Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2015 16:44 - Искаш ли мир, готви се за война !
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2753 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 19.05.2015 08:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Напоследък все по-често се говори, че е възможно във България да избухне гражданска война, като общо взето най-често споменаваният сценарии е как гладните българи ще се изправят срещу гладните цигани например.

Срещу тези твърдения гордо се изправят разни демократи, либерали и хуманисти, които пък ни убеждават, че това е невъзможно - българският народ е толерантен и кротък и българският етнически модел е пример за целият цивилизован свят.

Още повече, че сме членове на НАТО и на Европейският съюз. Само че, те забравят една стара максима на Платон – Само мъртвите са виждали краят на войните и че мирът съвсем не е вечна даденост.

 Истина е, че мирът в Европа с няколко изключения се запази вече 70 години, но този факт е нож с две остриета, така да се каже.

От една страна е чудесно, че няма войни толкова дълго време, само че продължителният мир води и до загуба на инстинктите за оцеляване на едно общество и до пълната му инфантилизация и дори и до импотентност - хората като че ли не искат да се възпроизвеждат и съпротивляват на упадъчните явления, които ги заливат отвсякъде.

Тази тъжна констатация важи в пълна сила днес за повечето европейски народи към, които се числиме и ние българите.

Все пак възможно ли е наистина  да избухне у нас гражданска война и какви са възможните сценарии за нея?

Според мен общо взето има две възможности:

Единият е бавното и мъчителното ни  агонизиране още около 10-20 години, а вторият предизвикване на  някакво събитие или нечии сценарии, които да ускорят тези процеси.

Повечето от така наречените граждански войни, завършват с външна намеса, или протичат по сценарии написан извън страната, именно с цел да се предизвика тази намеса.

 Не случайно у нас тече усилена ислямизация на циганското население.

В съседна Македония също се стреля и въпреки  мнението на повечето анализатори, че това е сценарий на Груевски, с цел запазването на властта, аз не мисля  точно така.

Това не е изолиран случай и такива ще има още много в близко бъдеще, без значение кой е на власт и какво мислели обикновените албанци и македонци - тях никой не ги пита.

По същият начин никой няма да се интересува и от мнението на средностатистическият българин по тези въпроси.

Сценариите се пишат и финансират от съвсем други хора.

Албанците нямат никакъв интерес да делят Македония с когото и да било, защото всички демографски прогнози сочат, че след около 20 години те ще са мнозинство там и ще управляват Великата македонска държава - наследница на империята на Александар Големиот”.

За какво им е тогава да я делят с някой?

 Още повече, че всички държави около тях са в демографски и икономически упадък – България, Сърбия, Гърция.

Точно обратното, най-близкият съюзник на албанците, Турция отбелязва значителен демографски и икономически растеж и нараства с около един милион души на година.

Аз знам, а и опитът показва, че болшинството от хората ДО ПОСЛЕДНО не вярват, че може да  избухне война , защото човешкото съзнание по-принцип е така устроено, че отхвърля неприятните мисли, едва ли не като невъзможни.

Разбира се, този факт по никакъв начин не може да промени реалността.

 

В приложеното по-долу клипче от щурма на град Грозни през 1995г. един от полевите командири на морската пехота на Северният флот, казва точно това:  

 

До последно войниците мислиха, че това е една акция за респектиране и че до истинска война няма да се стигне.

Не вярваха, че е възможно някой от тях да бъде убит, дори когато започнаха сраженията и чак след като видяха първите убити разбраха, че това не е филм, а се случва в действителност.

Аз им казах, че ако искат да се върнат живи у дома ще трябва да започнат да мислят с главите си и да се пазят, защото иначе много бързо ще полетят обратно в цинкови ковчези”.

Ако днес и Вие  си мислите, че жалкото ви и мизерно съществуване ще продължите още кой знае колко дълго , заобиколени от GSM-и и лаптопи и не знам си още какви дрънкулки, искам да ви уверя, че дълбоко се заблуждавате.

Демографските прогнози за нашата страна, които се правят в момента, колкото и да са песимистични, всъщност са оптимистични, защото те не отчитат, че тези процеси са като едно свлачище, което може да пълзи с няколко сантиметра на година, но когато тръгне надолу тази скорост става няколко метра в секунда.

Тоест, прогнозите, че каруцата ще се обърне някъде през 2050 г., защото тогава циганите ще станат мнозинство, може да се окажат твърде дългосрочни и оптимистични, защото и в момента здравната ни и пенсионна и образователна системи се крепят на черупката на яйцето и може да рухнат всеки момент, а не след 20 или 30 години.

Колапсът ще настъпи далеч преди циганите да станат мнозинство в нашата държава.

Това по същество означава само едно – война.

Тази война тече и в момента макар и не толкова забележимо - и сега циганите ( и не само те)  безнаказано разграбват и последните остатъци от нашата държава.

Искам само да Ви предупредя, че загубата на една война, не е като да загубиш на карти, или Левски да загуби от Литекс”.

Последствията за Вас и вашите деца и внуци, ще са дългосрочни, ужасяващи и мъчителни и няма на кой друг да се сърдите, че  днес не сте направили нищо, за да промените нещата в по-добра посока.

Ако ви интересуват подробности може да прочетете какво се случва след разгрома на Априлското въстание със българското население, или след загубата на Германия във Втората Световна война, ако повече ви влече тази тема.

Започнете подготовката си още сега, защото времето тече и не е далече денят, в който куршумите ще запищят около ушите ви и един патрон ще струва колкото една жълтица, както се казва.

И помнете, че колкото повече кръв има в тренировките, толкова по-малко пот ще има в боя.

Или май беше обратното.







Гласувай:
3



1. syrmaepon - "От една страна е чудесно, че ...
18.05.2015 17:28
"От една страна е чудесно, че няма войни толкова дълго време, само че продължителният мир води и до загуба на инстинктите за оцеляване на едно общество и до пълната му инфантилизация и дори и до импотентност - хората като че ли не искат да се възпроизвеждат и съпротивляват на упадъчните явления, които ги заливат отвсякъде."

Това важи ли и за скандинавските страни?

Иначе по въпроса за възможни бойни действия, преди всичко трябва да си зададем въпроса защо и къде се случват?
Аз мисля, че в периода 1985-1989 година в България имаше по-голяма вероятност за някакъв междуетнически сблъсък. В България грубо определям населението към89 г около 60 % по-скоро желаещи западноевропейски тип развитие, нарочно не пиша ориентация , тоест все пак има някакво преимущество определена линия. Голям сблъсък според мен се поражда там където тежненията са изравнени. В случая с чеченците пролята е кръв, но и "обезщетенията " са по-големи поне за някои. Не разбирам каква е връзката между чеченците и циганите? Чеченците са си на родната земя, във всеки случай са там преди руснаците, образовни са и продължават да се образоват и се развиват като един нормален европейски народ. Първоначално битката е за независимост. Циганите са крайно консервативни, не желаят да следват обществените промени. Понякога гладът е по-добър учител, отколкото лошата услуга, която им правят днешните политици като ги държат на хранилка
цитирай
2. lubomir33 - Въпроса не е в чеченците и руснац...
18.05.2015 17:35
Въпроса не е в чеченците и руснаците, а в това, че на война трябва да отиваш подготвен, иначе ставаш много лесна плячка.
При щурма на Грозни Майкопската бригада и още един полк са почти напълно унищожени за около две денонощия.
И в това да разбереш, че войната е сериозно нещо, а не филм от типа на "Рамбо" или нещо подобно.
цитирай
3. syrmaepon - Аз се надявам подготвяйки се за в...
20.05.2015 10:47
Аз се надявам подготвяйки се за война да намерим веднага мир. Манталитетът и мотивацията също са много важни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377835
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив