Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2012 15:01 - Ноам Чомски ,"Pussy riot" или как се манипулират масите
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 6424 Коментари: 7 Гласове:
11

Последна промяна: 24.08.2012 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не ми се искаше да обръщам прекалено голямо внимание на случаят с шлюхите от “Pussy riot”, ако той не показваше един класически пример за това как може да се манипулират огромен брой хора, от най-обикновените, до така наречените интелектуалци. Достатъчно е в публичното пространство да се хвърли някаква провокация, обикновенно колкото по-пошла и отвратителна толкова по-добре, властите естествено да реагират на нея и хиляди зомбита от целият демократичен свят, подклаждани от масмедиите, да се втурнат да защитават въпросните отрепки сякаш са най-важните неща на този свят .

Гей парадите са друг подобен пример за това което говорим
. Всичко това се прави естествено в името на свободата и демокрацията, за които са особено загрижени господа с фамилии обикновенно завършващи на манили щайни по чиито сценарии се случват тези случки. От клипа в предишният ми постинг се разбира, че и зад тази акция стои известният "руски"  полит-технолог Марат Гелман -
известен и с "пърформанса" си с публично унищожаване на православни икони.

image
 

 А един от най-яростните защитници на пуситата се оказа не кой да е, а Гари Каспаров с истинска фамилия Вайнщайн.

Видяхме наскоро този сценарии в така наречената Арабска пролетпри който правителствата и лидерите на доста държави бяха свалени, а някои и брутално убити и всичко това стана без някаква видима причина или повод, освен дежурните обвинения в диктатура. Едва ли не всичко тръгна от бунта на един търговец на един пазар в Тунис и от групите във Фейсбук. Също както при ефекта на доминото. При това няма нужда от армии, много пари и ресурси.

Сега същите сценаристи се опитват да повторят това и в Русия. Идеята е да се провокира Путин, естествено да последва реакция от страна на съдебната власт / а не лично от него, но в случая това няма особено значение / “демократичната общественост да реагира остро на погазването на свободата и ако е възможно да се свали от власт или да му се разклатят позициите и реномето.

Падне ли Путин от власт
, в Русия колелото на разпада ще се завърти на пълни обороти и каква стана тя - от една пънк - молитва се разпада една огромна страна.
E,
разбира се тази схема ще проработи ако повечето хора са достатъчно зомбирани за да вярват и на подобни елементарни сценарии. Но нищо не пречи да се пробва.

 Аз мисля, че още не сме достигнали до този етап на развитие , но уверено вървим натам.

 Както се казва Проблем-реакция-решение”.

 Тези техники са описани отдавна в една книга - Протоколите на ционските мъдреци”, която евреите определят като фалшификат, но ако погледнем какво се случва в действителност ще видим, че както казва Хенри Форд, те наистина пасват идеално на всичко, което става наоколо.

Ноам Чомски / автор от еврейски произход / описва някои от тези  техники така:

Да се подбуждат гражданите да се възторгват от посредствеността. Да се внедрява в населението мисълта, че е модерно да си тъп, пошъл и невъзпитан…

 “Да се държат хората в невежество, да се култивира посредственост. С това се цели те да не бъдат способни да разбират начините и методите, използвани за управляването им и подчиняването на тяхната воля".

Проблема се състои в това, че дори когато нещата се казват открито и когато е съвсем очевидно за какво става въпрос, мнозинството от хората не искат да повярват и продължават да се самозаблуждават.

Както се казва в "Протоколите" - Народите са слепи”.

Може би наистина е така. И наистина си заслужават съдбата.





Гласувай:
12



1. анонимен - А Вие господине, какво знаете по темата Корпус на мира - американска структура за присъствие, където им е разрешено
22.08.2012 15:32
Представете си че във всяка една страна, демократична, има няколко хиляди така наречени доброволци–американски граждани от тази американска структура...У нас в България те са между 5 и 25 хиляди...и са тук както аз зная над 15 години...Интегрирани в градове и градчета, заемат някаква длъжност на среден специалист, разбират отлично и говорят отлично книжовен и местен диалект нашия език...Ако у нас по линия на САШ трябва да падне някое правителство, има да се чудиш какви са тези смели протестиращи...които увличат контролирано останалите...Така и по света...Поинтересувайте се за ролята и значението на демократичната американска структура по света, наречена Корпуса на мира...
цитирай
2. unknown1 - Падне ли Путин от власт, в Русия к...
22.08.2012 15:47
Падне ли Путин от власт, в Русия колелото на разпада ще се завърти на пълни обороти и каква стана тя - от една “пънк - молитва” се разпада една огромна страна.

Много точно казано-деморализацията на обществото винаги е цел номер едно.Деморализацията на младото поколение обезличава един народ до оскотяване.Целенасоченото пропагандиране на ХОМОкултурата пък унищожава мъжете като такива,а без качествени мъжки екземпляри няма качествено поколение!
цитирай
3. lubomir33 - Абсолютно си права!
22.08.2012 18:24
unknown1 написа:
Падне ли Путин от власт, в Русия колелото на разпада ще се завърти на пълни обороти и каква стана тя - от една “пънк - молитва” се разпада една огромна страна.

Много точно казано-деморализацията на обществото винаги е цел номер едно.Деморализацията на младото поколение обезличава един народ до оскотяване.Целенасоченото пропагандиране на ХОМОкултурата пък унищожава мъжете като такива,а без качествени мъжки екземпляри няма качествено поколение!

Абсолютно си права!
цитирай
4. tomcat2 - пропагандна кампания на сащ срещу ...
22.08.2012 19:22
пропагандна кампания на сащ срещу Русия ,толкова а е елементарно !
цитирай
5. анонимен - Момичетата Пуси не са родени с външна намеса
22.08.2012 21:00
Винаги са съществували жени, които са имали истеричната нагласа- акцент върху сексуалното- някаква неудовлетвореност, необходимост от внимание, настойчивост да стане на тяхното. В случая са любопитни две неща- особената медийна роля на умножител на влиянието и политическата насоченост.
Първото е това, което дава стимула за по- нататъшни устойчиви прояви от страна на Пуситата, защото им се обръща внимание, а второто, че западните медии предпочитат антипутиновски прояви в Русия и поп култура в своите. Една истеричка в САЩ може да стане Мадона, но не и звезда на политическата опозиция. Обратното в страните в които се подкрепят опозиционни сили. При протестите след Десети и у нас се афишираха девойки(?), които си показват гърдите. За влиянието на медиите може да се представи хипотетично интерпретацията на едно и също събитие в което жертва на престъпление може да бъде "момиче", "жена", "жена със свободно поведение", "порочна жена". При това без никаква връзка с реалността. Просто редакторско мнение.
Познатият ми мъжкият начин за справяне е като не се обръща внимание- Пуситата се тръшкат безопасно. Обаче заинтересованите медии могат да представят нещата апокалиптично- сриват се ценностите на света. Вятър.
цитирай
6. анонимен - Падне ли Путин започвала разрух...
25.08.2012 01:30
Падне ли Путин започвала разрухата. Прочетете книгата на Анна Политковская "Русия на Путин". Тогава да видим дали ще направите такова твърдение. Отидете до Варна и питайте някой от 50 000 заселили се там руснаци, защо са дошли да живеят в България. Ще получите интереснш отговори. Путин ще е един от тях. Иначе относно гей парадите съм съгласен.
цитирай
7. анонимен - Тия 50 000 руснака са бая по-богати ...
27.08.2012 21:19
Тия 50 000 руснака са бая по-богати от нас българите щом изкупуват имоти в България.И въобще като ги гледам аз руснаците по морето, мисля си -в Русия на Путин май е по-добре от България на Бойко.А и повечето не са дошли,а само са си купили апартамент на морето.Колкото до поредната тъпа атака на запада-прилагат се стари, изтъркани номера за манипулация,които в миналото са минавали и са завършвали я с Октомврийска революция,я с арабска пролет.Но това не значи,че подобни номера ще минават и във бъдеще, за да се печелят леки и почти безкръвни победи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378404
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив