Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2011 10:39 - Фейсбук следи всеки сайт, който потребителите му посещават
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2366 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

Фейсбук призна, че наблюдава всяка една страница в интернет, която потребителите й посещават, дори когато са излезли от социалната мрежа.

Повечето хора смятат, че Фейсбук престава да ги наблюдава, когато излязат от сайта, но блогъри установиха, че това не е така. В действителност към сървърите на социалната мрежа редовно се изпращат данни, които й помагат да печели милиарди долари всяка година от реклама, тъй като подобна информация е много ценна.
Практиките на сайта, който има над 750 милиона потребители, бяха разкрити от австралийския блогър Ник Къбрилович и предизвикаха гневна реакция в интернет пространството. Австралиецът открил, че когато влезем във Фейсбук, сайтът автоматично поставя файлове, известни като "бисквитки" на компютъра ви, които следят какви сайтове посещавате.

Някои "бисквитки" остават на компютъра ви дори, когато излезете от социалната мрежа и изпращат информация, когато посетите сайт, свързан с Фейсбук.
Данните, които се изпращат, са IP адресът и информация за това какви сайтове сте разглеждали. Това е поредният скандал, в който е замесено името на социалната мрежа. Преди време тя беше критикувана заради пускането на stalker button, който позволява на потребителите да следят всяко движение на друг човек в списък от хора, който постоянно се обновява. / БГНЕС


Тагове:   фейсбук,   Big Brother,   Facebook,   следене,   пари,


Гласувай:
5



1. allvin - Мръсни хиени!!!
28.09.2011 11:11
Уроди,претендиращи да са водачите на цивилизацията!!!
цитирай
2. virtu - Фейсбук е създаден да ни следи !
28.09.2011 18:51
Аз направих опит с ICQ , то следеше кой от приятелите ми влиза във фейсбук , без аз самата да съм се включила . Това си е отлично наблюдение. Ако сте дали приятелство на вашия шеф , той всеки момент може да разбере дали влизате във фийсбук .
И всички данни си ги даваме доброволно. По рано използваха ченгета , за да събират информация за вкусове , приятели и предпочитания. Сега си ги казваме сами .
http://vbox7.com/play:5d0c2da9
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1383721
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив