Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 10:34 - Над 2000 души на Луковмарш 2013
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 3245 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.03.2013 12:13


Над 2000 националисти от цялата страна се събраха  в центъра на столицата, за да отдадат заслужена почит на генерал Христо Луков – един изключителен герой, отдал целият си съзнателен живот в служба на България. Въпреки жестоката съпротива на анти-български организации, опитващи се да очернят името на генерала по най-гнусен начин и целящи да провалят шествието, сипейки хули и откровени лъжи по адрес на участници и организатори – Луковмарш се състоя.

Юбилейната проява бе не само най-многочислената до момента, но и най-изрядната по отношение на ред и дисциплина. Участниците в марша бяха на изключителна висота и доказаха своето духовно и морално превъзходство над бесоватите и озлобени противници на българщината. Хилядите младежи по улиците ясно показаха пробуждащото се българско родолюбие, което се надига като вълна, за да помете цялата нечистотия, натрупана през годините на явно и скрито чуждо владичество. Няма сила, която да пречупи българският дух и на враговете ни трябва да им е ясно, че бъдещето принадлежи на българската национална младеж!

В деня на марша, нашите противница направиха последни отчаяни опити да ни попречат. Жалка клоунада от 10-15 човека, представена като протест се състоя сутринта в София. На тумбата от местни безродници и чужденци бе отдадено по-голямо внимание от някои медии, отколкото на многохилядното шествие на патриоти. Това само подсили допълнително трагикомичният характер на инсценираният „спонтанен бунт” срещу Луковмарш. Ясно се вижда и колко хора реално стоят зад уж многобройните организации, искащи забрана на марша.

Усещайки пълното си безсилие, враговете ни прибягнаха до един изключително жалък ход. По време на Луковмарш, отчаяно човече е подало сигнал към полицията, че в шествието имало трима души, опасани с експлозиви. Тук ще поясним, че всеки един от участниците бе щателно проверен от органите на реда, преди да бъде допуснат до участие. Интелекта и душевното здраве на индивида подал сигнала, дори не заслужават коментар. Но този ход е показателен за крайното отчаяние на някои хора.

Самият марш протече изключително добре при голям ентусиазъм от страна на участниците. Освен преобладаващата част от младежи, имаше и семейства с деца, хора на средна възраст и дори царски офицери и стари легионери на преклонна възраст, някои от които лично срещали се с Генерала. Две чуждестранни делегации – от Хърватска и от Германия, също подкрепиха Луковмарш. Когато колоните на националистите достигнаха Паметника на незнайния войн, участниците се строиха, за да чуят речите. Пръв говори Звездомир Андронов от БНС, последван от Пламен Димитров. Церемонията завърши с пламенна реч на нашият приятел Франо Чирко, от хърватската HČSP.

След това, шествието продължи до къщата на генерал Луков, пред която героят бе подло убит от комунистическите престъпници, точно преди 70 години. Слово пред събралите се държа Симеон Костадинов – автор на книгата за генерала. След него говори представителят на германската делегация. От името на пловдивските националисти,  реч в чест на генерала произнесе Ивайло Колев. Последен думата взе Петър Нешев – представителя на възстановения СБНЛ. По традиция бе поднесен венец на паметната плоча на ген. Луков и събралите се запазиха минута мълчание, в знак на почит към героя. Преди мероприятието да бъде закрито, участниците имаха възможност да направят своето дарение за издигането на паметник на друг виден легионер – кап. Димитър Списаревски. Инициативата за това е на националисти от с. Пасарел.

След всичко случило се, стана ясно едно нещо – въпреки медийната кампания срещу нас, общественото мнение твърдо ни подкрепи! Българският национализъм доказа, че е незаобиколим фактор, чието влияние тепърва ще нараства. А младите български националисти показаха своето желание да се проявят като достойни наследници на великите ни предци.

Противниците ни не успяха да ни скрият. Не успяха и да ни очернят. За това се опитаха да ни омаловажат. Един от начините, по който искаха да го направят е, като представят шествието ни за малобройно. Но и това не им се отдаде. Не се получи, защото днес живеем в информационната ера и достъпът до информация не е монопол на шепа хора. Истината излиза наяве, по-бързо от всякога. А който се опитва да я изопачава и крие, става за смях. 
В случая, снимките и кадрите, за разлика от журналистите не лъжат. Сами можете да прецените, дали участниците са стотици, петстотин или много, много повече. Скоро очаквайте и още подробности около марша и кампанията в чест на ген. Луков.

А сега можем да завършим с думите от речта на Пламен Димитров, че това бе една значима победа за българският национализъм, която един ден ще влезе в историята! И това е благодарение на всички вас – участниците в Луковмарш!

Видео, предоставено от нашите приятели от Български Хелзински комитет, за което им благодарим - vimeo.com/59859829

image



Още снимки и видеа на  www.lukovmarsh.info

Реч на Звездомир Андронов








Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378249
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив