Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2011 11:48 - Ярък пример за циганска интеграция
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 3956 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 04.08.2011 14:16


 Новина от vesti.bg показваща до какво довежда съжителството на цигани и българи така широко рекламирано и препоръчвано през последните години

Ромите от бившия бл. 20 нападнаха съседните   17.02.2011 20:40
  image

Собственици на апартаменти в бл. 18 и бл. 19 търсят съдействието на общината, за да се преместят в други райони на града, съобщава ямболският в. "Ямбол нюз"
  "Собственици на апартаменти в бл. 18 и бл. 19, съседи на несъществуващия вече ромски бл. 20 в ямболския квартал "Райна княгиня", който бе съборен принудително миналия септември, търсят съдействието на общината, за да се преместят в други райони на града, съобщава ямболският в. "Ямбол нюз".

Те разказват, че след драмата с разрушения блок, превърнат през годините в опасно за обитаване скеле,
останалите без дом ромски фамилии, които не са намерили ново жилище и не са били настанени другаде от общината, са започнали да "окупират" съседните блокове.

Местните жители твърдят, че са готови да оставят жилищата си и да плащат наем в общински апартаменти само и само да не съжителстват с ромите.

По думите им жените и децата се страхуват да излизат сами навън, където ги нападали без причина и ги замеряли с различни предмети. Ромите редовно правели набези и по мазетата, откъдето крадели храна и други продукти.

Местните обитатели се оплакват и от огромното количество боклуци. "Хвърлят от терасите, с каруци изсипват сметта си до нашите апартаменти. Никой не ги спира".

Трима собственици на жилища в блоковете са поставили проблема пред общинския съвет в Ямбол.
 

"В момента целият бл. 18 е пренаселен. Прозорците в общите части са изпочупени, непрекъснато ни наводняват", оплаква се негова обитателка.

Здравка Недкова живее сама и е окачила кофа на вратата си, за да дрънчи предупредително, ако някой реши да влезе в жилището й.

Жената твърди, че от 2002 г. праща молби за замяна до общинската администрация, но досега всичките й разговори със зам.-кметове са останали без резултат. Тя е сигнализирала много пъти в полицията и в общинския сектор за превенция и опазване на обществения ред.

По думите й два пъти са разбивани дори общински апартаменти в един от входовете, предвидени за изнесен общински офис на полицията, за които кметът на общината бил подписал договори за над 65 хил. лв.

Жена от бл. 19 пък в момента се придвижва трудно след поредния побой, нанесен й от скитащите в района роми. Нейният случай е известен на общината от години.

Здравка Недкова и внукът й са пребивани няколкократно и имат медицински свидетелства, потвърждава общинският съветник Красимир Вълев пред "Ямбол нюз". Момчето в момента също е със счупена ръка.

Жената е безработна и няма друга възможност да се премести, освен да дари жилището си на общината, надявайки се тя да й предостави друг апартамент.

Молби за подобни замени на апартаменти със същите мотиви са подали още две семейства. Проблемът ще бъде обсъден на следващото заседание на ябщинския съвет в Ямбол на 25 февруари.

Ако това разрушаване на блоковете продължи, има опасност да се наложи и тяхното събаряне, предупреждават местните."

Към тази статия може само да се добави че на цигански се използва една и съща дума за българин и роб - дас.
И може би наистина си заслужаваме това определение
.



Тагове:   терор,   цигани,   Ямбол,   роми,   интеграция,   роб,   пример,   бл20,   дас,


Гласувай:
9



1. анонимен - СТОИМ,ГЛЕДАМЕ И ХЛЕНЧИМ!!!
08.03.2011 16:39
НА ТАКИВА ОВЦЕ КАТО НАС,ТОВА НИ СЕ ПАДА!ДАЖЕ Е МАЛКО!!!
цитирай
2. troia - Интересна снимка.
17.09.2011 16:21
Това циганче-албинос го познавам. Още от бебе майка му просеше с него в студ и пекна моста в Ямбол. Изостанало е умствено, защото никога не е учило, само проси, проси и даже не говори правилно.Беше красиво дете, което съжалявах...обречено на мизерен живот.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378431
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив