Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2014 11:50 - Руската (съветска) пропаганда - лъжи без край
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2761 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2014 18:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Съветски освободител общува с освободена германска другарка, Берлин 1945г.

image

Взимайте всички часовници и колелета и се махайте оттук , злодеи!

През последните дни се наслушахме и нагледахме на една евтина руска пропаганда относно събитията в Украйна, повтаряща почти дословно комунистическата от съветско време.

Поне да се бяха постарали малко да я разнообразят.
Нека си припомним някои факти от близкото минало и да видим има ли някаква разлика с днешните манипулации.

По време на така наречената  "Зимна война" с Финландия през 1940 г., съветският външен министър В. Молотов прави пропагандното изказване, че съветските бомбардировачи хвърлят кошници с храна на гладния финландски пролетариат.
Всъщност хвърлят бомби.

Като реакция на това, финландците наричат авиобомбите "кошниците на Молотов", а бутилките със запалителна смес, с които "приветстват" съветските танкове - "коктейл Молотов".

Отделно от това съветските комунисти заявяват, че са нападнали Финландия по молба на финландският народ и лично на другаря Ото Куусинен.

Интересно защо, целият финландски народ се вдигна като един срещу тези "освободители" и им нанесе такова поражение, че дълго още ще го помнят. По официални данни на финландското правителство по време на войната представители на десетки държави са се включили в конфликта на страната на Финландия. Най-многобройни са били шведските сили, представени от около 8000 души, норвежките – с около 800 души и унгарските с около 350. За повече подробности -  vbox7.com/play:5bdb11b7

Следва окупацията на трите прибалтийски републики - Естония, Латвия и Литва през 1940 -1941 г., представена от пропагандата също като освобождение на прибалтийските народи.

Това "освобождение" естествено е съпроводено с терор и масови принудителни изселвания, най-вече на интелигенцията им. По-голямата част от са избити без съд и присъда или умират в съветските лагери "ГУЛАГ".

Следва нахлуването в Полша през 1939г., след сключеното споразумение Молотов - Рибентроп.

Пролетарската армия, "освобождава"  полското население от полските панове - както пропагандно гласят лозунгите – но на практика ограбва, изнасилва и измъчва точно тези, за които развяваше транспаранти за... освобождение.

Не искам да се впускам в подробности, само ще спомена клането край Катин, където по брутален начин са избити  близо 22 хил. поляци (офицери и интелектуалци) от служители на съветското НКВД.

Вината за това клане естествено е прехвърлена на лошите нацисти.

По подобен начин Съветската армия  освободи и цяла Източна Европа, по време на Втората Световна война,
така че още не можем да се оправим от това "освобождение".

През 2008г. руски войски нахлуха в Абхазия и Южна Осетия, автономни области в Грузия, пак под предлог, че се нарушавали правата на руско-паспортното:) население там.

Сега по повод на прословутите военнослужещи и военна техника без опознавателни знаци, които не били част от руската армия, искам да цитирам един епизод от една неодавнашна война в Кавказ – тази с чеченците, където руските войски "възстановяваха конституционният ред".
 
Давам думата на И.Бунич - "Касапницата в Чечения":

"И чак в края на деня пристига съобщението за пълния разгром на „силите на опозицията“, която неизвестно защо е дала на Москва обратна информация — за своята блестяща победа.
По улиците на Грозни догарят 14 улучени руски танка, а в плен на Дудаев са попаднали 70 руски военнослужещи. И за да не се усъмни някой, показват пленените руски офицери и войници по телевизията.
Те бързо са разпознати от съпругите и майките си, които нахълтват в Думата да търсят правда от министъра на отбраната генерал Грачов. Намират го и го притискат в ъгъла на един от коридорите на правителствената сграда.
 

Генералът, както винаги, е бодър. Устните му се кривят в снизходителна усмивка на професионалист, принуден да коментира достойна за съжаление работа на любители.

След като напълно отрича, че попадналите в плен имат нещо общо с руската армия, министърът на отбраната признава, че „от тези събития изобщо малко се интересувам“. Бил видял нещо по телевизията и толкоз.
 

Всичко това било страшно непрофесионално. Та кой още, какъв глупак, извинете, вкарва танкове в града? Да бях аз — продължава генералът, — там бих въвел ред „ЗА ДВА ЧАСА С ЕДИН ДЕСАНТЕН ПОЛК.“

Междувременно генерал Дудаев е заявил пред пристигналите в Грозни представители на почти всички руски осведомителни агенции, че ако в срок от 72 часа Русия не признае пленените офицери и бойци за свои военнослужещи, те ще бъдат разстреляни."

Днешните "освободители" на Крим са точно от същият тип и дано не се стига пак до такива трагикомични ситуации.

Както се вижда кремълските манипулатори си служат с едни и същи лъжи, пробутват ни една и съща пропаганда, като разчитат на късата памет на хората и именно за това тези лъжи трябва да бъдат припомняни.

Неслучайно всички гореспоменати съседи на Русия протестират остро срещу имперската и политика, а не се правят на "ударени", защото знаят много добре, че следващите жертви ще са те.

В Естония, Латвия и Литва също живеят  значителни руски малцинства и следвайки кремълската логика, в скоро време те ще помолят "матушката" да ги освободи от гнета на прибалтийските подтисници.

Не е случайност и факта, че по време на Втората Световна война, почти всичките гореспоменати съседи на "братската" нам държава ( между които и немалко руснаци и украинци ) , воюват на страната на Третият Райх, очевидно убедили се от собствен опит в "братското отношение" към тях, на най-прогресивната държава на света.





Гласувай:
5



1. getmans1 - То какво повече да коментираме !
10.03.2014 12:54
Докато се взираме към Украйна и Русея / не че не трябва / по добре изкъсо да следим „нашите апапчета“ какви ще ги заджуркат.
Някои казват че новия закон за МВР бил „яко“ по-калпав от стария че даже нямало нужда от него. За Сметната палата пък да не говорим.

Това не е виц:
Влязъл Коко Динев собстеник на Локо Пд. в кабинета на Спортния директор Ат. Узунов и му заявил:
- Твоята политическа дейност вреди на безнеса ми! Ще трябва да се разделим, защото обвиняват нашите фенове че искат да свалят Орешарски!

Ха сега де! Кой сега тормози бизнеса, нали го освободиха!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378361
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив