Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 17:21 - Ген. Христо Луков - живот отдаден за България
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 19206 Коментари: 6 Гласове:
15

Последна промяна: 19.01.2019 21:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 13 февруари 1943 г., от ръката на безродници, подло беше убит един български герой – ген. Христо Луков.
Да си припомним накратко неговият подвиг.


                          image

През  1918-та година в последните дни на Първата Световна война, под влияние на комунистическата пропаганда част от войниците, напуснали фронта се насочват към главната квартира на армията ни в гр. Кюстендил, а други обявяват Радомирската република възглавявани от земеделеца Райко Даскалов. Възползвайки се от това критично за България положение, сръбска пехота настъпва към гр.Кюстендил по долината между Царев връх и Калин камък и със снаряди обсипва почти обезлюдените български позиции.
 Командирите не са в състояние да възпрат отстъпващите войници.   На позицията останал само майор Христо Луков с четири оръдия. В този критичен момент той с помощта на няколко овчари открил огън по настъпващите сърби.
Те били отблъснати. На другия ден след сключване на примирието, подполковник Томич поискал да поздрави българските артилеристи спрели настъплението му. Войниците посочили Луков, който още бил с обгоряло от артилерийската стрелба  лице.

“А другите?“- попитал Томич.
“Те бяха няколко овчари и козари, които подаваха снарядите на майор Луков при стрелбата”- бил отговорът. Сърбинът изревал от яд, но скоро се овладял и поздравил майор Луков за големия подвиг извършен от него.

“В историята на Франция, продължил подполковник Томич, има също един, който останал сам да брани Родината си - маршал Ней.


Щастлива е България, че има такива защитници офицери.”

 

                                        image


Ако не беше геройския подвиг на майор Луков, с необуздания си шовинизъм сърбите щяха да претендират по Ньойския диктат и гр. Кюстендил да бъде включен във границите на "Велика Сърбия".


                                          image
    Разбира се, подобен човек е трън в очите на комунистическите безродници и те решават да го премахнат. Така на 13.02.1943г. еврейката – комунистка Виолета Бохор Якова и Иван Буруджиев убиват генерала в гръб, докато влиза в дома си. Това подло убийство на един достоен български офицер се окачествява от комунистите като голям подвиг.
Ето я и кривата мутра на тази терористка
.

                                                      image

 За комунистите понятия като Родина и Отечество не съществуват или както казва Ленин - "Пролетария няма родина".

Тук не става въпрос за обикновенните комунисти, които в по-голямата си част са по-скоро едни заблудени хора, а и повечето от тях са патриотично настроени, а за комунистическата върхушка.

В сегашно време наследниците на тогавашните комунисти
/ голяма част от които станаха крупни бизнесмени /, така или иначе са отписали отдавна България като държава, изнесли са ограбените от народа пари зад граница, децата им са в чужбина и са готови при наближаващата катастрофа първи да напуснат "потъващият кораб".


При тази ситуация на предната линия отново ще застанат честните националисти, а не тези нещастници, които ще се изпокрият като мишки.


За тях това е нещо естествено. Хора като ген.Луков и сега им пречат, защото той  през целият си живот се е борил за укрепването на държавата и армията, а не са предавали Родината си. Генерала е бил уважаван и от враговете си сърби заради неговият героизъм ,а днес делото му се отрича от безродници, наричащи се не знам защо българи.

По стар комунистически обичай скалъпват и разни обвинения в корупция срещу него, отричат подвига му при град Кюстендил и т.н.
По същият начин комунистическият режим след 1944г. обрича на забрава името и на друг български герой -
кап. Димитър Списаревски , загинал при въздушен таран в небето над София, обвинявайки го, че бил пияница и се е сблъскал едва ли не случайно с американският бомбардировач. Подобна е съдбата и на още хиляди герои загинали за Отечеството си.

Ако съдбата даде властта в ръцете на едни политически нули, то тeзи нули проявяват невероятна енергия, за да оклеветят миналото и да го залеят с мръсотии.

Колкото по-жалка и бездарна е една институция, толкова по-старателно се опитва, да изтръгне от паметта на хората, всички герои от миналото.

За комунистите имената на тези хора отдали  живота си за България трябва да бъдат забравени и окончателно изтрити от историята, а на пиедестал да се издигнат  безродници и терористи, забравяйки, че без саможертвата на героите, нашата Родина въобще нямаше да съществува.
Участието в шествието не е въпрос само на това да се почете паметта на един велик българин, а e въпрос и за бъдещето на България, за това по какъв път ще продължим да вървим и ще я бъде ли нашата държава или не. На това дали ще се поддадем на натиска на чуждите и вътрешни сили целящи унищожението на нашата Родина.

Това шествие с течение на времето се е превърнало в най-голямото събитие, на което се събират националисти от почти всички патриотични партии и съюзи във България и от чужбина.


Нека да излезем на улицата и да им покажем че българският дух е все още жив!!!


" България има свой път и ние трябва да се ръководим от нашите интереси" - ген. Христо Луков

Тази година ( 2019 ) Луковмарш ще се проведе на 16 февруари


За повече подробности:

 www.lukovmarsh.info/

Рекламен клип за ЛУКОВМАРШ 




Гласувай:
16



1. boristodorov56 - Знае се кои са безродниците.
09.02.2011 18:04
Кумънизите не са българи!
Тяхната родина е Ссср!

Наглите боклуци не знаят за какво протестират!
цитирай
2. vidrica - Генерал Луков е иститски и рядък ...
10.02.2011 11:41
Генерал Луков е иститски и рядък пример за човек на честта. Нормално е споменът за него да дразни преобладаващите мекотели (да прощават животните ) сред нас, на които когато им говориш за чест, те ти говорят за двайсет лева. Поклон пред паметта на този достоен човек ! Благодаря за поста!
цитирай
3. lubomir33 - Генерал Луков е иститски и рядък ...
16.01.2012 10:32
анонимен написа:
vidrica написа:
Генерал Луков е иститски и рядък пример за човек на честта. Нормално е споменът за него да дразни преобладаващите мекотели (да прощават животните ) сред нас, на които когато им говориш за чест, те ти говорят за двайсет лева. Поклон пред паметта на този достоен човек ! Благодаря за поста!



Заповядай на шествието което ще се проведе на 18.02
цитирай
4. анонимен - Социоложката Татяна Буруджиева
03.03.2012 09:29
Социоложката Татяна Буруджиева е дъщеря на Иван Буруджиев
цитирай
5. анонимен - Съветската сфера на влияние
17.03.2012 03:32
Съветска сфера на влияние за Запада е нещо нормално, когато се работи с честни хора. Никой от тях не може да разбере, че това значи един много, много дълъг списък на убийства. Генерал Луков е един от челните българи в списъка за унищожаване от Кремъл. Как можаха да промият мозъците на толкова убийци в Съветската сфера, че убиха не само Иван Багрянов, който искаше мир и само мир за българите, Никола Петков, който искаше да се чуе гласът на селяните, но даже и собственият голям комунист Трайчо Костов, чиято живот бе скъсан само заради думата на Сталин, че го излъгал. И сега всичко продължава и убийците с празните глави са все още на голяма почит. А техните почитатели вдигат врява до Бога.
цитирай
6. анонимен - Български офицер
29.07.2012 21:27
Генерал Христо Луков - истински Български офицер и Патриот ! Верен страж на Царство България !

СМЪРТ НА КОМУНИЗМА И КОМУНИСТИТЕ !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378313
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив