Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2012 13:55 - Исляма ли е истинската заплаха за цивилизацията?
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 3652 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 15.11.2012 11:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

През последните години чрез масмедиите на хората непрекъснато се внушава, че най-голямата опасност за Западната цивилизация  и демокрация е именно исляма.
В ислямският свят цари една такава нетолерантост
, погазват се непрекъснато човешките права, за разлика от демократичният Запад. Управляващите там са диктатори, които подтискат собственият си народ и искат да разрушат демократичният ред по света.

Налага се мнението
, че едва ли не всички мюсюлмани са терористи и трябва много да се пазим от тях. Тиражираха се и доста книги и статии на тема Сблъсъка на цивилизациите”. Да оставим настрана въпроса, че така наречената борба с тероризма си е доходоносен бизнес за милиарди долари.

Първо трябва да разберем защо средствата за масово осведомяване  
/ болшинство от които са притежание на определен кръг хора, изповядващи една религия, недотам толерантна към останалият свят / непрекъснато се опитват да ни натрапят така наречената ислямска заплаха”.

Толкова ли са загрижени за нашите права и свободи или става въпрос за нещо съвсем друго?

Когато световните медии започнат упорито да повтарят и налагат една и съща теза, трябва да бъдем изключително предпазливи, защото в повечето случаи това си е една чиста манипулация.

Противопоставянето на исляма и европейската цивилизация е изкуствено , на принципа Разделяй и владей”.

Нека да се опитаме да разгледаме обективно нещата и да видим откъде всъщност идва истинската заплаха за европейската цивилизация.

Една от причините за този рев е, че исляма е една от пречките за налагане на Новият Световен ред, за чиито цели е необходима човечеството да бъде докарано до морален колапс, в пълният смисъл на това понятие. В ислямският свят са много редки  такива явления като алкохолизъм, сексуална разпуснатост , ширеща се престъпност, нихилизъм и толерантност към всякакви упадъчни практики”.

Ръководителите на най-демократичната държава на света  се опитват да наложат и в ислямските страни подобни
ценности и практики”, но там засега не се вижда някакъв съществен напредък. Макар и по-изостанали технологично, мюсюлманите усещат чисто инстинктивно какво им се готви и предлага, а и имат пред себе си живият пример на по-напредналите в това отношение страни. След като не успяха по мирен начин, американците спретнаха набързо една хубава арабска пролетв някои арабски държави, но резултата от нея ще се окаже не точно това което те целяха, а идването на власт на ислямисти, като Мюсюлманските братя в Египет например. Сега на ред е и Сирия.

Същевременно задокеанските политически инженери имат малко по-различни планове за Европа.

Някои анализатори смятат, че планът е първо чрез емигрантите в Европа, болшинството от които са мюсюлмани, да се унищожи европейската цивилизация, след което / или едновременно / и самите мюсюлмани  да бъдат яхнати и насочвани в определена посока.

Нещо подобно на сметката, която Сталин си е правил по време на ВСВ - нека първо Хитлер да нападне и завладее Европа и в момента, в които всичките му сили са ангажирани в тази война, ще го ударим в гръб, Съветската армия ще донесе свобода на всички подтиснати народи и комунизма ще възтържествува в Европа, а след това и в целият останал свят. Както се видя от историята обаче сметката му излезе малка крива и нещата се объркаха в последният момент. Чисто и просто Хитлер осъзна какво цели той и нанесе пръв удара, като по този начин омаломощи амбициите на Бащата на народите”.

Струва ми се че нещо подобно ще се случи и сега. Мюсюлманите и особено техните лидери не са толкова прости и много добре разбират за какво става на въпрос, още повече че съвсем наскоро видяха какво се случи с доскорошните американски протежета - Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи, когато се опитаха да водят самостоятелна политика и станаха неудобни на задокеанските си покровители.

За тях този въпрос е на живот и смърт. Неслучайно турският премиер Ердоган преди известно време на икономическият форум в Давос, заяви на израелският премиер, че той не е вожд на племе, за да го третират по този начин , а премиер на страна, която няма никакво намерение да е само един послушен пудел на Големият брат”.

Оттам тръгна и разрива с доскорошният им съюзник Израел, които по стар обичай се опитва да играе двойна игра и с турците и с кюрдите от ПКК, но номерата му явно не минават. Същата е реакцията на иранските лидери, които недвусмислено заявяват, че са готови да бранят страната си с всички средства и начини, сами знаете от кого. И Турция и Иран разполагат със значителен военен и икономически потенциал. Гореспоменатите две държави изглежда ще се окажат голяма хапка за американската уста и все си мисля че ще я задавят в един хубав момент. Още повече че наглостта им минава всякакви граници и враговете им непрекъснато се увеличават.

Когато говорим за мюсюлмани не трябва да забравяме, че и една голяма част от сънародниците ни от Волжска България, която сега се нарича Република Татарстан, изповядват тази религия и че тази република е една от най-развитите в Руската федерация.
Този факт опровергава представата , която се налага на Запад за изостаналите мюсюлмани.
Просто всичко зависи и от качествата на самите хора, определящи се като такива.


Всяка цивилизация си има своето начало и край и изглежда, че сега сме свидетели на залеза на Запада.

Кои са признаците на този упадък?

На първо място падението на морала , материализма и атеизма, демографската криза. Наскоро английският премиер призна, че страната му се намира в морален колапс и тази констатация важи за съжаление и за повечето развити европейски и неевропейски държави. Голяма илюзия е да се мисли, че щом една държава технологично е по-напреднала от останалите, то тя може да доминира вечно над тях .

Монголските племена по времето на Чингис хан са изостанали с векове, в сравнение с китайците по отношение на развитието си, но това не им пречи да ги завладеят и управляват в продължение на столетия.

Същото се отнася и до Римската империя и наследилата я Византия, които са победени от едни варварски по техните представи племена.

Какво виждат мюсюлманите в днешният Запад и какви послания им отправя той – нихилизъм по отношение на собствената си държава и история, сексуална разпуснатост , порнография и проституция на всяка крачка, съвременни субкултури от най-причудлив и уродлив вид и абсолютна неспособност и нежелание за справяне с тези проблеми. Разбира се, тези процеси не са случайни, а целенасочено водени и финансирани от архитектите на Новият Световен Ред.

След десетилетия на подобна информационна обработка резултата е, че много от хората на Запад са развили  мазохистични нагласи за отричане на собствената си история и култура, тоест на собствената си същност. Същевременно изпитват необяснима привързаност към всички процеси и елементи, които я рушат. Подобни нагласи може да се опишат с термина национал-мазохизъм или с така нареченият Стокхолмски синдром”, при който жертвите на терористите се привързват силно към тях и започват неистово да ги защитават. Приказките за интеграция на малцинствата / а в Европа около 80%  от тях са мюсюлмани / са пълни глупости, защото това е мисия невъзможна, а и в Корана е казано, че не мюсюлманите трябва да се приспособяват към друговерците, а точно обратното.

Къде сме ние българите в цялата тази игра?

Ние сме на границата между ислямският свят и Европа.
От една страна ни е
подпряла Турция, която не крие амбициите си за териториална и културна експанзия.
"Демокрацията е само един влак, на който ние се качваме за да постигнем целите си, джамиите са нашите казарми, минаретата - нашите щикове, а вярващите са нашите войници" -  заяви наскоро турският премиер Ердоган.


От друга страна управляващите ни се стремят да угаждат всячески на
Световният господар” , не че нещо печелим от това. Следвайки като верни пудели американската политика, ние съвсем естествено си навличаме омразата на ислямският свят. Същевременно държавата ни се намира в тотална икономическа, демографска и морална криза.
Какъв ще е изхода от тази ситуация не е трудно да се предвиди
.

 

 




Гласувай:
5



1. анонимен - Отврат
22.08.2012 12:05
Историята обаче учи, че с който сме влезли в съюз, все се е провалял. Големи каръци сме както изглежда, а то е защото ни управляват некадърници и небългари. Това от друга страна е хубаво - можеш да знаеш кой ще е губещият в следващия момент. Ротшилд вече дава вид,че го разбира, като залага 150млн.евро с/у еврото /а колко ли е заложил с/у долара, за разлика от Сорос няма и да разберем/ Поне можем да се гордеем с първия в историята национален Стокхолмски синдром. Единствения изход с/у Турция е наистина да направим Ердоган вожд на племе, а не наследник на обединителя Ататюрк. Нека приеме цялостно генетично изследване в страната си, че да стане ясно, че половината от населението й е българско, но с промито съзнание. НЯМА ВРЕМЕ!!!
цитирай
2. aidriell - Viva Israel
26.08.2012 12:44
Ислямът е един от многото проблеми на този свят който ако не се адресира сериозно от световните лидери най ветроятно ще доведе до ядрена анихилация света рано и ли късно взависимост това колко бързо и адекватно се развиват технолигиите за да позволят на джихадистите да пренесат портативни ядрени оръжия и да ги детонират някъде без оглед никой освен техните вярвания
цитирай
3. minevv - не
08.08.2014 16:54
отиди и виж Батак
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377990
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив