмазохизма е в процес на изграждане като към него непрекъснато се прибавят нови постулати, преразглеждат се исторически събития като тези в Батак през 1876г., издигат се нови кумири като Азис и Радо Прашката, изграждат се паметници на такива заслужили личности като американските пилоти изсипали ни братски поздрави от небето през Втората Световна война , на сръбския крал Милош
Обренович, а защо не и на Сюлейман паша. Както се казва, не се знае с какво ще ни изненада бъдещето.

Най-благодатната почва за развитието на националмазохизма представляват демократичните общества, предоставили пълни права, но не и отговорности на всички видове малцинства. Националмазохиста счита, че въпреки че малцинствата / според обичайните си практики / не плащат вода, ток, данъци, билети в градския транспорт, то те трябва да получават социални помощи, безплатно медицинско обслужване и демократичната държава трябва да им построи жилища / без да ги платят, разбира се /. Демократичните ръководители и държавници са известни със заиграването си с малцинствата, особено по време на избори.

Тази идеология е особено разпространена и в държави като Германия, Холандия, Франция, Дания, където за всеки случай е подкрепена и от съответните закони против такива расисти, който носят на демонстрации дънки BOSS, съдържащи в логото си буквите SS или пък намаляват броя на убитите евреи при Холокоста на по-малко от шест милиона.

Национал-мазохиста счита че, държавата няма нужда от армия, защото всички народи около нас са ни приятели и че е излишно детето му да учи за националните ни герои, защото това може да доведе до излишен шовинизъм и изостряне на междуетническите или добросъседските отношения със съседите ни.

За него има далеч по-важни въпроси като отношението на Европейската комисия към страданията на хората в Хаити, новия тоалет на Виктория Бекъм и колко струва той, както и кое е новото гадже на Мис Плеймейт .



Гласувай:
4



1. анонимен - Но защо няма коментари!?
11.01.2011 15:31
Статията е страхотна и напълно подкрепям тезата ти. Прави ми впечатление, че в момента основната част от висшия и нисшия ешалон ръководители в държавната администрация са все кадри на "Отворено Общество". Случайност??
цитирай
2. hatanasov - А ДС?
11.01.2011 23:51
А има ли възлов пост да не е зает от агент на ДС?
цитирай
3. kocil - Да не забравим
12.01.2011 19:36
И "хубавците и хубавиците" от интернационалната престъпна оргия, наречена "Хелзинкски комитет" - благодарение на такива като тях нашите мангали се смятат за недосегаеми и могат да не плащат ни ток, ни вода, ни данъци, а ако се опитаме нещо да им кажем, или да протестираме, идват въпросните дебелогъзници от ХК и ни обясняват колко било лошо да гоним мангалите и колко сме били нецивилизовани и расистки настроени...Мечтата ми е да заведа някои от тия мили хорица във Факултето, Филиповци или Христо Ботев и да ги оставя там само за един ден и нощ. Да видим после какво ще разправят за дискриминация и нецивилизованост, като ги оставят без дрехи и им теглят по един бой и едно е.ане...
цитирай
4. minevv - ad
13.01.2014 09:23
статията достатъчно добре обеснява,,каквикоментари, . съгласен
цитирай
5. dimat - Поздравления за статията,НО,
20.03.2014 18:20
..за съжаления малко хора ще се запознаят с тези факти.Причината за това е,че десетилетната мущровка на съзнанието на хората е дало впечатляващи разрушителни резултати.Колкото пъти съм се опитал да подема разговор в тази посока с моите познати,ВКЛЮЧИТЕЛНО И СЕМЕЙСТВОТО СИ,съм срещал нежелание за разговор,упрек ,че вярвам в конспирации и откровено съжалителни погледи,отправени като към малоумен.
Така стигнах до неутешителния за мен извод,ЧЕ МОЖЕ БИ ВСИЧКО Е НЕВЪЗВРАТИМО ЗАГУБЕНО И НАЦИЯТА НИ СИ ОТИВА ОТ ИСТОРИЯТА.Бих се радвал,ако бъда опроверган от реалността,но..Какато казваше навремето един мой познат :"безпомощен съм,като въшка,попаднала във качамак".
цитирай
6. lubomir33 - Не се отчайвай
21.03.2014 09:41
Никога не се знае знае ли се:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378075
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив