Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 16:04 - Опасната игра с малцинствата
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 3947 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 04.04.2013 13:41


  " Истинската революционна сила на днешния ден са различните малцинства, "гетата", които живеят вън от общия ред. Цялата патология трябва да бъде утвърдена за норма, а цялата норма – за патология".  - Х.Маркузе

Тактиката чрез малцинството да владееш мнозинството е стара като света – нека да видим само няколко примера - Френската революция от 1789г. и комунистическият преврат в България от 09.09.1944 г. Ето как описва движещата сила на Френската революция Никола Николов в книгата си
“ Световната конспирация ” –
През 1789 г. в Париж съществуват два големи проблема: настъпилата паника за заплашващ глад и прииждането на мистериозни чужденци. Тези чужденци не са нито селяни, нито работници. Те принадлежат към една друга категория — бандити. По нареждане на своите господари е трябвало да се преобразят с облеклото, маниерите и държанието си до такава степен, че да всяват страх сред парижкото население. Те говорят чужд, странен език. Някои историци ги описват като бандити от Южна Франция и Италия, докато други твърдят, че са марсилци. Независимо откъде са, по физиономиите им личи, че са грабители и кръвопийци. Тези ренегати умишлено са доведени в Париж от революционните лидери, които ежедневно им заплащат по 12 франка и ги подготвят за предстоящия удар. Това изцяло противоречи на много историци, които твърдят, че революцията е направена от спонтанно надигналия се народ. Ето какво обещава Робеспиер на “народа”- „Всичко ще се измени, господарите ще станат слуги — сега е ваш ред да бъдете обслужвани".   Хората от дъното на обществото са движеща сила на почти всяка революция - манипулират се лесно, няма какво толкова да губят, мразят управляващите и богатите и мечтаят да заемат мястото им. Какво по-голямо изкушение за бедния от това да измести този над него и да му вземе богатството - тоест  "Последните да станат първи ”.  Защо хората издигнали се по време на комунизма го защитават толкова ревностно и до днес – защото от мързеливци и бедняци се превръщат в номенклатурчици.
Както казва Николай Бердяев - " Социализма е идеология на завистта".

Представете си един селянин, който преди 09.09.1944г., живее в някакво затънтено село в мизерия / най-вероятно защото го мързи да работи / как той гледа на по-богатите от него. След преврата става член на партията / именно след 1944г. точно тогава се “появяват” повечето комунисти / и изведнъж от бедняк и неудачник става началник - возят го с автомобил,премества се в София или в друг голям град,живее в хубаво жилище  / иззето от някой враг на народа /, от него зависят съдбите на много хора.
Е, този промяна за него не е ли като да се премести от един свят в друг, за него комунизма става е най-справедливия социален строй на света и никой не може да го убеди в обратното. Ето един цитат от Чарлс Ланиус , специален кореспондент на авторитетното американско списание “Рийдърс Дайджест”, който по време на деветосептемврийския преврат се е намирал във България показващ какви хора са революционеритев онова време – “ Обикновени престъпници – убийци и крадци – бяха освободени от затворите и назначени на постове в полицията на Югов. Те често арестуваха хора просто защото са добре облечени. Решаваха с куршуми стари лични спорове с хора, на които имаха зъб. Българи ми съобщаваха, че почти навсякъде бившите полицейски началници, кметове, бирници и някои техни заместници били разстрелвани или пребивани до смърт”. За да спечелят на своя страна утайката на обществото почти всички революционни водачи им обещават социални придобивки – безплатни обяди” / които разбира се не са безплатни, а са платени от всички и то предварително /, “светло бъдеще и т.н. Защо и сега евреите подкрепят толкова силно малцинствата – негри, цигани, хомосексуалисти - защото много ги обичат ли? Едва ли, защото известно е че те признават само себе си за нещо ценно, всички останали за тях са просто една рая” или "гои".

Ето какво казва  философът на новата левица, марксистът-ревизионист  / от еврейски произход, разбира се / - Херберт Маркузе (1898-1979):

"Буржоазията все още може да бъде победена.
Маркс сбърка, че пролетариатът е автентичната революционна класа.

Истинската революционна сила на днешния ден са различните малцинства, "гетата", които живеят вън от общия ред. Цялата патология трябва да бъде утвърдена за норма, а цялата норма – за патология.

Сливането на политическия и сексуално-моралния бунт е ключово за ефективната опозиция. Тогава най-после ще рухне буржоазното общество."
Сценарият е един и същ - чрез манипулиране на малцинството да се държи в шах ” мнозинството и всеки който се възпротиви на това, моментално се обявява за расист , фашист, враг на човечеството и т.н. Противопоставяйки една група в обществото на друга се прилага много умело старата тактика ” Разделяй и владей”, или казано на български - “ Двама се карат - третия печели”. Остава само да познаете кой е третият.        Ето защо в повечето холивудски филми положителните герои - на спасителите на света  / ”Crimson tide”/, на доброто ченге и др. се играят от негри, а белите хора са представени като злодей.
Ако сте забелязали в няколко филма
излезли няколко години преди идването на Обама на власт ролята на президента се изпълняваше от негър. А една холивудска продукция ни убеждаваше, че и Орфей е от същата раса.
Сега и у нас се разиграва същата комедия или трагедия - на малцинствата се обещават и дават - безплатни жилища, участие във властта, на практика безплатен ток, вода и градски транспорт, социални помощи.
Тези придобивки за тях са безплатни
, но да не забравяме че тези сметки са платени от всички нас / включени са в нашите сметки или се изплащат от нашите данъци /.


Непрекъснато се говори за техните права
/ но не и за задължения/, за толерантност и т.н. За да разберем докъде ще ни доведе всичко това е достатъчно да погледнем каква е съдбата на бялото население в доскоро най-проспериращата държава в Африка - ЮАР.

Описал съм я в един друг постинг - lubomir33.blog.bg/politika/2010/11/05/iuar-edin-quot-svetyl-quot-primer.630254



Гласувай:
4



1. syrmaepon - Вероятно има такава формула и някой ...
29.01.2011 08:46
Вероятно има такава формула и някой я използва,но се съмнявам,че навсякъде ще доведе до едни и същи резултати.Например ако предположим,че етническото малцинство е по-културната част от населението.
И кой е третия?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1383093
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив