Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2012 12:10 - Взимам си заплатата и си лягам
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 3004 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 04.10.2012 11:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди няколко дни прочетох няколко статии в нета по повод на исканията на военният министър за увеличението на заплатите на военнослужещите. Самите статии не са нищо особено, много по-интересни са коментарите под тях, които до голяма степен показват мнението на гражданите за армията и полицията ни. Ето някои  от тях:

Оставете ги паразитите. До 4-5 години няма да има армия и тогава ще почнат да се самоубиват, защото толкова са затъпели в армията, че и на две магарета сламата няма да могат да разделят, та какво остава да ги вземе на работа някой. Това са най-долните утайки на обществото - наред с циганите. Вечно мрънкащи че нямат пари, вечно хленчещи с идеята хората да ги съжаляват.
И те ги съжаляват. Нечистоплътни и гнусни търтеи.
Щом са там значи нищо не става от тях. Още малко и ще им свърши рахата
.

Не ги плюйте по форумите. Заплювайте ги където ги видите. Паразити живеещи на гърба на останалите. Представете си колко са прости щом се хвалят с това че са безполезни тъпаци.

Ето и един от отговорите на тези обвинения:

Капитан в БА / Българската армия /: 

И какво като ни плюете? Взимам си заплатата и както каза Бербатов - лягам и заспивам!
Не ми пука нито за вас, нито за писъците ви.
И кога е имало социално равенство, та сега го искате? Винаги едни хора са по-добре от други, това е откакто свят светува.

В общи линии се забелязва, че огромната част от гражданите нямат никакво доверие в армията и искат по скорошното и закриване, на което храбрите защитници на Родината отговарят, че въобще не им пука какво мисли обществото за тях, а най-важното е да си вземат заплатата и да отидат да спят.

image

Ако прегледате коментарите под статии за увеличение заплатите на полицаите ще видите абсолютно същата картинка. Болшинството коментиращи заявяват , че въобще не разчитат на полицията и считат исканията им меко казано за неоснователни. На което полицаите отговарят , че въобще не им пука какво става в държавата и мнението на хората въобще не ги засяга и че ако държавата им плаща ще бият протестиращите, както при бунтовете пред парламента през 1997г.,  но ако не им плаща –  
                  
Нема смисъл да се хабим за нек"ви си  500-600лв.
Така е Баце
, кво да праиш”.

"Кво като сме безполезни, нали взимаме заплата и после и хубава пенсия, а и се пенсионираме на четиридесет години, а Вие ни плащате за това. Кой е сега тъп, а?"

"А и като се пенсионираме ни взимат на друга работа с предимство, защото сме големи специалисти, разбираш ли ме ти."

Такова падение на служителите в основните стълбове на държавата не е имало никога  в нашата история.
България е преживявала и по-тежки моменти, няколко национални катастрофи, но да се стига до там гражданите да искат едва ли не да се закрие държавата / защото пълната липса на доверие в полицията, армията,съдебната система, както и пълният непукизъм на служителите там, означава точно това / това никога не е било.

На всеки що
- годе грамотен гражданин му е ясно колко дълго ще изкара подобна държава.

Ясно е, че да се разчита на гореспоменатите служители при евентуален конфликт бил той етнически или военен е смешно, защото самите те заявяват открито / с някои много малки изключения/, че са постъпили в армията или полицията единствено заради сигурните заплати и социални придобивки и нищо повече от това не ги вълнува.

Или както казва един от коментиращите -

"Единствения начин да се пенсионират военните е да се обяви война - тогава да видите как ще има наплив от напускащи БА"

Ясно е също, че и основната фунция на така наречените полиция и армия ще се състои в това да подтискат собственият си народ при неизбежните социални безредици във бъдеще, но само ако им плащат, иначе нема да се хабат и когато положението стане напечено, тогава най-вероятно ще се покрият  или ще започнат да съчустват на хората -
"Абе, аз бех с Вас, ама немаше начин".

Основната част от тренировките на сегашната армия е да ритат врати на полигона в Ново село, по американски образец, като имитират борба с евентуални терористи.
Такива терористи най-вероятно ще се окажат недоволните хора, на които вече им е писнало от всичко.

И понеже аз все пак се интересувам от бъдещето на страната си
, отвреме - навреме прочитам някои статии относно това бъдеще и не само нашето, но и това на Европейският континент и това на Русия и САЩ.

Почти навсякъде се прогнозират конфликти на етническа или религиозна основа.

Интересното в тези прогнози е, че  като основен опонент на агресорите / най-често мюсюлмани или етнически малцинства / се сочат националистите, които ще влязат в този конфликт и ще го загубят, поради крайно недостатъчните сили, с които разполагат.

Дали това ще стане точно така, аз не мога да кажа, но в общи линии нещата отиват в тази посока. Интересното е че като участници в назряващите събития никъде не се забелязват нито демократи , нито комунисти, нито либерали, нито анархисти и антифашисти, нито и аполитичните и апатични граждани.

Армията или остатъците от нея, както и полицията също изглежда няма да участват.

Тоест, в сегашно време на националистите се гледа като на някакви екзотични животни, но ако стане нещо, а то със сигурност ще стане, тогава тия националисти да се оправят, пък ние ще видим.

Какво ще видят не е много ясно. Всъщност е ясно, но не е за описване.

Тази ситуация твърде много ми напомня за една подобна от преди няколко години, когато една жена, която живеееше близо до клуба, в които се събирахме, винаги ни подминаваше с някакво презрение и високомерие, но когато в един хубав момент циганите я обраха посред бял ден, дотърча набързо при нас  и:

-
Ся ко шъ праим ?
Ся шъ праиш ……

По долу съм добавил няколко клипа за бъдещето на Европа и на Русия.

Между другото и един клип за ученията на турската армия "EFES 2009", от който ясно се вижда какво тренират - внезапен морски десант на множество бойни кораби, стоварващи на брега танкове и морски пехотинци, подкрепен от въздуха от самолети и хеликоптери.

Възможните цели на такъв десант са две – България и Гърция.
Изводите си ги направете сами
.

И така "Бъдещето на либерална, мултикултурна Европа "

Приятно гледане!











Гласувай:
5



1. syrmaepon - и ?
03.10.2012 10:03
Никой не е вечен,дори и Путин, и газът също не е в безкрайно количество )))
цитирай
2. demonwind - Първият клип ме размаза!
03.10.2012 14:53
Живея в Брюксел и виждам за какво става дума. Циганите у нас пасти да ядат. Ако негър тича да гони автобуса от един километър, шофьора го чака и прави задръстване, иначе оня може да го съди за расизъм. На бял човек може да затвори вратите под носа...
След като четох "Ледоразбивачът" на Виктор Суворов, сериозно се замислям дали това не е поредния пъклен план на тези, чиито отроче е бил най-свирепия диктатор, познат на нашата цивилизация - Йосиф Джугашвили. Дали този път Джугашвили няма да бъде жълтокож и да се сбъднат пророчествата от Библията? Честно да ти кажа, както китайците гледкат отстрани, така изведнъж може да скочат и тогава жална ни майка на всички. В света няма армия, дори армии, които могат да застанат срещу около 400 милиона добре въоръжени и жестоки до полуда мъже. А ако тези 400 милиона си подадат ръка с още толкова индийци и значително по-малобройните, но много по-добре въоръжени руснаци, то тогава тази сила ще помете и мюсюлмани, и черни, и бели, и всичко... Ако забелязваш, тези страни си кютат засега тихичко и много не се обаждат. А тихите води са най-дълбоки...

Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378567
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив