Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2012 15:52 - Националсоциализъм и комунизъм – наистина ли са еднакви?
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 5601 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 10.09.2012 10:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ще акцентирам върху РАЗЛИКИТЕ между двете политически системи и то не във външният вид, а по същество. Съгласен съм че и двете  си приличат по това че и при едните и при другите бият барабани  и в едната  най-първият човек се нарича вожд, а при другата водач, а и единият и другият имат мустаци. Но по тази логика може да обявим за едно и също нещо един германец и един папуас, защото и двамата ходят на два крака и главата им е между ушите.

Една от първите, която е забелязала приликите между двата режима е авторката от еврейски произход Хана Аренд, известна с книгата си Тоталитаризмът”, а не по-късните откриватели”, които в общи линии преписват от тази книга.

Терминът фашизъм, които се използва по отношение на националсоциализма е неправилен, защото става въпрос за различни политически системи. Фашизма е творение на Бенито Мусолини и съвсем не е тъждествен с националсоциализма.

Една от основните идеи на националсоциализма е тази за расата. Какво означава това, казано по-просто. Хората са създадени от Създателя различни - като външен вид, умствени способности,наклонности и затова има и различни раси, които от своя страна се делят на различни народи и т.н.

Различията между расите са очевидни и мисля че не е нужно дори да се обясняват. За да се развива една държава трябва да са налице съответните носители на прогреса, тоест хората които да изобретяват и да създават съответните продукти. Държавата не е някаква абстракция, а е обединение на хора, които искат да постигнат някакви цели чрез нея и една от най-важните  нейни функции е именно съхранението на творческата част от населението, без която прогреса е немислим.

Защото изчезнат ли носителите на културата, науката и бизнеса, ще изчезне и културата и науката и бизнеса. Това е просто като две и две. Това не е откритие на Хитлер, това е факт потвърден от цялата история на човечеството.Човек трябва да е наистина малоумен за да си представя,  че развитието на гореспоменатите дейности е независимо от това какви хора населяват дадена държава.

Ако някои се съмнява в това твърдение може да види като пример  развитието на първата почти изцяло негърска държава извън Африка Хаити, особено след изгонването на белите от там. Или да се поинтересува какво се случва в държави като ЮАР и Мозамбик след като повечето от белите хора са принудени да се изнесат от там. Или ако иска да види статистиката на развитието на държавите в Южна Америка. Съвсем очевидно е, че държави като Чили и Аржентина, в които белите са мнозинство, са далеч напред пред останалите.

Една от основните идеи на комунизма е именно интернационализма. Десетилетия наред комунистите ни обясняваха, че пролетарият няма Родина и че всички хора на Земята са равни.

Това твърдение е пълна глупост, защото хората са създадени различни още от самото начало и по принцип в природата никъде не съществува подобно равенство, освен в някои чугунениглави. По тази логика излиза че и самият Създател е расист, защото е направил хората различни, а не еднакви. В днешно време демократите се опитват да ни убедят в същата лъжа , но по друг начин. Чисто и  просто днешните методи са много по-финни и коварни отколкото комунистическата пропаганда.

Интернационализма днес се нарича мултикултурализъм.

Демократичните глашатаи искат да ни убедят, че най-ценното нещо в едно общество са малцинствата – етнически, сексуални и не знам какви още, макар че целият исторически опит показва обратното. И че ако циганското малцинство например, се интегрира, то ще постигне небивали успехи във всички области, въпреки че за цялата си хилядолетна история досега, то не е стигнало до никъде. Но затова естествено са виновни белите хора, които не му дават възможност да се развива.

Комунизма и така наречената демокрация имат много повече допирни точки в това отношение, сякаш режисьорите са им едни и същи.

Така навремето се говореше за африканските държави, които след като премахнат бялото колониално господство щели да тръгнат по пътя на комунизма и да достигнат небивали върхове. Всъщност в тези измислици не вярвяха и самите негри. Просто им беше изгодно да получават братска помощ от Великият Съветски съюз. Наскоро в едно предаване по телевизията една негърка от Намибия заяви, че ако от там си тръгнат германците, то страната и я чакат тежки времена, както стана в Мозамбик и ЮАР например.

Тази тема е особено актуална и днес защото сме свидетели на сериозно намаляване на бялото население в Европа за сметка на увеличаващата се емигрантска вълна там. Отделно че в повечето държави европейски държави населението застарява и това е сериозен проблем за бъдещето.

С този демографски спад е ясно че пенсионната и здравната системи няма да издържат кой знае още колко и неслучайно пенсионната възраст се вдига непрекъснато, но и това си има предел.

Отделно че и хората, особено в Западна Европа, все повече се изпедерастяват и стават и все по-инфантилни и импотентни и толерантни разбира се.

Съвсем ясно и естествено е, че ако този процес продължи, то Старият континент не го очаква светло бъдеще в близките години.

Намалее ли сериозно бялото население в Европа, положението ще станe критично за цялата обществена система.

Комунизма е много по-коварен от националсоциализма в много отношения.

Докато Хитлер заявява открито идеите си, дори ги и описва в книга, то комунистите действат според принципа -
Говори за мир, готви се за война.

По времето на комунизма ни проглушиха ушите с приказки за мир - то не бяха борци за мир, Асамблея Знаме на мира”, мир и дружба между народите и т.н. и т.н.

В Съветският съюз непрекъсното също се говори за мир, за това как Бащата на народите прави всичко възможно да запази мира , а в същото време създава най-голямата и мощна армия, съществувала някога. Всичко това се постига  с цената на милиони жертви и то от собственият му народ, въпреки че комунизма е най-хуманният строй съществувал на Земята.

Сталин действително е искал мир, но целият мир:)
/ на руски мир означава и свят /.

Комунистите  прикриват истинските си цели и намерения с едни безкрайно прогресивни приказки, наукообразни усукани термини, приспивни песни за толерантност, хуманизъм, справедливост,” мили хора и какво ли още не. Ако погледнем обаче какво става на практика, ще видим ужасяващи неща. Жертвите на комунизма са многократно повече от тези на националсоциализма и то не става дума за тези по време на война, а в мирните години.

Същото правят и днешните демократи. Интервенциите на САЩ в Ирак, Либия, Афганистан,Сирия и много други държави придружени от стотици хиляди жертви, не са намеса във вътрешните работи на суверенни държави, а освобождаването им от омразните диктатори, в името на демокрацията. Така към края на Втората Световна война демократичните сили на САЩ и Великобритания, бомбардираха военни обекти в центъра на София и на Дрезден, убивайки хиляди жени и деца.

По същият начин и Съветският съюз освобождаваше навремето Финландия , Източна Европа, Афганистан и доста други държави, изпълнявайки "интернационалният" си дълг.

Една от първите задачи на комунистите след идването им на власт е принудителната национализация на средствата за производство и насилствената колективизация на селското стопанство, обричайки  по този начин милиони собственици на разорение, а и повечето от тях на смърт.
Хитлер напротив, стимулира развитието на икономиката и растежа в Германия през този период е очевиден.

Ако погледнем какво споделят обикновенните хора, които са живяли в Германия по времето на националсоциализма и тези които са имали щастието да пребивават в комунистическият рай”, съвсем определено се вижда, че сравнението не е в полза на най-прогресивният обществен строй”.

Друга уловка на комунизма са така наречените безплатни обяди”. Нека да се разберем. Подобни неща няма как да станат, защото ако здравеопазването например е безплатно, тогава държавата откъде взeма средствата за да плаща заплатите на лекарите, лекарствата и другите разходи.
Или как плаща на учителите след като образованието е безплатно?

Взeма ги пак от хората, но как?

Принципа е в общи линии подобен на този на днешните промоции. Ако си купиш две бири - третата ти е безплатна. Третата бира, естествено не е безплатна, а стойността и е включена в тази на другите две.
Но човек чуе ли за нещо безплатно …….

Да вземем доходите на един инженер например. Ако той трябва да получава реално 2000лв. например / макар че всъщност никой не знае колко му е реалната заплата / , държавата му плаща 400, но пък за сметка на това с останалите пари му осигурява безплатен обяд в стола.

Прост, но ефикасен метод. Друг е въпроса, че при тази система един инженер получава по-малко от един стругар, но това е друга тема. Комунизма довежда до икономически упадък всяка една страна, в която е пребивавал”.

Защо и сегашната демократична система във България води до същите резултати?

Едно от обясненията е, че огромната част от днешните едри бизнесмени, са всъщност бивши комунисти или както се казва Активните борци против капитализма, днес строят капитализъм”.

Нека да видим какво е отношението към религията.

По време на комунизма хиляди църкви са разрушени и хиляди свещенници са брутално убити. Хората живяли по времето на комунизма с умиление си спомнят как по време на Великденските празници пред черквите стояха политически активисти и записваха всеки, които влизаше вътре. А в същото време по телевизията пускаха интересен американски филм за да отклоняват по този начин хората от "грешният" път .

Хитлер макар че не е особено религиозен, все пак счита че е по-добре хората да вярват в нещо, отколкото в нищо и не предприема никакви репресии спрямо Църквата, напротив сътрудничеството между Ватикана и Третия Райх е нещо добре известно.

Този постинг може да се продължи още дълго, но аз мисля че и тези факти са достатъчни за да се каже, че двете обществено-политически системи привидно си приличат, но по същество се различават , а демократичната система уж е много по-различна от комунистическата, но всъщност не е точно така, просто средствата за убеждаване са много по-изтънчени.






Гласувай:
8



1. dimenzed - Ето подробно описани разликите между двете идеологии!
04.09.2012 16:32
http://nkf.blog.bg/politika/2011/09/10/adolf-hitler-i-socializma.817551
цитирай
2. dolce - ахааааааааааа
05.09.2012 16:00
светна ми
боже как не съм разбрал за моите 4............. и кусур години че кумунизмът бил толкоз лошо нещо а националсоциализма е толко добро
благодаря за просвещението
цитирай
3. dolce - сигурно
05.09.2012 16:54
надявам се като стигнеш до моите да ти е светнало че сегашните ти разбирания са меко казано глупави
но на младоста са простени заблужденията :))))
цитирай
4. dimenzed - надявам се като стигнеш до моите да ...
06.09.2012 01:35
dolce написа:
надявам се като стигнеш до моите да ти е светнало че сегашните ти разбирания са меко казано глупави
но на младоста са простени заблужденията :))))


dolce, на старост не са, за това мълчи, че се излагаш!
цитирай
5. dolce - па що
10.09.2012 11:42
па що да се излагам?
и още една хубава мисъл верно не моя: Не съм съгласен с теб но бих умрял за да имаш право на мнение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377918
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив