Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2014 10:08 - „ДА” – НА НАЦИОНАЛИЗМА, „НЕ” – НА ЛИБЕРАЛИТЕ
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 1641 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.03.2014 14:27


Искам да уточня, че аз не съм член на "Национално единство", но съм съгласен с тезите изложени в тази декларация.

image

Украинските националисти не са платени терористи

 

Декларация на СЪЮЗ НА БЪЛГАРИТЕ за кризата в Украйна

е националистическа организация със социалистическа икономическа ориентация, и като такава не можем да наблюдаваме неутрално събитията в Република Украйна.

Нашето виждане относно случващото се там се определя от безкомпромисната ни позиция да подкрепяме всеки справедлив стремеж към свобода и независимост. Ето защо и сега, ние от приветстваме борбата на украинския народ за политическа независимост и икономическо благоденствие.

Като Българи за нас революцията в Украйна е разбираема, тъй като и ние повече от 20 години живеем в царството на хаоса, на беззаконието и страната ни се управлява от нагли, алчни и безскрупулни политици.

Като националисти, обаче за нас революцията в Украйна е нещо много повече – тя е пример за подражание, защото ни показа как трябва да се воюва за права и свободи. Събитията в Киев ни вдъхват самочувствие и увереност, че нашето време наближава, защото за пръв път след края на Втората световна война не някой друг, а националисти стояха в първите редици и изнесоха основната тежест в уличните битки.

Тук е мястото да поздравим нашите идеологически братя – украинските националисти, за силата и решителността, с които посрещнаха числено и материално превъзхождащия ги противник.

За нас е абсолютно неприемливо самоотвержените защитниците на Майдана да бъдат определяни като престъпници и терористи!

Политическия съвет на категорично осъжда вмешателството на трети страни във вътрешните работи на Република Украйна, независимо дали това са САЩ, Русия, ЕС или друга страна.

Всички опити на определени политико-икономически кръгове да спекулират с обстановката и да подклаждат напрежение в украинското общество, да настройват отделни социални общности една срещу друга, възползвайки се от етническите, религиозните, националните, институционалните и социалните различия между тях, е престъпление срещу човечеството, престъпление спрямо идеалите на Майдана и саможертвата на неговите най-предани защитници.

Въпреки привидната добронамереност на някой международни сили, крайна им цел е всъщност превръщането на Украйна в колония.

Вярваме, че истинските идеалисти ратуващи за украинските национални интереси са украинските националисти, а не чуждестранните „доброжелатели” и финансираните от тях либерали. Благоденствието на Украйна е възможно само чрез безкористното отстояването на националната й независимост, а не в залитането на Запад или на Изток.

Настояваме българското правителство да предприеме спешни и адекватни мерки за защита на интересите на всички украински граждани с Българско национално самосъзнание и да създаде всички необходими условия за тяхното интегриране в Българското общество в случай на появата на поредната, този път Българска „бежанска вълна”.

Призоваваме всички Български политически партии да загърбят дребнотемието и дрязгите и да проявят националноотговорно поведение, като излязат с декларации, които:

1. Осъждат превръщането на Украйна в заложник на чужди интереси;

2. Утвърждават правото на украинския народ самостоятелно да решава съдбата си;

3. Са в защита на живота, имуществото и правата на населението с Българско национално самосъзнание, живеещо и пребиваващо на територията на Република Украйна.

www.rassate.bg/blog/id_6232/





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378303
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив