Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2011 16:41 - Етнически ли е конфликта в Катуница
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 3560 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 30.09.2011 17:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Четейки материалите които излизат ежедневно по този въпрос човек направо може да се обърка. В началото се лансираше тезата, че това е криминален, битов, едва ли не нещастен случай. Такава идея застъпваше лично вътрешния министър Цветанов. Когато видяха, че този евтин опит да бъдат излъгани хората не минава, управляващите включиха на друга предавка и започнаха да твърдят, че конфликта е социален, едва ли не класов.

В този тон им акомпанираха и продължават да го правят всевъзможни НПО-та, интелектуалци, общественици и всякакви други. В общи линии те всички твърдят едно и също нещо, а то е, че това не е етнически сблъсък, а противостояние между бедни и богати, онеправдани срещу олигарси, малкия и беззащитния срещу богатия и недосегаемия. Дори да има някаква такава логика, тя въобще не е водеща и показателна за случая.


Истината е една и тя е, че след поредното жестоко циганско убийство, този път на един български младеж на хората от Катуница им дойде до гуша от циганския терор и възстанаха, както никой до сега във България не го е правил. А това повлече след себе си и останалите събития. Благодарение на всичко това, въпросът за циганския терор бе за първи път поставен открито и повече никой няма право да го неглижира.

Други хора смятат че зад този конфликт стоят евреите, ЦРУ, че това е някакъв изключително сложен сценарии и какво ли още не и че няма смисъл нищо да се прави, защото всичко е постановка.
Повечето от известните наши журналисти и коментатори говорят че имало проблеми и с мутрите и че престъпността не била само циганска.


Че това е така е ясно на всеки, това е все едно да откриеш че слънцето свети и тревата е зелена. Но тези констатации не омаловажават проблема с циганската престъпност.

Не виждам защо трябва да се противопоставят едни проблеми на други. Една китайска пословица казва че като тръгнеш да разплиташ кълбото не го хващаш цялото, а започваш от единият край. Няма как да се решат всички проблеми едновременно.

Когато едно правителство има волята и желанието да се справи с циганските престъпления, то ще се оправи и с мутрите. Но това няма да стане само с интелектуални призиви и въздишки.

А когато правителството и народа нямат желание и смелост за това, тогава на главите ни ще се качат и мутри и цигани и извънземни ако щете.
Толкова ли е трудно за разбиране това.





Гласувай:
7



1. анонимен - Много си плитък, мамин златен! К...
30.09.2011 16:50
Много си плитък, мамин златен! Конфликтът не е етнически, а е обществено-социален! Една част от обществото иска всички останали - включително и четирите власти - да спазват законите! Само оставаше някой да изкара, че конфликтът е материален - против брадвите и камъните, с които циганите убиват, против каруците, с които извозват краденото, и т.н., за да я подемат песента такива като тебе.
цитирай
2. boristodorov56 - Проблема е изцяло политически!
30.09.2011 17:03
Проблема е изцяло политически!
цитирай
3. lubomir33 - Нещо не сте ме разбрали
30.09.2011 17:15
анонимен написа:
Много си плитък, мамин златен! Конфликтът не е етнически, а е обществено-социален! Една част от обществото иска всички останали - включително и четирите власти - да спазват законите! Само оставаше някой да изкара, че конфликтът е материален - против брадвите и камъните, с които циганите убиват, против каруците, с които извозват краденото, и т.н., за да я подемат песента такива като тебе.

Никой не казва че конфликта е срещу брадвите и камъните, по-голяма глупост не съм чувал. Искам просто да кажа че ако се намерят достойни хора в държавата ни те ще ПРИНУДЯТ и циганите / които не спазват абсолютно никакъв закон/ и мутрите и всички останали да спазват законите.
Но това няма да стане само с интелектуални призиви и въздишки.
цитирай
4. анонимен - Циганските безчинства и мароде...
30.09.2011 17:54
Циганските безчинства и мародерства ескалираха през годините и превърнаха живота на стотици хиляди българи в ад. Правосъдието и държавните институции негласно ги толерират, като се отнасят снизходително дори към регистрирани рецидивисти, само и само да не бъдат обвинени в расова дискриминация към малцинствата. Тази политика обаче накърнява правата на невинните потърпевши и е унизителна за всички нас, добросъвестните български граждани. Така с годините закономерно се натрупа и наслои дълбока и основателна омраза към циганите, постепенно прерастваща в ответна агресия спрямо тях. Неслучайни са масовите изстъпления в Катуница - те са израз на отдавна преминатия праг на търпимост спрямо безнаказаната циганска престъпност и произвол. Времето и натрупаният опит доказаха, че не е възможно превъзпитанието и цивилизоването на циганите. Те са озверели, неграмотни примати, безконтролно разможаващи се като вируси, сеещи зарази и бълващи престъпност. Те са реална опасност за всяко едно общество, това е голата истина. Ето защо, всякакви крайни мерки и дори репресии спрямо тях са напълно оправдани, за да бъдат опазени живота, здравето, сигурността, спокойствието и имуществото на хората в България. Криворазбраният еврохуманизъм няма да ни разбере, защото там имат само съвсем бегла представа за мащаба и същността на циганската напаст. Те никога не са пробвали да интегрират болестотворни бацили в здрав организъм, за да са изпитали на гърба си вредните последствия от такива абсурдни опити.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1376270
Постинги: 412
Коментари: 710
Гласове: 1948
Архив